STROJNISTVO.com • Poglej temo - Remont stružnice

Remont stružnice

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Remont stružnice

OdgovorNapisal/-a kadivnik.lado » 8.7.2010 21:58

rabim remont stružnice (brušenje, tušitanje) kje bi mi naredili to poceni? l.p.
Ladislav
kadivnik.lado
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a hscnc » 8.7.2010 22:18

Poceni? Koliko pa je to poceni? Običajno se ta poceni za tak remont približa ali celo prekorači vrednost stroja.
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 9.7.2010 6:09

hscnc napisal/-a: Običajno se ta poceni za tak remont približa ali celo prekorači vrednost stroja.

Se strinjam.

Na naši firmi smo tako obnovili starejšo CNC stružnico. Stružnica se je razstavila na prafaktorje, zamenjali so se vitalni deli, zbrusila vodila, obstoječe(zastarelo) krmilje se je zamenjalo s Sinumerikom, el. instalacija je nova, od stare je ostal samo regulator motora. Cena obnove pa je tudi bila astronomska. Točne številke se ne spomnim, vrm edino, da bi se za ta denar že dobila ena manjša CNC stružnica.

Je pa res, da je sama mehanika stroja masivnejša od novejših stružnic.

G. Klavnik, pred samo obnovo si zberite ponudbe in si preračunajte koliko je ekonomično stala obnova.

Za brušenje vodil lahko vprašate v Unior(bivši TAM-Maribor).
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a hscnc » 9.7.2010 15:01

Končno je vse stvar temeljitega dogovora. Ponavadi se stranka zadovolji z odgovorom - prenovili bomo stroj. Tako se izvajalec zelo potrudi "izvest" tudi nepotrebna popravila in zamenjavo delov. Sam naredim izključno to kar stranka zahteva, morda po lastni presoji še kakšno malenkost vendar vedno z soglasjem lastnika sicer kaj lahko pride do nepotrebnih sporov. Šele po tem se da preračunat približno vrednost popravila. Če bi g.Kladivnik opisal željena popravila na stroju bi se bolj dalo ocenit vrednost predvidenih del.
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Remont stružnice

OdgovorNapisal/-a Tehna+ » 10.7.2010 0:46

kadivnik.lado napisal/-a:rabim remont stružnice (brušenje, tušitanje) kje bi mi naredili to poceni? l.p.

http://www.servis-strojev.com/ss.php?stran=opodjetju

Škafar Roman v Prekmurju....odlično opravijo svoje delo !!

Jih zelo priporočam.
Tehna+
Pripravnik
Pripravnik

Re: Remont stružnice

OdgovorNapisal/-a AM-Samo » 19.7.2010 9:03

kadivnik.lado napisal/-a:rabim remont stružnice (brušenje, tušitanje) kje bi mi naredili to poceni? l.p.

Odvisno od velikosti stružnice, če želite popravilo geometrije, me lahko pokličete na 041 758 165 (Samo), podjetje je AM Mlinarič, Remont obdelovalnih strojev d.o.o. ali pa Alojz Mlinarič s.p. in Vam bomo pripravili ponudbo!!

Lp,
Samo Mlinarič
Since 1968
AM-Samo
Novinec
Novinec

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov