Da odgovrim glede uvoza s Hrvaške:
dobil sem odgovor, da zaradi tega, ker stroj nima CE, ne morejo pripeljati v Slovenijo.
Sem pa našel izredno mikavno ponudbo za Prvomajsko TES3 (2000×350), žal je prevelika za moje prostorske zmožnosti in se zaradi tega že celo popoldne sekiram
No, da malo obudim temo, da bo če kdo slučajo ve kje se prodaja kakšna TNP160, povedal...
Trenutno sem odločen tako, da še 1 teden iščem to stružnico, potem pa, če ne bom našel kakšne pametnejše ponudbe kupim eno TNP160B, ki je trenutno v res groznem stanju, z menjavo letev, vreten, tuširanjem vodil, menjavo ploščic pa bo kar solidna...
Tako, da če kdo pozna kakšnega potencialnega prodajalca, res lepo prosim, da mi sporoči. Hvala
Še vedno iščem enak stroj no lahko je tudi TNP190 ali pa kakšna Boehringer, čeprav so ti stroji pregrešno dragi ...
Res prosim, če kdo pozna kakšnega potencialnega prodajalca kakšne izmed teh stružnic, da mi to sporoči.
Ali kdo pozna še kakšen naslov, kjer bi se dobilo oglase za stružnico (v poštev pridejo vse države, ki so v EU). Trenutno išem po: Salomonovem oglasniku, Bolhi, Strojih.net, Strojnistvo.com, Hesse Maschinen, Machinestock
T_Eclipse, hvala za link, s temi ljudmi sem že kontaktiral, pa žal meja preprečuje uvoz rabljene stružnice zaradi CE certifikata, generalno obnovljene pa imajo ta certifikat, samo je pa cena
Ker vem, da ste gorenjci bolj švoh v Italijanščini, predvidevam, da v to smer nisi ravno dosti gledal.
Pogoglaj (upam, da ne bo spet polemik) z iskalnim nizom "TORNIO USATO" (STRUŽNICA RABLJENA) In bi moral kaj najti. Ponekod imajo strani tudi v angleščini.
Za pokušino: http://www.centromacchine.net/torni-c-152.html
In kaj je narobe s CEjem. Mi smo iz Bosne uvozili prešo brez problemov. Zataknilo se je potem z zagonom ker je inšpektor pogruntal da stroj ni skladen s ce normo in ni dovolil zagona dokler se stvar ne uredi. In nato je prišel nekdo mal prevezat elektriko in je podpisal izjavo o skladnosti pa je blo vse urejeno.
Ma če imaš stroj za domačo uporabo po moje ne rabiš CEja, carinika pa to ne briga. Uvoziš lahko karkoli, rabt potem pa ne smeš dokler ti ne dovolijo. Kao ...
Kolikor vem, v sloveniji ne smeš tržiti robe brez CE norme, da pa ne bi smel uvažat, ne verjamem.
V končni fazi prereži napajalni kabel, napišite izjavo, da je nedelujoča in jo uvozi kot staro železo, ali kot okras na vrtu. Si hrvatom omenil, da si fizična oseba in ne kak postrednik?
To ti je rekel trgovec? Slab trgovec.
Hmm, ja mogoče mi nismo imeli problemov ker je bla preša rabljena, ti pa kupuješ novo stvar. Alora moraš tam dol dobit nekoga da kupi pr prodajalcu in nato ti to odkupiš od njega in narediš pogodbo. Najboljš da povprašaš na carinsko upravo.
No, pa sem dočakal stroj Kupil sem Prvomajsko TNP160B obdelovalna dolžina 500, letnik 1987, in res zelo lepo ohranjena (menda so jo našli v nekem podjetju založeno z 10t odpadnega železja ) Tudi cena je bila zelo ugodna.