epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
ktm2002 napisal/-a:A kdo v resnici programira na šihtu?

Pek napisal/-a:Katere knjižice pa recimo največ uporabljaš? Predvidevam da kak pandas, numpy, scypy,...?

Pek napisal/-a: profile, ki so bili lažji od mojih preliminarnih za faktor 2,5x po absolutni masi (kar pomeni, da so VSI profili optimirani, vključno s stebrom). To je dalo profile velikega, nepraktičnega preseka

Žerjavar napisal/-a:Pek napisal/-a: profile, ki so bili lažji od mojih preliminarnih za faktor 2,5x po absolutni masi (kar pomeni, da so VSI profili optimirani, vključno s stebrom). To je dalo profile velikega, nepraktičnega preseka
Zelo zanimivo - 2,5 x. Predvidevam možnosti: programsko predvidena kvaliteta materjala ni v skladu z željeno, tvoja hitra približna ugotovitev precej odstopa od realne potrebe, uporabil je tudi profile, ki jih ti nisi imel (predvideval) na razpolago.
PS: Sem se pred leti ukvarjal z optimizacijo konstrukcije ostrešja (lata, špirovec, upogibna lega) z naprej predvidenim razmakom lat. Moj približni račun je dal več lesa kot program: za do 15% od podanih realnih dimenzij nosilcev (do 10 cm po 1 cm, nad 10 cm po 2 cm), za do 26 % od podanih dimenzij brez zaokroženja.

Duroplast napisal/-a:Žerjavar napisal/-a:Pek napisal/-a: profile, ki so bili lažji od mojih preliminarnih za faktor 2,5x po absolutni masi (kar pomeni, da so VSI profili optimirani, vključno s stebrom). To je dalo profile velikega, nepraktičnega preseka
Zelo zanimivo - 2,5 x. Predvidevam možnosti: programsko predvidena kvaliteta materjala ni v skladu z željeno, tvoja hitra približna ugotovitev precej odstopa od realne potrebe, uporabil je tudi profile, ki jih ti nisi imel (predvideval) na razpolago.
PS: Sem se pred leti ukvarjal z optimizacijo konstrukcije ostrešja (lata, špirovec, upogibna lega) z naprej predvidenim razmakom lat. Moj približni račun je dal več lesa kot program: za do 15% od podanih realnih dimenzij nosilcev (do 10 cm po 1 cm, nad 10 cm po 2 cm), za do 26 % od podanih dimenzij brez zaokroženja.
Ko programiraš mu lahko nastaviš knjižnico, da izbira samo med profili ki jih dejansko imaš na razpolago. TO je recimo omejitev, ki jo je dobro uporabiti tako dejansko delaš tudi na manj teoretično možnih primerih.

Pek napisal/-a:Mogoče nisem bil dovolj jasen. .

import os
import tkinter as tk
from tkinter import filedialog, messagebox
def rename_files():
# 1. Get the folder path from the input field
folder_path = entry.get()
if not folder_path or not os.path.isdir(folder_path):
messagebox.showerror("Error", "Please provide a valid folder path.")
return
try:
count = 0
for filename in os.listdir(folder_path):
# Check if '+' exists in the filename to avoid errors
if '+' in filename:
# Find the index of the last '+' character
last_plus_index = filename.rfind('+')
# Create the new name (everything after the last '+')
new_name = filename[last_plus_index + 1:]
# Define full source and destination paths
old_file = os.path.join(folder_path, filename)
new_file = os.path.join(folder_path, new_name)
# Rename the file
os.rename(old_file, new_file)
count += 1
messagebox.showinfo("Success", f"Finished! Renamed {count} files.")
except Exception as e:
messagebox.showerror("Error", f"An error occurred: {e}")
def browse_folder():
selected_directory = filedialog.askdirectory()
if selected_directory:
entry.delete(0, tk.END)
entry.insert(0, selected_directory)
# --- GUI Setup ---
root = tk.Tk()
root.title("Batch File Renamer")
root.geometry("500x150")
tk.Label(root, text="Select Folder Path:").pack(pady=10)
frame = tk.Frame(root)
frame.pack(padx=20, fill='x')
entry = tk.Entry(frame)
entry.pack(side='left', expand=True, fill='x', padx=(0, 5))
browse_btn = tk.Button(frame, text="Browse", command=browse_folder)
browse_btn.pack(side='right')
rename_btn = tk.Button(root, text="Rename Files", command=rename_files, bg="#4CAF50", fg="white")
rename_btn.pack(pady=20)
root.mainloop()
Vrni se na Iz življenja strojnikov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov