Napisal/-a grega09 » 31.3.2024 21:55
Jebat ga Mmeister, ta generacija zdaj hočeš ali nočeš prihaja v delovno aktivno dobo. Vzgojila jo je pa prejšnja generacija.
V tujini tisti vodilni v podjetjih, ki niso ravno slepi vedo, da je pristop do dela z različnimi generacijami čisto drug, da se pa iz vsake veliko dobiti, samo pravilno moraš do vsake pristopiti. Ni pa to za vsakega vodilnega, je kar dosti dela na izobraževanju in nadgrajevanju znanja iz psihologije. Iti na isti način v komunikacijo, kot z nekom izpred 40 let pa pomeni samo kolaps, enostavno ne gre. Trg dela je pa prost, če ni tu, bo pa drugje.
Na nasprotni strani pa trenutno težko rečejo enako ker je demografija neusmiljena. Trenutna generacija je manjša proti prejšnjim in niso toliko drug drugemu v konkurenco in si lahko marsikaj privoščijo. Izkoristi pa to tisti, ki to ve in se ne pusti s strani delodajalca takoj prestrašiti, kako bo pa če bo nekaj. Pa saj iz vseh strani letijo informacije, da primanjkuje kadra. Najprej kanon futra in potem tudi po lestvici gor.
Če pustimo ob strani določene stvari iz zapisa, ki so res malo čudne, je omenjeno izplačilo kar visoko za branžo, govori pa o izplačilu, torej ne veš kakšne ima potne stroške, kakšno je nadomestilo za nočne, itd. Bruto osnova ni ravno visoka. Tisti ki pa zadnjih pet let ni živel pod skalo pa naj pogleda kaj danes pomeni 2000€ in kaj je to pomenilo pet let nazaj. Namig: jaz sem imel 10 let nazaj povprečno izplačilo 1800€ neto kot začetnik, danes mora to biti cca. 2500€ brez da se sploh kaj pogovarjamo o mojem napredovanju znanja in doprinosu k dodani vrednosti podjetja. Tisto je še samo plus. Če ne tu, pa kje drugje. Seveda do limita kaj si lahko podjetje privošči. Jaz bi tudi marsikaj imel, pa vse na žalost ne gre.