epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
tadejsterk napisal/-a:O številkah nebi govoril, da vas ne bo bolela glava in da ne boste drveli tja zaradi denarja. Ne potrebujejo lakomnih na denar.
S kajenjem je pač tako, eni kadijo drugi pa ne. Ali naj imajo enako plačo??, JA, če naredijo enako količino dela enako dobro. NE, ker jim 5 x po 5 minut + sprehajanje do kadilnega mesta vzame 1 uro časa. Potem naj delajo 1 uro dlje, pa bo isto.
Glede plače je pa tako, če si dober pogajalec imaš dobro izhodišče. Če si potem res toliko učinkovit, potem je strošek upravičen. Če pa si blefer in nakladaš v prazno, so ti dnevi šteti in ne boš dolgo zdržal, ali te bodo nagnali in boš za dolgo na slabem glasu.
Pri Akrapoviču se ti ni treba pogajat za plačo, ker če si zares dober ti jo bo -Igor Akrapovič osebno- ustrezno povečal, toliko, kot si zaslužiš. V dobrih firmah je pač tako, enostavno ne?
Če si samo dipl. inžinir str., je 300k neto zelo dober denar, če si ob tem še dober vodja za posel ali za kakšen projekt, če nosiš odgovornost, je to še dodatek zraven. S trdim delom preko rednega delovnega časa, s talentom in iznajdljivostjo si z leti nabereš izkušnje, zaradi katerih si lahko zelo zelo veliko vreden za nekoga, in potem tudi tista huda cifra ni nedosegljiva. Ko pa prideš do tja, moraš biti še pošten, najprej do sebe in do drugih, potem na takšnem nivoju lahko ostaneš, dokler si sposoben za tak tempo.
V Sloveniji lahko na prste obeh rok prešteješ firme, ki so v rangu Akr. Večina se jih ne šopiri, da jih potem politiki in davkarji ne oblegajo.
Sicer pa denar ni vse, na začetku ga rabiš mal več, da si urediš stanovanje, pol ga pa rabiš toliko, kolikor ga lahko KVALITETNO zapraviš!

tadejsterk napisal/-a:O številkah nebi govoril, da vas ne bo bolela glava in da ne boste drveli tja zaradi denarja. Ne potrebujejo lakomnih na denar.
S kajenjem je pač tako, eni kadijo drugi pa ne. Ali naj imajo enako plačo??, JA, če naredijo enako količino dela enako dobro. NE, ker jim 5 x po 5 minut + sprehajanje do kadilnega mesta vzame 1 uro časa. Potem naj delajo 1 uro dlje, pa bo isto.
Glede plače je pa tako, če si dober pogajalec imaš dobro izhodišče. Če si potem res toliko učinkovit, potem je strošek upravičen. Če pa si blefer in nakladaš v prazno, so ti dnevi šteti in ne boš dolgo zdržal, ali te bodo nagnali in boš za dolgo na slabem glasu.
Pri Akrapoviču se ti ni treba pogajat za plačo, ker če si zares dober ti jo bo -Igor Akrapovič osebno- ustrezno povečal, toliko, kot si zaslužiš. V dobrih firmah je pač tako, enostavno ne?
Če si samo dipl. inžinir str., je 300k neto zelo dober denar, če si ob tem še dober vodja za posel ali za kakšen projekt, če nosiš odgovornost, je to še dodatek zraven. S trdim delom preko rednega delovnega časa, s talentom in iznajdljivostjo si z leti nabereš izkušnje, zaradi katerih si lahko zelo zelo veliko vreden za nekoga, in potem tudi tista huda cifra ni nedosegljiva. Ko pa prideš do tja, moraš biti še pošten, najprej do sebe in do drugih, potem na takšnem nivoju lahko ostaneš, dokler si sposoben za tak tempo.
V Sloveniji lahko na prste obeh rok prešteješ firme, ki so v rangu Akr. Večina se jih ne šopiri, da jih potem politiki in davkarji ne oblegajo.
Sicer pa denar ni vse, na začetku ga rabiš mal več, da si urediš stanovanje, pol ga pa rabiš toliko, kolikor ga lahko KVALITETNO zapraviš!

romanzunic napisal/-a:Pozdravljeni, cca tri leta nazaj sem bil pri Akrapovič-u na ogledu proizvodnje-NORO! Tudi takrat so iskali strojne inženirje in takoj bi delal pri njih, vendar še nisem končal faksa (univerzitetni). Zadnjič sem zasledil, da nas zopet iščejo. Trenutno sem zaposlen v podjetju, ki se ukvarja med drugim tudi z elektroniko in sem vodja tehnologije in kakovosti. Poleg zelo dobre plače zadnje leto (cca 300k neto), prenosnika in služb. telefona, zaposlitev za N.Č.,razne nagrade, sejmi tehnologij po celi Evropi..sem se odločil, da pošljem CV k Akrapoviču, kjer bi imel veliko manjše ugodnosti, vendar vem da sem dober strojnik in bi se zelo trudil. Ni bilo nobenega odgovora, pa sem kar sam telefoniral in dobil odgovor od sicer prijazne gospodične, da takega profila trenutno ne potrebujejo zaradi prostorske stiske. Mogoče, ko zgradijo tehnološki center. Tako, da mi res ni čisto jasno zakaj oglašujejo, potem te pa trenutno ne potrebujejo. Sicer pa o podjetju resnično vse najboljše!
LP, Roman

tadejsterk napisal/-a:Aleksander,
Vidim, da živiš realno in imaš zdravo razmišljanje. Zato si tudi cenjen v firmi in ti verjetno zaupajo.
Denar je le posledica opravljenega dela.
Priporočilo dam samo za tistega, za katerega sem sam prepričan, da bi ga vzel v službo, in ga plačal toliko, na nivoju.
Samo znanja in izkušnje , ki jih spremeniš v rezultat, štejejo. Naziv, diploma, doktorat, so bolj ali manj postranskega pomena. Je pa res, da te stvari štejejo v državnih firmah, v privatnih pa precej manj.
Za Baklavo pa:
Tokrat se strinjam z vsem kar si napisal. Običajno bašejo denar drugi in si lastijo zasluge inžinirjev in iznajdljivih tehnikov. Glede tvojih dvomov v Akr. pa je tako. Jaz sem se v 6 letih veliko naučil, (nikakor pa ne vsega, kar danes znam) in o slabih stvareh ne želim razpravljati. Nikdar ni samo lepo in vse naj naj. Čeprav morda na oko lepo izgleda. To je tako, kot ženska, če izgleda res hudo dobra mrha, potem je malo verjetno, da je tvoja žena, Ha ha!

tadejsterk napisal/-a:To je tako, kot ženska, če izgleda res hudo dobra mrha, potem je malo verjetno, da je tvoja žena, Ha ha!
tadejsterk napisal/-a:
Tokrat se strinjam z vsem kar si napisal. Običajno bašejo denar drugi in si lastijo zasluge inžinirjev in iznajdljivih tehnikov.

baklava napisal/-a:tadejsterk napisal/-a:To je tako, kot ženska, če izgleda res hudo dobra mrha, potem je malo verjetno, da je tvoja žena, Ha ha!)))))))))))))))))))))))))))))
tadejsterk napisal/-a:
Tokrat se strinjam z vsem kar si napisal. Običajno bašejo denar drugi in si lastijo zasluge inžinirjev in iznajdljivih tehnikov.
saj dejansko to je življenje, eni pač izkoristijo, to kar ti narediš, projektiraš, designiraš, vendar za to mora biti ustrezna kompenzacija in sicer tolikšna, da so "usvarjalci denarja" zadovoljni, da ko pridejo domov ne razmišljajo, kako so dejansko izkoriščeni ali kako bo danes ali čez vikend zaslužil dodatnih 50kSIT, etc. etc.
Moj namen sploh ni bil očrniti g. Akrapoviča na noben način, le izvedeti kaj več o tem kar sem slišal oz. potrditi ali zanikati govorice.
LP vsem

Vrni se na Iz življenja strojnikov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost