epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

programer77 napisal/-a:Zdravo fantje!
Tudi jaz sem že veliko slišal o Tooloxu, tako da so mi stvari kar jasne. Me pa zanima kakšna je cena v primerjavi z utopom npr. 1,2343. Ali cena prenese dodaten čas pri izdelavi. Vsekakor Tooloxa ni treba kaliti...
Če mi lahko daste kakšno številko, lahko tudi v razmerju s primerjavo z utopom.

33test napisal/-a:Glede Tooloxa imam eno vprašanje.
Torej glede 33-ke, naj bi bila za strojno obremenjene dele (ročice , nosilce, nosilne plošče vložkov ... ).
Toolox 44, pa z njenimi 45 HrC nekako ne more biti kot gravurna plošča. Ok, v kolikor je plošča lahko samo pobolšana, pač uporabiš poboljšan material, za kaljeno pa pod 52 HrC ni kaj dosti.
Glede nitriranja in nanosov, ok ampak potem izhlapi prednost hitrejše izdelave (ni toplotne obdelave) plus dodatni stroški.
Tukaj bi še vprašal, če ima kdo podatek cena/kg nitriranje ter za približno ceno/kg za nanos TiN.

33test napisal/-a:Glede Tooloxa imam eno vprašanje.
Torej glede 33-ke, naj bi bila za strojno obremenjene dele (ročice , nosilce, nosilne plošče vložkov ... ).
Toolox 44, pa z njenimi 45 HrC nekako ne more biti kot gravurna plošča. Ok, v kolikor je plošča lahko samo pobolšana, pač uporabiš poboljšan material, za kaljeno pa pod 52 HrC ni kaj dosti.
Glede nitriranja in nanosov, ok ampak potem izhlapi prednost hitrejše izdelave (ni toplotne obdelave) plus dodatni stroški.
Tukaj bi še vprašal, če ima kdo podatek cena/kg nitriranje ter za približno ceno/kg za nanos TiN.

nejc91 napisal/-a:zanima me tisti prodajalec iz ITALIJE
najlepša hvala!!

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov