Zlagam motorno žago in rabim tesnilo maso med cilindrom in ohišjem mislim da je magnezijeva zlitina. Zaenkrat sem namazal z črnim 300 stopinjskim silikonom ampak bi rad trajnejšo rešitev. Nekaj sem gledal in eni mažejo z dirko ht drugi loctite 518 ki je predrag. Vaši predlogi.
Ne vem točno kakšna je situacija, samo kaj pa če daš izrezati pravo tesnilo. Meni so že marsikaj naredili tule: http://www.tesnilakokelj.si/ Tudi svetovali ti bodo, kaj je najbolje vzeti za material. Je pa res, da boš moral posredovati geometrijo na nek način, da lahko izrežejo tesnilo.
dobi se neko tubo, namažeš, počakaš kakšne pol urce potem pa sestaviš, samo nevem kako se tej zadevi reče, bom poskusil najti. Je pa to najboljša masa kar sem jih probal, veliko boljša od silikonske mase.
se opravičujem ker je izven teme sam a mi nekdo razjasni ali je pri mopedu med glavo in cilindrom tesnilo al ga ni ker v načrtu ga ni v kompletu tesnil pa pride zraven. mimo grede vprašanje se nanaša na motor od tomos t 12. hvala za odgovore.