STROJNISTVO.com • Poglej temo - Izbris teme

Izbris teme

Tukaj lahko objavite kakršnokoli šalo, anekdoto ali kaj drugega na temo strojnikov v industriji ali na sploh.

Moderator: -M-

Izbris teme

OdgovorNapisal/-a meceng » 17.2.2022 21:55

Prosim moderatorja za izbris teme.
Lp
Zadnjič spremenil meceng, dne 21.2.2022 13:54, skupaj popravljeno 2 krat.
meceng
Novinec
Novinec

Re: brinox zaposlitev

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 18.2.2022 15:52

Lahko, bi malo googlal...

viewtopic.php?t=49086

brinox, akrapovič, pipistrel so pa v vsaki temi o plačah tu gor omenjeni....
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 18.2.2022 18:34

Mah, kaki brinox itd :roll: . To so same okostenele združbe ... išči raje v perspektivnih firmah kot je npr. Demz s.p. :P Delo je yebeno (kdaj pa ni?), plače pa po zaslugah in po rekeljcu :lol: .
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 18.2.2022 19:05

Če je še mlad... lahko gre za policaja https://www.gov.si/assets/ministrstva/M ... r-2021.pdf

Ali pa ven... jebeš to ciganijo.

To sem na turistični strani od slovenije prebral... :lol:

»I’m Slovenian and I’m ashamed of this total fucked up country. I lived abroad with my family for several years and when we came back two years ago things got even worse. If you don’t know yet this nation is the most functional illiterate in the entire EU. They are selfish, lazy, and without any human respect to the others, hypocrites and small minded. Half of them adore Pope and other half communism. Just a little minority of us (I consider my self as a normal) respect others regardless where they come from. Within a year this bloody country will collapsed financially and morally. And I’m glad. As Slovenian I can only say - [cenzurirano] you Slovenians.«
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a meceng » 18.2.2022 21:51

ktm2002 napisal/-a:Lahko, bi malo googlal...

viewtopic.php?t=49086

brinox, akrapovič, pipistrel so pa v vsaki temi o plačah tu gor omenjeni....

Hvala za link, verjetno si lahko predvideval da sem to temo sem tudi jaz znal poiskat pred odpiranjem nove, ampak kot vidis nisem tam dobil kksnega konkretnega odgovora.
meceng
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a PEME » 19.2.2022 7:20

Malo iz konteksta teme. Demzov odgovor niti ni tako napačen. Spet odvisno kaj iščeš in kaj že znaš. Večji sistemi imajo ponavadi že zadeve vpeljane in se jim moraš ti prilagajat. Pri nas , če je le možno zaposlimo inženirja ki je iz šole brez nekih izkušenj. Njegovo razmišljanje še ni "okuženo" z nekimi smernicami ki so ponavadi vpeljane v podjetjih. Si ga naučiš da dela po sistemu kot ga imaš ti.
PEME
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 19.2.2022 11:13

PEME, to tudi jaz ugotavljam, da je najboljša pot, ker sem tudi sam videl, da je težko človeka navaditi na nekaj drugega, ko je že 5 do 10 let v delovni dobi. Velikokrat že prej.
Eno vprašanje, ker ne vem kakšne kadre potrebujete. Ali začenjate z mladimi že iz srednje šole ali kasneje? Nekako opazujem določene primere, da poiščejo kader v srednji šoli in ga vpeljejo v podjetje. Lahko ga tudi spremljajo čez fakulteto s kakšno štipendijo, če se za to pot odloči, kar se danes tako skoraj vsi. To vidim, da na dolgi rok glede kadra najbolj uspe.
Seveda je potem izziv kader tudi obdržati, ko si enkrat vložil toliko časa vanj. Se je treba pa tudi s tem sprijazniti, če se za to odloči. Ta zrelost tu opazujem, da je še bolj boga.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a PEME » 20.2.2022 11:42

grega09 napisal/-a:PEME, to tudi jaz ugotavljam, da je najboljša pot, ker sem tudi sam videl, da je težko človeka navaditi na nekaj drugega, ko je že 5 do 10 let v delovni dobi. Velikokrat že prej.
Eno vprašanje, ker ne vem kakšne kadre potrebujete. Ali začenjate z mladimi že iz srednje šole ali kasneje? Nekako opazujem določene primere, da poiščejo kader v srednji šoli in ga vpeljejo v podjetje. Lahko ga tudi spremljajo čez fakulteto s kakšno štipendijo, če se za to pot odloči, kar se danes tako skoraj vsi. To vidim, da na dolgi rok glede kadra najbolj uspe.
Seveda je potem izziv kader tudi obdržati, ko si enkrat vložil toliko časa vanj. Se je treba pa tudi s tem sprijazniti, če se za to odloči. Ta zrelost tu opazujem, da je še bolj boga.

Za inženirski kader poizkušamo v srednji šoli, potem pa kadrovska štipendija čez fakulteto. Jih pa pozkušam tekom študija vključevati v kakšne dolgoročne projekte tako da vsaj malce dobijo občutek kaj jih čaka. Je pa tako da moraj vsi vsaj 1 leto v delavnico pa nima veze kakšen "inženir" je. Najboljše je da to oddelajo tekom počitnic na fakulteti da lahko določena znanja uporabijo v praksi in obratno. Je pa potrebno imeti tudi dober kader ki jih je pripravljen učit in prenašat zanje. Če pa je celotna ekipa tako naravnana pa še toliko boljše.

Sedaj smo v pripravi kratkega predstavitvenega filmčka ki ga bomo šli predstavljat na lokalne OŠ in ponujat kadrovske štipendije za strugarje, ključavničarje....pa da vidimo kaj bo na dolgi rok.
Na žalost mladina več ne pozna teh poklicov tako kot jih je prej. Se pozna sa očetje več ne ¨fušajo" doma.

Je pa res hudič kako potem kader na dolgi rok obdržat. Palča je še vedno 80% ostalo pa so odnosi in ostale "malenkost" ki ponavadi pretehtajo.

Sem se v zadnjem času začel povezovati z podjetji ki imajo podobne težave z kadrom, so pa iz podobnih branž in je neverjetno kaj vse podjetja nudijo zaposelnim,zajtrek na pdojetju,neomejeno dopuste,.... povezujejo se z psihologi, ekonomisti, umetniki..... vse z nameno da se zaposleni "navdušijo" za delovno mesto in da se spet povečuje pripradnost podjetjem.... lahko bi napisal oh in jih glede tega.... Nevejtno kako obsežno je področje kadrovanja in kaj vse obsega..... Mi pa smo na žalost "trdi okorleli" strojniki-stokovnjaki na svojem področju in nam ogromno tega manjka. Da pa bi imeli močne kadrovske službe pa smo premajhni.

Pa saj bo počasi......
PEME
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 20.2.2022 15:06

no, ni pa menjati firmo nek taubu, jaz sem jih do penziona 12, glej skočiš v vodo pa plavaj, pa sem bil v firmah od "podna" pa do same "špice", zdaj pa še vedno kaj "scupram", za kar sem prepričan, da vem kaj znam, da preveč ne zaserjem, po celi sloveniji, da mi ni dogcajt, imam majčkeno širine...

no se je pa moja hči pred tedni odločila, da zamenja udoben posel, ji je dopizdilo, me je vprašala, kaj naj naredi, res strašna ponudba, osebno poznam lastnika... sem ji rekel, če imaš jajca, skoči v vodo in plavaj, nič drugega..., kaki psihologi pa sociologi, pokaži se kaj si, kaj znaš, nič drugega... in se zadrži nad vodo in priplavaš na breg..., če ne te reka odplakne, jebi se..., pa neboš skoz na mojem puklu, nene saj ni..., malo zajebancije... :D :D :D
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 20.2.2022 17:26

Peme, hvala za odgovor. Podpiram takšno razmišljanje...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Iz življenja strojnikov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov