Sem ti višje napisal, da ni vse samo neto/bruto, da lahko primerjaš. Mogoče je edino res, da na koncu je zaposlenemu pomembno edino to kakšen neto ima in ga druge stvari ne brigajo.
Kot je že v prispevku nad mojim napisano: Pojdi na svoje in si boš izplačeval poljuben neto.

Imaš v tabeli tudi nekaj anomalij. Npr. Švica. Pri njih lahko ogromno davkov pokrijejo s prihodki v bančništvu. Kaj boš naredil, pač pol sveta skriva denar pri njih in potem imajo tudi oni nekaj od tega. Primer je tudi Švedska. Kakor vem, celotne socialne prejemke krijejo na podlagi naravnih virov, ki jih imajo res veliko. Tega pač mi na žalost nimamo. No mogoče imamo nekaj za kar se bodo v prihodnosti še tepli - pitno vodo. Pa že zdaj jo dajemo tujcem v roke...
korenje napisal/-a:pa še to ko bluziš o višji dodani vrednosti, v našem podjetju so prihodki na zaposlenega cca 90000€, povprečni letni iznos za plače je pa 18000€/zaposlenega. čistega dobička je pa cca 12000€/zaposlenega.
Ne me zdaj držati čisto za besedo, vendar, če iz teh podatkov na hitro seštejem imate cca. 30000 € dodane vrednosti na zaposlenega, kar je podpovprečno v Sloveniji, kjer se nam dodana vrednost trenutno giblje okrog 35000€ na zaposlenega. Ali pa ste tu okrog. Kako se točno izračuna dodana vrednost, pa verjamem, da boš sam našel...
Torej je normalno, da ne moreš imeti višje plače. Dobiček je pa lastnikov, saj on vodi podjetje in lahko z njim počne kar hoče... Če ga želiš, pojdi na svoje in ga boš ti lahko jemal zaposlenim.
Pozabi pa na višino prihodkov. So zelo pomembni, vendar če imaš visoke stroške, ti tudi ne vem kako visoki prihodki ne pomagajo. Klasična zgodba slovenskih dobaviteljev za nemško in ostalo avtomobilsko industrijo. Obračajo se veliki denarji, malo pa ostane...
Pa še nekaj zanimivega branja na to temo:
https://svetkapitala.delo.si/ikonomija/zavedajmo-se-uspehov-ne-porazov-3094