Amortizerji pri apn
Moderatorji: -M-, čopi, eustahije
30 prispevkov
• Stran 1 od 2 • 1, 2
Amortizerji pri apn
na mojem apn so amortizerji ZELO mehki, ko se usedem gor se pogrezne moped do kolesa. kaj naj naredim?
kako se radere amortizerje?
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

Re: Amortizerji pri apn
aljo-je-letu-srt napisal/-a:na mojem apn so amortizerji ZELO mehki, ko se usedem gor se pogrezne moped do kolesa. kaj naj naredim?
Zadnji najbrž? Najbolš da jih zamenjaš. Rabljeni niso dragi. Mogoče jih mam še clo jaz:D
- superpsiho
- Strokovnjak

Nevem zakaj je treba,za vsak del mopeda,odpirat posebno temo? Ravno o amortizerjih,zadnjih je bilo že napisano. Mehki amortizerji,premalo olja.Dolij olje,ki naj bo cca-4-cm do vrha. Navoje obvezno namaži z mastjo.Pritrdi aluminijast vijak,ki je v amortizerju.
več glav,več ve!
- grm659...
- Strokovnjak

- Kraj: Ribnica 1310
Nevem zakaj je treba,za vsak del mopeda,odpirat posebno temo? Ravno o amortizerjih,zadnjih je bilo že napisano. Mehki amortizerji,premalo olja.Dolij olje,ki naj bo cca-4-cm do vrha. Navoje obvezno namaži z mastjo.Pritrdi aluminijast vijak,ki je v amortizerju.Če bojo še vedno premehki,dolij še malenkost olja.
več glav,več ve!
- grm659...
- Strokovnjak

Če razumem, se amortizerji posedejo do kolesa. Ali si pretežek ali pa imaš premehke vzmeti. Olje v amortizerju s posedanjem nima veze. Zamenjaj vzmeti pa bo moped višji.Če pa med vožnjo niha, potem pa je problem olje in šobe v amortizerju. V Gorici je serviser Vuga, ki jih obnavlja, pokliči ga pa se zmeni.
- simcek
- Strokovnjak

Sami strokovnjaki-Ne popravljaj,kupi druge,rabljene in boš ,bistveno na slabšem!!!Najbolj enostavno,da se prepustiš nasvetom,ne popravljaj,kupi rabljene,daj popravit drugam!!!Svoje znanje pa pospravi v omaro!!! Loti se posla,nimaš kaj uničit,druge še vedno lahko kupiš!!!Če pa imaš ,viška denarja,potem pa si kupi kar komplet drug moped.Vsaka,prav,vsaka stvar,se da popravit,če le imaš voljo in znanje! 
več glav,več ve!
- grm659...
- Strokovnjak

grm659... napisal/-a:Nevem zakaj je treba,za vsak del mopeda,odpirat posebno temo? Ravno o amortizerjih,zadnjih je bilo že napisano. Mehki amortizerji,premalo olja.Dolij olje,ki naj bo cca-4-cm do vrha. Navoje obvezno namaži z mastjo.Pritrdi aluminijast vijak,ki je v amortizerju.Če bojo še vedno premehki,dolij še malenkost olja.
oprosti, sem iskal teme pa nisem našel pa sem odprl novo.
a potem se samo odvije spodnji del. bom pogledal.
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

zajebaval sem se z amortizerji, vendar jih tudi odprl nisem. vrtil sem spodnji del, hotel odviti vijak pod plastiko, vendar nisem uspel. bi mi prosim kdo razložil kako se jih razdere. hvala za vnaprej.
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

še nekaj me zanima ko smo ravno pri stvari:
kakšno olje se nalije v amortizerje?
P.S.: hvala za vse odgovore
kakšno olje se nalije v amortizerje?
P.S.: hvala za vse odgovore
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

30 prispevkov