STROJNISTVO.com • Poglej temo - Podjetja v Posavju, Dolenjska

Podjetja v Posavju, Dolenjska

Tukaj lahko objavite kakršnokoli šalo, anekdoto ali kaj drugega na temo strojnikov v industriji ali na sploh.

Moderator: -M-

Podjetja v Posavju, Dolenjska

OdgovorNapisal/-a honhn » 20.7.2020 13:36

Pozdravljeni!

Mi bi znal kdo tu gor priporočiti kakšno podjetje za zaposlitev v navedenem področju :) (ali pa posvariti pred kakšnim)? Po spletu večih dogodkov, odločitev ... sem izbral si te konce za življenje (originalno sem iz povsem drugega konca Slovenije). Ker trenutno delam v LJ in nimam interesa toliko časa preživeti na cesti, tudi ljubljanska gužva mi nič kaj ne diši, bi službo počasi menjal. Imam pa za sabo izkušnje tehnologa (plastičarstvo, montaža) in konstrukterja v razvoju.

Govorim o področju med Krškim s širšo okolico pa do nekje Trebnjega, mogoče še kak kilometer več :) .

Ne zanima me striktno samo plača, plača, plača, ampak tudi odnosi, prilagodljivost delodajalcev, ustvarjalnost okolja ipd.

Nič me še ne priganja v menjavo službe, pa vendar počasi tipam in raziskujem. Mogoče se pa tudi tu na forumu kaj najde. Vsakega mnenja bi bil vesel!
honhn
Pripravnik
Pripravnik

Re: Podjetja v Posavju, Dolenjska

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 21.7.2020 7:43

honhn napisal/-a:Pozdravljeni!

Mi bi znal kdo tu gor priporočiti kakšno podjetje za zaposlitev v navedenem področju :) (ali pa posvariti pred kakšnim)? Po spletu večih dogodkov, odločitev ... sem izbral si te konce za življenje (originalno sem iz povsem drugega konca Slovenije). Ker trenutno delam v LJ in nimam interesa toliko časa preživeti na cesti, tudi ljubljanska gužva mi nič kaj ne diši, bi službo počasi menjal. Imam pa za sabo izkušnje tehnologa (plastičarstvo, montaža) in konstrukterja v razvoju.

Govorim o področju med Krškim s širšo okolico pa do nekje Trebnjega, mogoče še kak kilometer več :) .

Ne zanima me striktno samo plača, plača, plača, ampak tudi odnosi, prilagodljivost delodajalcev, ustvarjalnost okolja ipd.

Nič me še ne priganja v menjavo službe, pa vendar počasi tipam in raziskujem. Mogoče se pa tudi tu na forumu kaj najde. Vsakega mnenja bi bil vesel!

Mogoče plastika Bevec (plastični izdelki), ali pa orodjarstvo Janževič (orodja, cnc obdelava, štancanje), IHS, za prvo dvoje sem ziher da so odnosi vredu.

Za IHS nvm, zdi se mi solidno podjetje (transportne linije itd.).

ŠOKO Slovenska vas se tudi posodablja (izdelki iz žice).

KRKA (z dodatki + božičnicami ter regresom je vredu plača), je pa tako da pri KRKI bolj kot boš v rit lezu pa mal delu bolje boš prišel čez, k kuk je pa tam baje hinavščine med delavci je pa mnde nikjer v sloveniji ni.

URSA tudi solidno

Pa dobri Demz kakor po glasu sodeč ter pogovorih na forumu ima tudi pošlihtano.

Kar je drugega mi je malo čori čori že od pogovorov z drugimi. Za lokalne v Krškem, ter Novem mestu ne poznam.

A imaš že mogoče kaj v mislih, konec koncev na razgovor it ni nč narobe mau svet spoznat :D.
Edino ne nardit tako kot jaz k sem šel na razgovor v kolegialno podjetje z mojim prejšnjim podjetjem :D. Je bila malo kočljiva zadeva, ampak hvala bogu da sem se rešil obeh podjetij hhh
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tehnik » 21.7.2020 8:50

IHS Krško, Willy Stadler Velika vas, Handte Ost Krško, SOP Inernational Krško, Arex Šentjernej, Iskra PIO Šentjernej, Plastoform Šmarjeta,.... Samo kot pomoč pri iskanju.
tehnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a honhn » 26.7.2020 10:22

Hvala obema za ideje in podrobne odgovore! :)

Sajko993 napisal/-a:Mogoče plastika Bevec (plastični izdelki), ali pa orodjarstvo Janževič (orodja, cnc obdelava, štancanje), IHS, za prvo dvoje sem ziher da so odnosi vredu.

Za IHS nvm, zdi se mi solidno podjetje (transportne linije itd.).

ŠOKO Slovenska vas se tudi posodablja (izdelki iz žice).

KRKA (z dodatki + božičnicami ter regresom je vredu plača), je pa tako da pri KRKI bolj kot boš v rit lezu pa mal delu bolje boš prišel čez, k kuk je pa tam baje hinavščine med delavci je pa mnde nikjer v sloveniji ni.

URSA tudi solidno

Pa dobri Demz kakor po glasu sodeč ter pogovorih na forumu ima tudi pošlihtano.

Kar je drugega mi je malo čori čori že od pogovorov z drugimi. Za lokalne v Krškem, ter Novem mestu ne poznam.

A imaš že mogoče kaj v mislih, konec koncev na razgovor it ni nč narobe mau svet spoznat :D.
Edino ne nardit tako kot jaz k sem šel na razgovor v kolegialno podjetje z mojim prejšnjim podjetjem :D. Je bila malo kočljiva zadeva, ampak hvala bogu da sem se rešil obeh podjetij hhh

Nisem še nič se menil. Kot pravim, tipam še. Zagotovo bom si vzel čas za razgovore, ker se mi nikamor ne mudi. Sem na trenutnem delovnem mestu zadovoljen. Je pa ideja taka, da kamorkoli že pač bom presedlal, bom "odvgrel sidro" bolj zares in pustil nekje malo več let, da se ne prestavljam samo po entry-level službah :) .

Imam pa vprašanje še glede naslendjih firm, če imate še kakšno mnenje: Kovis Brežice, INO Brežice, NEK, Numip, Resistec, TPV, Qtechna... te sem še malo nabral med iskanjem.

Hvala še enkrat!
honhn
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a planinc425 » 26.7.2020 15:41

Rajši kot v Numip, TPV, Qtechna, bi delu v Ekten-u ali Kovis-u.

b.planinc Krško, 031 319052
planinc425
planinc425
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a honhn » 28.7.2020 17:03

planinc425 napisal/-a:Rajši kot v Numip, TPV, Qtechna, bi delu v Ekten-u ali Kovis-u.

b.planinc Krško, 031 319052

Hvala za mnenje! Zakaj pa ne v teh treh?
honhn
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Thoomy » 29.7.2020 6:11

V TPV imaš vsekakor priložnost pridobiti ogromno znanja in izkušenj na področju avtomobilske industrije, kolektiv je soliden, dosti zaposlenih je mladih (sploh v razvoju), ki pa se roko na srce prehitro menjajo. Najpogosteje zaradi plač (vsaj pred časom je bilo temu tako, kakšno je sedaj stanje ne vem). V Brežicah se bo širila proizvodnja za nov projekt tako da se mogoče splača povprašati naokoli. Toliko o tem, ostalih podjetij pa ne poznam toliko.
Thoomy
Novinec
Novinec

Vrni se na Iz življenja strojnikov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov