STROJNISTVO.com • Poglej temo - ZAPOSLITEV PRI "AKRAPOVIČU"

ZAPOSLITEV PRI "AKRAPOVIČU"

Tukaj lahko objavite kakršnokoli šalo, anekdoto ali kaj drugega na temo strojnikov v industriji ali na sploh.

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a suntrace1 » 1.2.2006 21:51

tadejsterk napisal/-a:O številkah nebi govoril, da vas ne bo bolela glava in da ne boste drveli tja zaradi denarja. Ne potrebujejo lakomnih na denar.
S kajenjem je pač tako, eni kadijo drugi pa ne. Ali naj imajo enako plačo??, JA, če naredijo enako količino dela enako dobro. NE, ker jim 5 x po 5 minut + sprehajanje do kadilnega mesta vzame 1 uro časa. Potem naj delajo 1 uro dlje, pa bo isto.
Glede plače je pa tako, če si dober pogajalec imaš dobro izhodišče. Če si potem res toliko učinkovit, potem je strošek upravičen. Če pa si blefer in nakladaš v prazno, so ti dnevi šteti in ne boš dolgo zdržal, ali te bodo nagnali in boš za dolgo na slabem glasu.
Pri Akrapoviču se ti ni treba pogajat za plačo, ker če si zares dober ti jo bo -Igor Akrapovič osebno- ustrezno povečal, toliko, kot si zaslužiš. V dobrih firmah je pač tako, enostavno ne?
Če si samo dipl. inžinir str., je 300k neto zelo dober denar, če si ob tem še dober vodja za posel ali za kakšen projekt, če nosiš odgovornost, je to še dodatek zraven. S trdim delom preko rednega delovnega časa, s talentom in iznajdljivostjo si z leti nabereš izkušnje, zaradi katerih si lahko zelo zelo veliko vreden za nekoga, in potem tudi tista huda cifra ni nedosegljiva. Ko pa prideš do tja, moraš biti še pošten, najprej do sebe in do drugih, potem na takšnem nivoju lahko ostaneš, dokler si sposoben za tak tempo.
V Sloveniji lahko na prste obeh rok prešteješ firme, ki so v rangu Akr. Večina se jih ne šopiri, da jih potem politiki in davkarji ne oblegajo.
Sicer pa denar ni vse, na začetku ga rabiš mal več, da si urediš stanovanje, pol ga pa rabiš toliko, kolikor ga lahko KVALITETNO zapraviš!

Živjo Tadej,
po postu sodeč delaš pri Akr. in če se ne motim imaš čez projektivo? Pred 3 leti sem bil pri vas na praksi in če ne bi bili tako daleč od Ljubljane, bi se takoj zaposlil pri vas. Še posebej dober spomin imam nate, lepo si mi razložil kaj počnete in kako, in to z prijazno besedo.

Ne vem kakšne so plače, vendar vsaj za delovne pogoje naj povem, da so bili vsaj zame osebno, idealni. In osebje zelo na nivoju. Zares lep spomin.
suntrace1
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a romanzunic » 2.2.2006 6:13

Pozdravljeni, cca tri leta nazaj sem bil pri Akrapovič-u na ogledu proizvodnje-NORO! Tudi takrat so iskali strojne inženirje in takoj bi delal pri njih, vendar še nisem končal faksa (univerzitetni). Zadnjič sem zasledil, da nas zopet iščejo. Trenutno sem zaposlen v podjetju, ki se ukvarja med drugim tudi z elektroniko in sem vodja tehnologije in kakovosti. Poleg zelo dobre plače zadnje leto (cca 300k neto), prenosnika in služb. telefona, zaposlitev za N.Č.,razne nagrade, sejmi tehnologij po celi Evropi..sem se odločil, da pošljem CV k Akrapoviču, kjer bi imel veliko manjše ugodnosti, vendar vem da sem dober strojnik in bi se zelo trudil. Ni bilo nobenega odgovora, pa sem kar sam telefoniral in dobil odgovor od sicer prijazne gospodične, da takega profila trenutno ne potrebujejo zaradi prostorske stiske. Mogoče, ko zgradijo tehnološki center. Tako, da mi res ni čisto jasno zakaj oglašujejo, potem te pa trenutno ne potrebujejo. Sicer pa o podjetju resnično vse najboljše!

LP, Roman
romanzunic
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a baklava » 2.2.2006 9:20

od viška glava ne boli :)

kar se tice drvenja, ne vidim zakaj ne bi drveli, če je to vse res in so inženirji dobro plačani. Logično da drvimo tja kjer so pogoji za delo, učenje in napredovanje dobri, pa še lahko pošteno zaslužiš plačo primerno za enega inž. strojništva. Tako, da znajo vaše besede biti žaljive......

vse te zgodbe o kadilcih in zapravljanju časa, ali je to plačano ali ni so brez predmetne. Če je plača dobra, delodajalec ima pravico postavljati pogoje, kakršne si želi.....

na začetku rabimo malo več denarja pol pa toliko koliko ga lahko kvalitetno zapravimo???? :)))))))))) pol pa se čudimo zakaj so strojniki podcenjeni. Če opravim delo, ki je vredno 100 enot, rad bi imel palačano svojih 100 enot, o tem kako kvalitetno bom zapravljal, oz. koliko dejansko potrebujem, nobenega ne zanima še najmanj mojega delodajalca.....

LP

tadejsterk napisal/-a:O številkah nebi govoril, da vas ne bo bolela glava in da ne boste drveli tja zaradi denarja. Ne potrebujejo lakomnih na denar.
S kajenjem je pač tako, eni kadijo drugi pa ne. Ali naj imajo enako plačo??, JA, če naredijo enako količino dela enako dobro. NE, ker jim 5 x po 5 minut + sprehajanje do kadilnega mesta vzame 1 uro časa. Potem naj delajo 1 uro dlje, pa bo isto.
Glede plače je pa tako, če si dober pogajalec imaš dobro izhodišče. Če si potem res toliko učinkovit, potem je strošek upravičen. Če pa si blefer in nakladaš v prazno, so ti dnevi šteti in ne boš dolgo zdržal, ali te bodo nagnali in boš za dolgo na slabem glasu.
Pri Akrapoviču se ti ni treba pogajat za plačo, ker če si zares dober ti jo bo -Igor Akrapovič osebno- ustrezno povečal, toliko, kot si zaslužiš. V dobrih firmah je pač tako, enostavno ne?
Če si samo dipl. inžinir str., je 300k neto zelo dober denar, če si ob tem še dober vodja za posel ali za kakšen projekt, če nosiš odgovornost, je to še dodatek zraven. S trdim delom preko rednega delovnega časa, s talentom in iznajdljivostjo si z leti nabereš izkušnje, zaradi katerih si lahko zelo zelo veliko vreden za nekoga, in potem tudi tista huda cifra ni nedosegljiva. Ko pa prideš do tja, moraš biti še pošten, najprej do sebe in do drugih, potem na takšnem nivoju lahko ostaneš, dokler si sposoben za tak tempo.
V Sloveniji lahko na prste obeh rok prešteješ firme, ki so v rangu Akr. Večina se jih ne šopiri, da jih potem politiki in davkarji ne oblegajo.
Sicer pa denar ni vse, na začetku ga rabiš mal več, da si urediš stanovanje, pol ga pa rabiš toliko, kolikor ga lahko KVALITETNO zapraviš!
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tadejsterk » 2.2.2006 10:19

Ne, zadnje leto nisem več pri Akr. Časi se spreminjajo.
Verjemi mi, plača je takšna, kolikor odtehtaš s svojim delom. Jaz sem se vozil 55km v eno smer, in to mimo Ljubljane, pa to sploh ni bil problem, dokler z veseljem hodiš v firmo.

Živjo Tadej,
po postu sodeč delaš pri Akr. in če se ne motim imaš čez projektivo? Pred 3 leti sem bil pri vas na praksi in če ne bi bili tako daleč od Ljubljane, bi se takoj zaposlil pri vas. Še posebej dober spomin imam nate, lepo si mi razložil kaj počnete in kako, in to z prijazno besedo.

Ne vem kakšne so plače, vendar vsaj za delovne pogoje naj povem, da so bili vsaj zame osebno, idealni. In osebje zelo na nivoju. Zares lep spomin.[/quote]
Tadej Šterk
tadejsterk
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a tadejsterk » 2.2.2006 10:38

Roman,

povem ti, da imaš dobro službo, in ne verjamem da ti bo nekdo ponudil boljše začetne pogoje, kot jih imaš. Morda bi ti jih kdo obljubil, ampak v resnici je to laž.
Vsekakor menjava službe na tvojem mestu pomeni stopničko nazaj, vsaj na začetku. Potem pa se moraš v novem poslu dokazat, da lahko napreduješ. Politika v firmi Akr. pa verjetno ni najbolje usklajena, to pa zaradi brzine, s katero firma drvi naprej.
Glede na to, da nihče od zaposlenih inžinirjev noče ali ne upa ničesar napisat, verjetno nekaj pomeni?

LP

romanzunic napisal/-a:Pozdravljeni, cca tri leta nazaj sem bil pri Akrapovič-u na ogledu proizvodnje-NORO! Tudi takrat so iskali strojne inženirje in takoj bi delal pri njih, vendar še nisem končal faksa (univerzitetni). Zadnjič sem zasledil, da nas zopet iščejo. Trenutno sem zaposlen v podjetju, ki se ukvarja med drugim tudi z elektroniko in sem vodja tehnologije in kakovosti. Poleg zelo dobre plače zadnje leto (cca 300k neto), prenosnika in služb. telefona, zaposlitev za N.Č.,razne nagrade, sejmi tehnologij po celi Evropi..sem se odločil, da pošljem CV k Akrapoviču, kjer bi imel veliko manjše ugodnosti, vendar vem da sem dober strojnik in bi se zelo trudil. Ni bilo nobenega odgovora, pa sem kar sam telefoniral in dobil odgovor od sicer prijazne gospodične, da takega profila trenutno ne potrebujejo zaradi prostorske stiske. Mogoče, ko zgradijo tehnološki center. Tako, da mi res ni čisto jasno zakaj oglašujejo, potem te pa trenutno ne potrebujejo. Sicer pa o podjetju resnično vse najboljše!

LP, Roman
Tadej Šterk
tadejsterk
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a tadejsterk » 2.2.2006 10:56

Glede na to, da v vsakem odstavku pogojuješ denar, nikjer pa, kaj si za ta denar sposoben narediti, ti lahko povem, da poznam kar nekaj ljudi, ki krvavo iščejo dobrega inžinirja in bi za to odšteli primerno vsoto denarja. In me nisi prepričal, da bi te komurkoli priporočil. Plača še zdaleč ni pogojena s poklicem, z nazivom ali z izobrazbo!!!
Dobrega delodajalca še kako zanima, kako njegovi zaposleni živijo!!! In tudi to, da pretirano doma ne fušaš in hodiš v službo utrujen.....
Tadej Šterk
tadejsterk
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Aleksandar » 2.2.2006 12:27

Pozdravljen Tadej.

Strinjam se s teboj. Sam sem to že občutil na svoji koži. Nekateri drugi še bodo, nekateri pa nikoli...
Moraš mi pa dati prav, da je denar sveta vladar, ter da je to forum, kjer ljudje iščejo, brskajo... vsak na svoj način. Po moje se ne ponuja nihče vnaprej. Vsak tipa, gleda... v bistvu se uči.
Tisto gornje zaključevanje, besede o denarju, ne pele nikamor.

Če res koga poznaš, da rabi dobro plačane strokovnjake, potem predlagaj takšne ljudi za katere veš, da ne bodo razočarali. Saj veš, če razočarajo, potem je tudi tvoje ime blateno...

Ostali forumaši: Ne me narobe razumeti. Vsem želim vse naj. Toda vsi skupaj moramo vedeti, da se mora (žal ali pa na srečo) vsak sam boriti za svoj denar. Znanje samo po sebi ne prinese NIČ. Z diplomo si lahko mirno obrišemo "ta zadnjo!". Potrebno je znati jezike, obvladati zadeve v katere se zaletavamo, itd....
mladi strokovnjak
Aleksandar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a baklava » 2.2.2006 13:30

denar osebno pogojujem le v primeru, če je delo opravljeno tako, da je delodajalec zadovoljen, sicer pa cela zgodba nima smisla. nisem pač eden od tistih, ki zahteva veliko denarja na nič, se absolutno zavedam, da je uspeh in kvaliteta edino merilo za to ali si dober strojnik ali ne....

zakaj povdarjam $$$? Zaradi tega, ker marsikatero "evropsko" slovensko podjetje ni pripravljeno ustrezno plačati oz. nagraditi (zelo) dobro opravljeno delo. Če podjetje služi in obrača milione, mislim, da tisti, ki so prispevali k temu morajo biti nagrajeni, vendar to ni vedno tako, s tem pa se definitivno ne strinjam.......

nekako moja želja je bila izvedeti ali je dejansko stanje pri g. Akrapoviču tako kot bi moralo biti ali je to še en nateg (tako kot sem že prej omenil, sem dobil informacijo, da vse ni ravno kot v pravljici), če pa ti praviš, da so na sploh pogoji dela zelo dobri, sem vesel zlasti zaradi kolegov strojniov, ker takšno uspešno podjetje, lahko samo pripomogne položaju strojnikov v SLO.......

LP
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tadejsterk » 2.2.2006 15:53

Aleksander,

Vidim, da živiš realno in imaš zdravo razmišljanje. Zato si tudi cenjen v firmi in ti verjetno zaupajo.
Denar je le posledica opravljenega dela.
Priporočilo dam samo za tistega, za katerega sem sam prepričan, da bi ga vzel v službo, in ga plačal toliko, na nivoju.
Samo znanja in izkušnje , ki jih spremeniš v rezultat, štejejo. Naziv, diploma, doktorat, so bolj ali manj postranskega pomena. Je pa res, da te stvari štejejo v državnih firmah, v privatnih pa precej manj.

Za Baklavo pa:
Tokrat se strinjam z vsem kar si napisal. Običajno bašejo denar drugi in si lastijo zasluge inžinirjev in iznajdljivih tehnikov. Glede tvojih dvomov v Akr. pa je tako. Jaz sem se v 6 letih veliko naučil, (nikakor pa ne vsega, kar danes znam) in o slabih stvareh ne želim razpravljati. Nikdar ni samo lepo in vse naj naj. Čeprav morda na oko lepo izgleda. To je tako, kot ženska, če izgleda res hudo dobra mrha, potem je malo verjetno, da je tvoja žena, Ha ha! :D
Tadej Šterk
tadejsterk
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a romanzunic » 2.2.2006 18:07

Tadej in Aleksander:

Se strinjam z vama, da je na začetku denar veliko bolj pomemben kot potem ko si življenje urediš. Prav tako se strinjam s Tadejem, da je vse OK, dokler hodiš v službo z veseljem, kajti dobra plača in vse bonitete ne pomenijo dosti, če ni prave kemije med delodajalcem in teboj. Prav zaradi tega previdno tipam po trgu in si iščem novo službo, kajti tudi pri nas na zunaj vse zgleda lepo in oh in sploh, v sistemu pa je precej drugače. Tudi tvoja dejstva o Akr. so mi dale malo misliti.

Tadej: strinjam se, da bi bila to zame stopnička nazaj, vendar je včasih tudi to potrebno!

Ostali: ne bodite tako zapečkarski in ne iščite službe le pred pragom! Ivančna Gorica je npr. od LJ. oddaljena dobrih 25km! Vsak dan se vozim 35km v eno stran, poleg tega pa še vsak vikend domov v Belo krajino (110km), že osem let. Poznam ljudi, ki se vozijo vsak dan več kot 100km v službo...
tadejsterk napisal/-a:Aleksander,

Vidim, da živiš realno in imaš zdravo razmišljanje. Zato si tudi cenjen v firmi in ti verjetno zaupajo.
Denar je le posledica opravljenega dela.
Priporočilo dam samo za tistega, za katerega sem sam prepričan, da bi ga vzel v službo, in ga plačal toliko, na nivoju.
Samo znanja in izkušnje , ki jih spremeniš v rezultat, štejejo. Naziv, diploma, doktorat, so bolj ali manj postranskega pomena. Je pa res, da te stvari štejejo v državnih firmah, v privatnih pa precej manj.

Za Baklavo pa:
Tokrat se strinjam z vsem kar si napisal. Običajno bašejo denar drugi in si lastijo zasluge inžinirjev in iznajdljivih tehnikov. Glede tvojih dvomov v Akr. pa je tako. Jaz sem se v 6 letih veliko naučil, (nikakor pa ne vsega, kar danes znam) in o slabih stvareh ne želim razpravljati. Nikdar ni samo lepo in vse naj naj. Čeprav morda na oko lepo izgleda. To je tako, kot ženska, če izgleda res hudo dobra mrha, potem je malo verjetno, da je tvoja žena, Ha ha! :D
LP, Roman
romanzunic
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Mariborca-n » 2.2.2006 19:22

Jaz bom pa samo rekel da ni res da je diploma sam list papirja za obrisat rit, ker če je nimaš se pa lahko obrišeš pod nosom.

Iščejo se inženerji za mesta kjer jih rabijo in če tam nimaš diplome nimaš tam kaj iskat.

Ne govorim pa da niso posamezniki brez diplome sposobni doseči celo več. Samo spet za to porabiš vsaj toliko kot bi za diplomo časa in spet mislim da je takih posameznikov manj kot si pa mislimo.

Če si priden in delaven ti tega doben nebo očital ampak moral boš pokazati več če nimaš diplome in to je dejtvo.

To pa ni vsak sposoben, pa ne mislim to kot da bi koga podcenjeval pač tak je v praksi nisem si jaz tega zmislil in jaz zagovarjam da če si priden deloven in pameten da ni papir pomeben.

Ampak diploma je zame še vedno eno dejstvo ki ga moraš imeti v tem našem svetu.

Stopnica na poti do cilja kot je vedno bila in vedno bo.
Mariborca-n
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a baklava » 2.2.2006 19:26

tadejsterk napisal/-a:To je tako, kot ženska, če izgleda res hudo dobra mrha, potem je malo verjetno, da je tvoja žena, Ha ha! :D

:))))))))))))))))))))))))))))))

tadejsterk napisal/-a:
Tokrat se strinjam z vsem kar si napisal. Običajno bašejo denar drugi in si lastijo zasluge inžinirjev in iznajdljivih tehnikov.

saj dejansko to je življenje, eni pač izkoristijo, to kar ti narediš, projektiraš, designiraš, vendar za to mora biti ustrezna kompenzacija in sicer tolikšna, da so "usvarjalci denarja" zadovoljni, da ko pridejo domov ne razmišljajo, kako so dejansko izkoriščeni ali kako bo danes ali čez vikend zaslužil dodatnih 50kSIT, etc. etc.

Moj namen sploh ni bil očrniti g. Akrapoviča na noben način, le izvedeti kaj več o tem kar sem slišal oz. potrditi ali zanikati govorice.

LP vsem
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a snipsnap » 2.2.2006 20:45

Pozdravljeni,

glede na to, da približno poznam g. Šterka in vem kaj je delal, bom rekel, da če kdo, je on pravi, da vam pove zakaj Akrapovič. Glede na to, da je on bil tam od začetka inženir, kasneje vodja projektov in človek za vse, predvsem, ko je bilo najtežje, ima nemalo zaslug, da se je razvoj delal tako uspešno in tisti, ki ga poznate boste vedeli, da za njega ne obstaja zadeva, ki je ne bi znal rešiti. Skratka zakaj tak človek zapusti tako podjetje, oziroma zakaj se takega človeka spusti iz takega podjetja, če je jasno, da bi jih naj primanjkovalo.

pa en lep pozdrav vsem skupaj
baklava napisal/-a:
tadejsterk napisal/-a:To je tako, kot ženska, če izgleda res hudo dobra mrha, potem je malo verjetno, da je tvoja žena, Ha ha! :D

:))))))))))))))))))))))))))))))

tadejsterk napisal/-a:
Tokrat se strinjam z vsem kar si napisal. Običajno bašejo denar drugi in si lastijo zasluge inžinirjev in iznajdljivih tehnikov.

saj dejansko to je življenje, eni pač izkoristijo, to kar ti narediš, projektiraš, designiraš, vendar za to mora biti ustrezna kompenzacija in sicer tolikšna, da so "usvarjalci denarja" zadovoljni, da ko pridejo domov ne razmišljajo, kako so dejansko izkoriščeni ali kako bo danes ali čez vikend zaslužil dodatnih 50kSIT, etc. etc.

Moj namen sploh ni bil očrniti g. Akrapoviča na noben način, le izvedeti kaj več o tem kar sem slišal oz. potrditi ali zanikati govorice.

LP vsem
snipsnap
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a plastik » 3.2.2006 9:27

Tudi jaz sem poslal prošnjo in so mi odgovorili po kakšne pol leta (negativno). Mislim da je bolj problem v tem ker dobijo zelo veliko prošenj in je izredno težko vsem odgovoriti, saj bi potrebovali še nekoga zaposliti samo za odgovore!. Mislim da bi se morali sami vprašati ali smo sploh tako sposobni za tako delovno mestom in ne kar pošiljati prošenj( izkušnje? )
Sam namreč že dve leti delam v razvoju in mislim da sem sposoben vendar zelo težko najdem službo katera bi mi ustrezala (razvoj ni smo sedenje v pisarni ampak tudi obiski sejmov kjer lahko dobiš veliko uporabnih idej)
plastik
Sodelavec
Sodelavec

Problem ultra gazel

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 3.2.2006 13:39

Podjetja Akrapovič osebno ne poznam a bo verjetno kaj spodaj napisanega držalo tudi za to podjetje.

Podjetja, ki nastanejo iz entuziazma in pridnosti lastnikov in njihov začetek predstavljajo zgolj pridne roke lastnika, garaža kot poslovni prostor in ponavadi še spontano pridobivanje znanj in izkušenj ob delu, ponavadi v svojem razvoju naletijo na nekaj ovir.
1.) Nenapisano pravilo je, da snovalec podjetniške ideje hkrati z rastjo podjetja postane tudi "manager" oz. direktor podjetja. Zaradi svoje velike zagnanosti pri ustanavljanju podjetja in neizmerne privrženosti svoji podjetniški ideji stremi za hitro rastjo podjetja, kar posledično pomeni, da zahteva od podrejenih enako ali vsaj podobno zagnanost in angažiranost podrejenih za doseganje ciljev, ki so mu (LASTNIKU) vodilo. V veliko primerih pa jim povsem pozabi svoje cilje predstaviti in jih motivirati za doseganje teh ciljev. Ko opazi posledico (nezadostno motiviranost) ukrepa kot pač narekuje "zdrava kmečka pamet". Lojalnim zviša plačo, mrzlično išče somišljenike, odpusti vse, za katere ve, da razmišljajo drugače kot on, pa čeprav so lahko to najboljši strokovnjaki v podjetju. Posledica so katastrofalni odnosi med zaposlenimi v podjetju.

2.) Pridobivanje novih znanj zaposlenih si predstavlja kot stranski učinek pri vsakodnevnem delu. Formalno izobrazbo ne ceni, prav tako se mu zdi dodatno strokovno izobraževanje zaposlenih izguba časa in denarja. Posledica je beg visokoizobraženih podrejenih, ker spoznajo, da je njihov nadaljni razvoj omejen.

3.) Ker je podjetje zaradi njegove neizmerne želje po uspehu in dokazovanju v prvi fazi hitro raslo in se širilo, njegove vodstvene sposobnosti pa ne zadoščajo več za vodenje tako obsežnega podjetja, je prisiljen razmišljati o nastavitvi direktorja. Lahko si predstavljale, kako je dati v varstvo svojega "otroka edinca", ki ste ga doslej uspešno vzgajali, kar nanenkrat pa ugotovite, da tega niste več sposobni.
Praviloma se zgodi, da se direktorji v takih podjetjih zaradi nevzdržnih pritiskov s strani lastnika menjajo v kratkih časovnih obdobjih. To pa je tudi najbolj kritična faza razvoja gazel. Namalo jih na tej točki stagnira ali celo propade.

G. Šterk bo najbolje vedel, če kaj od zgoraj napisanega drži tudi za podjetje Akrapovič.

LP
xs
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Iz življenja strojnikov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost