Rad bi še dodal, da s tem, ko mi prepovedujejo delat mi kršijo osnovno človeško pravico do dela.
Prvi, za katerega vem, da je v zgodovini prepovedal delati določeni skupini ljudi je bil gospo Adolf. V enem njegovih hujskaških govorov je rekel: V Nemčiji imamo 5 milijonov brezposelnih in imamo 5 milijonov judov. In pridni nemci so v trenutku doumeli kaj morajo storiti, da se rešijo brezposelnosti. Kot veste, projekt se ni končal uspešno.
Smisel te krvave blodnje je bil: Odstranimo iz skupnosti določeno skupino ljudi, da bodo preostali lahko bolje živeli.
To "blodnjo" o prepovedi dela določeni skupini ljudi (to pot upokojencem) so prepisali v njihove zakone za upokojevanje ljudje, ki so vodili prejšnjo državo. In naši slovenski politiki so to od njih dobesedno prekopirali.
In sem razmišljal po svoji dobri balkanski naravi: Ne boste me ugnali. Bom šel v Italijo, tam bom odprl S.P. in bom naprej pošteno delal. Ni šlo! V zadnjem usklajevanju zakona o penzijah so napisali v posebno vrstico: da slovenski penzionisti ne smejo delati nikjer v Evropi! Priznam, da razumevanja te prepovedi preseg moj inteligenčni kvocijent.
Mislim, da je bil minister, ki je to premetenost sprejel iz vrst janševe stranke. Ta človek me je tudi po televiziji ozmerjal, da sem dvoživka! Torej
žaba, ki živi od penzije in dodatnega dela! Ni ozmerjal samo mene temveč vse penziče, ki smo še malo migali.
Naj povem kako imajo to urejeno v Italiji: Tisti penziči, ki imajo pokojnino nižjo od 1200€ lahko delajo - brez kakršnih koli dajatev - dokler jim skupni dohodek ne doseže 1200€. Če prekoračijo to mejo jih obdavčijo po določeni lestvici. Lestvice žal ne poznam.
Sam sem delal 40 let! Začel sem delat, ko sem bil star 14 let kot delavec težak. Pri obračunu penzije mi je birokrat pojasnil, da mi penzije ne bo obračunal za čas dokler nisem dopolnil 15 let neglede na to, da sem plačal vse dajatve tudi za ta umestni čas. Obrazložil mi je, da otroci do petnajstega leta ne smejo delati. Birokratu sem zelo hvaležen za njegovo skrb za moje troštvo.
Pred leti je krožila krilatica: kdor gre v penzijo ne sme delati, ker s tem odžira kruh mladim.
Mislim, da sem v tem svoje sestavku dokazal, da je ta trditev plehka.
Lep pozdrav,
Ivan
(P.S. Vili, dajatve za avtorsko pogodbo so za penziče 50.3%. Za vse ostale pa nekaj nad 65%).