STROJNISTVO.com • Poglej temo - Avtomatik

Avtomatik

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

Avtomatik

OdgovorNapisal/-a ElGrigon » 12.5.2004 21:13

Zdravo.

Popravljam en star avtomatik. Ker je mel že celinder brušen na 39 sem ga dal brusit na 39.5, noter pa bom dal elko bat, pri katerem sem moral dati rezkat utore za dovod goriva....zdaj pa me zanima, če morm še kaj pri vžigu nastaviti, ker je pač volumen celindra povečan in ali moram pri uplinjaču kaj spremenitit (dize, dovod zraka...). Ker je zdaj večja možnost gretja celindra in možnost pregretj...kaj mi svetujete, da naredim, da bi to posledico čim bolj zmanjšal, reber na celindru ne mislim brusit, da bi dal gor ventilator...

Vžig pa je navaden...s platinami. Za izpuh mislim dati gor MF Power-katera bi bila najboljša?

V mašini sem moral menjati tudi menjalni venec in vzmet, ker je pri manjavanju preskakovalo oziroma treslo celo mašino, menjalo pa ni, dokler se niso obrati motorja znižali (moral sem zmanjšati gas).

Zanima me tudi, če bi moral na batu še kaj zbrusiti...drugače je bat iste dolžine kot je bil prejšni...menite, da ga bo zdaj zalivalo?

Kaj bi se zgodilo, če bi pri prehodu med uplinjačem in celindrom odstranil omejevalec ventila za dovod goriva? A bi prišla v podbatni prostor prevelika kolišina goriva? Ventil bi pustil...saj drugače bi kompresija gorivo pritisnila nazaj v uplinjač...

Hvala za odgovore!
LP, ElGrigon
ElGrigon
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Nejko » 15.5.2004 23:04

hmm, priporočam wečji uplinjač, dellorto 14 ali 16. mf power bulet zaradi tega da da moč pri nižjih obratih. wse ostalo pusti pri miru. razen če poznaš kakšnega da ima stružnico naj ti postruži glavo za 1mm.
LP
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 255 znakov.
Nejko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ElGrigon » 19.5.2004 15:18

Ja glavo mi je že en malo pobrusil, ker je bila zvita...

Kolko pa pride taki uplinjač? Pa paše gor? Proda kdo rezervnega?
LP, ElGrigon
ElGrigon
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost