STROJNISTVO.com • Poglej temo - Pravni problem

Pravni problem

Tukaj lahko objavite kakršnokoli šalo, anekdoto ali kaj drugega na temo strojnikov v industriji ali na sploh.

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 1.12.2010 17:02

"...Bivši delodajalec, s seznama srebrnih partnerjev, me pokliče v torek in reče da sem njihov samo še do petka..."

Na tistem seznamu tudi jaz opazim kakšno govedorejsko društvo, ki se gre podjetništvo...

Srhljivo je to, kako neizmerno zafrustrirani so slovenski podjetniki. Svoje frustracije pa potem trosijo po svojih firmah med zaposlenimi. Včasih se mi kakšen od teh novodobnih podjetnikov prav zasmili, ko opazujem njegovo početje...
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 1.12.2010 17:28

Skoraj smo že zašli s teme...

Izgleda, da smo premalo "pravno ozaveščeni", da bi se lahko postavili zase. Zakoni so dostopni vsem, le razlaga in razumevanje nista vsakomur jasna.Tu pa vseeno pride prav kakšen pravni nasvet...
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a zakl » 1.12.2010 19:20

xstrojnik napisal/-a:"...Bivši delodajalec, s seznama srebrnih partnerjev, me pokliče v torek in reče da sem njihov samo še do petka..."

Na tistem seznamu tudi jaz opazim kakšno govedorejsko društvo, ki se gre podjetništvo...

Srhljivo je to, kako neizmerno zafrustrirani so slovenski podjetniki. Svoje frustracije pa potem trosijo po svojih firmah med zaposlenimi. Včasih se mi kakšen od teh novodobnih podjetnikov prav zasmili, ko opazujem njegovo početje...

...in potem piše na spletni strani skrb za zaposlene, nenehno usposabljanje znotraj in zunaj podjetja, sodelovanje s strojno fakulteto. Še vedo ne, kje je strojna fakulteta!

Takemu delodajalcu, če mu dokažejo nepravilnosti pri odpustu, bi morali odvzeti obrtno dovoljenje za nekaj časa, podobno kot je z vozniškimi dovoljeni, pa naj bo to zasebna firma ali državna institucija. Mogoče je predlog pregrob, deloval pa bi...
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igorb » 1.12.2010 21:14

pozdravljen

se pač zgodi in ne gledat tako črno,pač ni kemije in še si človek od starega direktorja.
1-back up mailov(kjer si opozarjal)
2-dokumentacije (da ne bodo rekli da nisi opravljal dela)
3-črno na belem jasno napisane njihove napake,
in škoda ki je zaradi tega nastala,in še nastaja,in kdo je zaslužil pri stvari,ter za koliko je bila stvar odškodovana(čimveč papirjev vsaj kakšnih 2 do 3cm)
4-odvetnik za katerega si prepričan da ni njihov,če imaš jajca ni pogoj,vendar je bolje z njim (mora bit zajeban)
5-če so izpolnjene točke od 1-do 4 držiš ti njih za J... in ne oni tebe.
6-pogajanja o višini odpravnine,in koliko je vreden tvoj molk.
NIKOLI NIČESAR NE PODPISAT AMPAK POVEJ DA MORAŠ PREJ PREMISLIT (veste načeloma se strinjam vendar moram še premislit saj razumete)
ko te začnejo masirat se umakni lahko tudi na bolniško zdravniki so sedaj odprti za take bolezni stresa doktor naj ti napiše gibanje v naravi(kontrole bolniških)
za to moraš imeti ŽIVCE,vendar glej na to kot biznis.
ko boš imel probleme sam s sabo pomisli da je samo igra za denar in nič resnega.

lep pozdrav

lep pozdrav
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 2.12.2010 8:11

zakl napisal/-a:Podobno se je zgodilo meni, pred pol leta.

Bivši delodajalec, s seznama srebrnih partnerjev, me pokliče v torek in reče da sem njihov samo še do petka

zakaj pa oz. kaksen je bil razlog za to (necak rabil sluzbo itd)?
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 2.12.2010 8:22

moi napisal/-a:
zakl napisal/-a:Podobno se je zgodilo meni, pred pol leta.

Bivši delodajalec, s seznama srebrnih partnerjev, me pokliče v torek in reče da sem njihov samo še do petka

zakaj pa oz. kaksen je bil razlog za to (necak rabil sluzbo itd)?

dobro vprašanje. Razloga ne vem povsem. Z denarjem sem bil zadovoljen. Lahko, da sem bil predrag. Rahla nerazumevanja z vodstvom so pa vedno prisotna, saj to je zdravo, mar ne?

Motilo jih je tudi moje popoldansko delo, ki ni niti v najmanjšem delčku konkurenčno bivšemu podjetju.

Delal vedno 8 ur, ko je bilo potrebno pa tudi popoldansko. Namesto hvala za vso prvovrstno narejeno dokumentacijo, me šef niti v oči ni pogledal.

Bilo je težko, sem že prebolel, se mnogo naučil, sedaj pa imam mnogo manj stresno službo za enak denar.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 2.12.2010 8:28

aja, kaj pa delas, ce ni skrivnost?
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 2.12.2010 9:13

moi napisal/-a:aja, kaj pa delas, ce ni skrivnost?

Dopoldan sem konstrukter, popoldan pa večino časa v očetovem gradbenem podjetju.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 2.12.2010 9:18

je kaksna skrivnost, koliko imas place (dopoldan) in po kolikih letih? (hint: http://www.strojnistvo.com/viewtopic.ph ... 2&start=30)
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 2.12.2010 9:32

Okroglih 1500 bruto za 3 leta delovne dobe. V naši regiji se mi zdi povsem sprejemljivo. Prevoza nimam, ker živim 500 m proč.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 2.12.2010 9:37

...
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Iz življenja strojnikov

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost