Imam vrtalno-rezkalni stroj namizne izvedbe znamke JET model JMD-2

Če želim obdelati večji obdelovanec, imam težave s pritrditvijo, saj je mizica premajhna, meri le 500x130 mm, hod pa je 240x150 mm, zato bi na to mizico rad za občasno uporabo eno ploščo dimenzije 500x250 mm v kateri bi bilo več lukenj...
Dimenzije dodatne plošče sem si zamislil kar tako, lahko bi bila tudi manjša (400x250 mm), če bi bil problem obdelave tako velike plošče. Plošča naj bi bila obdelana z vseh strani, pravokotni robovi in poravnane ploskve, mogoče brušene. Zakaj poravnani in pravokotni robovi? Zato, da bi lahko obdelovanec poravnal glede na robove, da imam neko referenco za pozicioniranje. Zavedam se, da pri čudnih vpetjih prevelikih obdelovancev in tudi premikanju le tega med fazami obdelave pride do napak, ampak to ne bo problem.
Zanima me, kakšno debelino in material priporočate, naj ne bi bilo pretežko in tudi ni potrebe za veliko masivnostjo, saj se bo obdelava še vedno dogajala nad mizico stroja, večinoma tudi pritrditev. Povečano ploščo želim za dodatno oporo in za več možnosti pritrditve, v plošči bi bilo precej lukenj z navojem M6. Obstoječa mizica mi s svojimi 130mm in 3 T zarezami večkrat dela težave, ker nekako ne morem pritrditi večjega obdelovanca. Dodatek želim zato, da lahko na kakšnem večjem obdelovancu naredim kakšno manjšo obdelavo, popravek, ... bolj za občasno.
Razmišljal sem o aluminiju (brušena alu plošča, če je dovolj ravna), kakšnih 15mm ali mogoče bolje 20mm, mogoče lažja obdelava in ploskev je že ravna. Če se uporabi železo bi bilo verjetno 15mm več kot dovolj, najbrž bi lahko tudi samo 10 ali 12mm, seveda pri železu najbrž pomeni obdelavo ravnine...
Poleg nasveta bi želel tudi kakšno ponudbo in/ali oceno, koliko bi me to stalo in če se najde kdo, ki bi mi to lahko naredil, rabim čisto tako za sebe osebno brez birokracije

če kdo mogoče lahko naredi na fuš in podobno, da bo ceneje.
T zareze na mizici rezkalnega stroja so 8mm in 38mm narazen, tako da bi nekaj lukenj moral orientirati točno na te zareze, ostale luknje pa bi prav tako lahko delal na enak ali drugačen razmak, bi jih kar nanizal v mrežo. Ker same luknje ni nujno da so hudo natančno pozicionirane, bi se lahko dogovorili tudi brez vrtanja ali označevanja lukenj, se bom že potrudil, da bodo točno razdeljene in zvrtane ali pa bi bilo dovolj, da mi jih samo malo zavrta s centrirnim svedrom.
Skico plošče še nisem risal, ker bi prej rad kakšen nasvet, bi bil zelo hvaležen, če se komu da svetovat za mojo mogoče nenavadno idejo.