STROJNISTVO.com • Poglej temo - Priučitev struženja rezkanja

Priučitev struženja rezkanja

Tukaj lahko objavite kakršnokoli šalo, anekdoto ali kaj drugega na temo strojnikov v industriji ali na sploh.

Moderator: -M-

Priučitev struženja rezkanja

OdgovorNapisal/-a Ezermester » 10.10.2021 15:25

Pozdravljeni,
Iščem kakega upokojenega strojnika oz. strojnika, kateri ima kaj prostega časa.
Torej imam veliko željo, da se priučim dela s stružnico in rezkalnim strojem. Pripravljen sem brezplačno pomagati in ker znanje ni brezplačno sem Vaš čas pripravljen tudi plačati.
Lokacija prekmurje in okolica. Čas imam popoldne po službi ali za vikend.

Če koga zanima se mi naj javi na ZS.
Lep pozdrav
Ezermester
Novinec
Novinec

Re: Priučitev struženja rezkanja

OdgovorNapisal/-a vili » 10.10.2021 16:01

ezermestr:

lepo - krasno, da želiš spoznati "drejarijo" in "frezarijo", ti želim, da uspeš, ampak to sta kar "rutini - vedi", ki resničnno ne gresta kar v enem - dveh mesecu, ja je potreben čas, poznati moraš materile, ki jih boš obdeloval, orodja, zopet materili iz česa so izdelani, jaz sem bil drejar 3 leta u šuli, pa nisem vedel niččč, dobro danes sem v pezionu, ampak ne nisem končal kot drejar..., samo malo za info...
za začetek si poglej kosmač-evo knjigo o odezavanju, da ti bo vsaj malo jasno..., danes pridejo fantje iz šule, pa ne vedo kolko vrst "rostfrajev" imamo (ferite, martenzite, avstenite), (rosfraja magnet KAO ne prime, pa ja ...) kaj pa je to, obdeluje se pa vsak s svojimi režimi, ja ni ajnfoh...

no s teorijo iz prakse pa te lahko nafilam..., če seveda želiš..., smo s kolegi kar nekaj predrejali in pofrezali, resno, haha..., tisto je bilo kasneje...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Ezermester » 10.10.2021 16:40

Vili
Hvala za Vaš odgovor in ponujeno pomoč jo bom vsekakor uporabil. Stvar je taka, da že imam višjo izobrazbo in dobro službo. Vendar rabim še nekaj za zraven, če me razumete bolj za dušo, kot pa, da kaj zaslužim. Zdaj pa preden grem nekaj kupovat bi se rad zadeve prej malo priučil. Trenutno (oz. že dalj časa) ne delam drugo kot pa gledam zadeve na youtubu in berem kake članke ali knjige okrog tega. Čisto me je prevzelo. :o
Tisto knjigo oz. učbenik pa si bom kar naročil.
Ezermester
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 10.10.2021 17:51

ja jaz sem po njej razlagal po kosmaču nadebudnim strjnikom odrezavanje, struženje,frezanje, vrtanje..., ja je tega..., ni ajfoh..., haha..., dobro omenil si višjo, ma ni pomebno...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a planinc425 » 10.10.2021 18:17

Pa poglej še f knige "Fachkunde fur metallverarbeitende Berufe", prevod Zdenkota Skuhala
"Priročnik za Kovinarje".
Al pa "Tehnologija zanimanja za metalostrugare" Srđan Jankovič ... in drugi.

Lohk pa pridiš k Men, f Kemen, pa Boš probu drejat, reskat al pa švasat.

Boris Planinc 031 319052
planinc425
planinc425
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Iz življenja strojnikov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov