STROJNISTVO.com • Poglej temo - APN 6 nastavitev uplinjača

APN 6 nastavitev uplinjača

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

APN 6 nastavitev uplinjača

OdgovorNapisal/-a sedemnajstka » 20.3.2011 17:44

Pozdravljeni,
prebiral sem forum pa nikjer ni točno napisano sam pa sem nekako obupal zato se obračam na vas. Namreč, na svojo štirko sem namontiral uplinjač od tomosove motorne žage. Problem se sedaj pojavi pri nastavitvi. Vem da obstajata dva vijaka za nastavitev visokih in nizkih obratov in vem tudi oziroma sem naredil da se dela podtlak na tisti mali luknji, ki pride iz uplinjača.

Podatki: cilinder brušen na 39,5
L bat, brušen na ''lunco'' ne več kod do tam kjer je sled odlitka (2-3 mm)
cilinder od petke, stranski nastavek za sesalni kanal
MF power 3, prisilno hlajenje, magnet obrnjen do konca v nasprotni smeri urinega kazalca.

Problem:
Ko vžgem motor imam zaug (ne vem kako se napiše po slovensko) zaprt do konca, oba vijaka pa odprta za dva obrata drugače mi pri visokih obratih seka in iz uplinjača in iz izpušne cevi. Problem se pojavi tudi ko se v zračnem filtru kar naenkrat pojavi malo morje bencina in se malo bojim da se mi vse skupaj vname.

Torej ali je komu jasno kako bi nastavil uplinjač, da nebi ''sekalo'' in bi peljalo tako kot je treba. H in L vijaka, magnet in zrak na zračnem filtru.

Uplinjač je priklopljen na cilinder preko predelane cevi istega fija kot je skozi uplinjač.

Hvala za pomoč
sedemnajstka
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a šokec » 20.3.2011 18:05

Zmontiraj original dele in neboš imel nobenega problema,ne pa eno bogo stirko frizirat v nedogled potlej ni pa itak vse skupaj nič oz.3mesece gre pa se spet vse ustav oz.nekaj zariblje.
Iskušnje so znanje
šokec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 20.3.2011 18:12

Uplinjač od motorne žage na tem motorju NE BO DELOVAL!
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sedemnajstka » 20.3.2011 19:38

šokec napisal/-a:Zmontiraj original dele in neboš imel nobenega problema,ne pa eno bogo stirko frizirat v nedogled potlej ni pa itak vse skupaj nič oz.3mesece gre pa se spet vse ustav oz.nekaj zariblje.

Nočem bit nesramen ampak nisem 16 let star mulc, ki bi ga prepričal vaš komentar in bi se vdal v usodo da se motorja ne da predelat in vozit več kot 3 mesece. Friziram ga ljubiteljsko ne za vožnjo vsak dan.
sedemnajstka
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a sedemnajstka » 20.3.2011 19:40

čopi napisal/-a:Uplinjač od motorne žage na tem motorju NE BO DELOVAL!

Uplinjač deluje, motor se pelje samo ne deluje kot bi bilo treba. In to ni prvi primer ko je nekdo montiral uplinjač od motorne žage na apn-ja.

susa napisal/-a:ja fantje mam iz mladosti izkusnje z uplinjacem od motorne zage montiranega na apn6
ne pozabite na podtlak pri uplinjacu, ki ga morate odvzeti izpod data najlazje je prevrtati ohisje ojnice,,,, stvar deluje res dobro ze 15 let in to se danes

ta citat je iz neke druge teme na tem forumu
sedemnajstka
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a 2t tuner » 20.3.2011 20:49

poglej na http://tomos.11.forumer.com/index.php forum. tam piše kako se to stvar nastavi napiši pod traži motorna pila in to je to. enkrat sem bral ampak sem pozabil
sam de litiiiiiiiiiiii!!!!!!!
2t tuner
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a čopi » 20.3.2011 21:58

Še enkrat bom povedal da vplinjač od motorne žage NE BO DELOVAL pa ga lahko nastavljate kolikor hočete!!
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a koruza » 20.3.2011 22:34

Pri vijakih za nastavitev sta običajno dve črki. L - low, prosti tek, H - high, maksimalni obrati.
Najprej nastaviš prosi tek, potem stisneš gas do konca in nastaviš maksimalne obrate.
Ne verjamem, da se dobro obnesejo na mopedu. Narejeni so samo za prosti tek in maksimalne obrate. Srednje vrednosti ni.
koruza
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 21.3.2011 5:02

čopi napisal/-a:Še enkrat bom povedal da vplinjač od motorne žage NE BO DELOVAL pa ga lahko nastavljate kolikor hočete!!

Saj to je že sam ugotovil, le sprijazniti se nikakor ne more, da je naredil generalni zajeb :wink:
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sedemnajstka » 21.3.2011 6:25

Ali je kdo od vas v življenju slučajno že prijel za orodje ali samo za knjige? Eno je teorija drugo je praksa. Uplinjač je pa uplinjač. Namen te čudovite stavrce je mešati zrak in bencin in načeloma če ti uspe to dela.

Drugače pa fantje hvala za vašo izdatno pomoč. Pa sem mislil da ste strojniki boljši od družboslovcev pa vidim da je isti drek.

LP v naslednji vojni
sedemnajstka
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 21.3.2011 6:41

Vplinjač je vplinjač, seveda.
In samo dva šraufka malce požokaš, pa moped leti "k' sneta sekira" :o

Brez skrbi, nas je kar nekaj tukaj preživelo pol mladosti ob šraufanju zašmiranih igrač.
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pelton » 21.3.2011 8:59

sedemnajstka napisal/-a:Ali je kdo od vas v življenju slučajno že prijel za orodje ali samo za knjige? Eno je teorija drugo je praksa. Uplinjač je pa uplinjač. Namen te čudovite stavrce je mešati zrak in bencin in načeloma če ti uspe to dela.

Drugače pa fantje hvala za vašo izdatno pomoč. Pa sem mislil da ste strojniki boljši od družboslovcev pa vidim da je isti drek.

LP v naslednji vojni

seveda uplinjač je uplinjač ... vendar vsak deluje različno. Ko boš vedel kako deluje original in kako deluje (pravilno - ne tako kot si sedaj misliš) od motorne žage... potem ti bo uspelo tudi se z njim peljati. Prej pa ne (ali pa mogoče po klancu navzdol). :D

"Fergazer" mojstri so še eni redkih, ki vedo kaj je uplinjač. Ostali kvazi mehaniki bi danes samo še na tester priklapljali....

Pa ne govorim na pamet. Sem imel zmontiran vplinjač na, prav tako, 4ki. Dolgo dolgo let nazaj :wink:

Če praviš, da nisi več mulc... se nauči delovanja uplanjača.
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Primož

OdgovorNapisal/-a čopi » 21.3.2011 9:28

sedemnajstka napisal/-a:Ali je kdo od vas v življenju slučajno že prijel za orodje ali samo za knjige? Eno je teorija drugo je praksa. Uplinjač je pa uplinjač. Namen te čudovite stavrce je mešati zrak in bencin in načeloma če ti uspe to dela.

LP v naslednji vojni

Kako lahko rečeš da ti NISMO pomagali. Lepo sem ti rekel da ZADEVA NE BO DELOVALA. Malo se zamisli kako deluje motorna žaga in kako deluje APN6, že to da imaš L bat brušen na "lunco" je in ta "fergazer" je velika zmota. Nekateri pač mislite da če "predelate" vse v motorju za max. hitrost da bo zadeva kar delovala nobeden pa ne pomisli da je potrebni izbrati tudi pravilno kombinacijo materiala ki da damo v motor. Obrazloži mi kaj si pridobil s tem da si magnet obrnil do konca v nasprotno smer urinega kazalca?
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 21.3.2011 10:31

Saj je fino, da ima še kdo voljo po odkrivanju tople vode, dokler je to z namenom učenja.
Friziranje pravzaprav sploh ni nobena znanost, dokler veš kaj delaš.
Če pa brezglavo drviš v neke predelave, pa se ti ne sanja nič o predvžigu, natikaš resonančne izpuhe vsepovprek, brusiš bate in cilindre... nato pa stokaš kako nepremostljiv problem predstavlja nastavitev dveh vijakov (pa je mimogrede koruza razložil v enem stavku popolnoma jasno) in se napuriš nad vse, ki smo ti dobronamerno svetovali, potem pa ni vrag da ti ne bo lepše med družboslovci.
Upam, da me več ne bo, ko pride do naslednje vojne....
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a miha_mm » 21.3.2011 10:31

Uplinjač od motorke deluje, to sem videl, se vozil, nisem pa tega sam naredil.
Če ti seka ogenj skozi uplinjač, to pomeni, da si preveč zbrusil bat, saj je original narejeno tako, da vleče noter in ne da piha ven.

Sicer ne vem, ampak a nima motorka tudi membran takoj za uplinjačem?
miha_mm
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov