STROJNISTVO.com • Poglej temo - Načrt svedrov

Načrt svedrov

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Načrt svedrov

OdgovorNapisal/-a Knez » 14.8.2006 22:20

Pozdravljeni!
Zanima me kje bi se dalo dobit kakšne načrte svedrov (tudi navojnih). V Krautu tega ni (ali pa sem premalo pogledal), tudi internet mi ni bil v veliko pomoč. Načrte bi potreboval, ker imam trenutno ogromno časa in pilim svoje znanje 3d oblikovanja v autocadu 2007, zato bi mi načrt s točnimi merami prišel še kako prav. Za pomoč se vam zahvaljujem
pozdrav
Knez
Novinec
Novinec

Re: načrt svedrov

OdgovorNapisal/-a bavcar » 15.8.2006 7:15

Knez napisal/-a:Pozdravljeni!
Zanima me kje bi se dalo dobit kakšne načrte svedrov (tudi navojnih). V Krautu tega ni (ali pa sem premalo pogledal), tudi internet mi ni bil v veliko pomoč. Načrte bi potreboval, ker imam trenutno ogromno časa in pilim svoje znanje 3d oblikovanja v autocadu 2007, zato bi mi načrt s točnimi merami prišel še kako prav. Za pomoč se vam zahvaljujem
pozdrav
hmmm načrtov za svedre še nisem videl ampak a ne bi prišel na drugi modelirnik kot pa z AC07? sicer pa mislim, da navojni sveder ni tako teško zmodelirati. raje poslusi s kakim zobnikom, ki ima poševne zobe :) tu bo več zabave :)
lp
bavcar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a urbanyx » 15.8.2006 8:33

Pozdravljen

Mislim da si si izbral malo pretežak program za učenje 3D risanja, čeprav vem, da je Autodesk naredil ogromno na poenostavitvi risanja 3D v AutoCadu.

L.P.
Strojnik z dušo in srcem.
urbanyx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Knez » 15.8.2006 11:19

Hja, glede komplimentov o cadu07-stvar je v tem programu zelo prijazna uporabnikom, če le poznaš in osvojiš 3d modeliranje. Zase moram reči da sem ga (skozi dobre in strokovne, sistematične knjige) in sem se ga tako dobro privadil da bi ga težko zamenjal, verjamem pa da je v drugih programih stvar mogoče malenkost lažja. Glede tega da navojni sveder ni težko zmodelirat se strinjam, rad pa bi dobil točne mere in detajle raznih nav.svedrov, saj je težko modelirat z izmišljenimi merami in na je na koncu model le navadno skropucalo. Glede zobnikov moram reči da stvar ni tako huda in da sem jih par že zrisal, saj je stvar v Krautu dobro razložena (kar pa ne velja za svedre). Hvala za odgovore, še zmeraj pa ostaja vprašanje-ali ima kdo načrte z merami svedrov??
Lep pozdrav
Knez
Novinec
Novinec

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov