STROJNISTVO.com • Poglej temo - Obnova stružne glave, stružnice

Obnova stružne glave, stružnice

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Obnova stružne glave, stružnice

OdgovorNapisal/-a Žust » 17.9.2017 19:26

Pozdravljeni!

Zanima me ali kdo obnavlja stružne glave. Se splača obnova ali je bolje kupiti nekaj v stilu WD-Tehnik? Zadeva se uporablja za domačo rabo, vendar kljub temu potrebujem in želim da je zadeva natančna.
Morda bi jo obnovil tudi sam, če mi bo znal kdo svetovati kako. Stružna glava (na sliki) ima zračnost na čeljustih, veliko zračnosti imajo notranje čeljusti, če pa vstavim zunanje pa imajo precej manj, morda bi bile za obnoviti samo čeljusti. Problem je pri vpenjanju obdelovanca, ker ga je nemogoče brez popravkov dobiti v center.

Slika

Slika

Slika

Stružnica je pa tale:

Slika

Kdo obnavlja stružnice in koliko približno stane obnova stružnice? Zanima me tudi kakšen temelj stružnica potrebuje, če ga.
"Cilj je tržaški/motoristični švas"
Žust
Sodelavec
Sodelavec

Re: Obnova stružne glave, stružnice

OdgovorNapisal/-a univerzalko » 17.9.2017 20:33

Pokličite 040/301-701 Strojetehna.si
Boštjan.
univerzalko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a dakomat » 17.9.2017 20:45

Notranje čeljusti so bolj obrabljene, kot zunanje, kot si že sam ugotovil. Probaj za začetek izstružiti čeljusti in poskusiti ponovno vpeti in izmeriti. Če ne bo pomagalo je izrabljen obroč z arhimedovo spiralo.

Kaj vse bi rad obnovil na stružnici?? Generalna obnova??? €€€€€
Manjši stroji ne potrebujejo posebej temeljev, je dovolj AB plošča. Za večjo togost pa lahko stroj privijačiš v ploščo ali celo zabetoniraš. Odvisno kaj boš delal.
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žust » 17.9.2017 22:21

To sem že naredil, ne pomaga. Ker kot sem ugotovil imajo čeljusti zračnost na svojih vodilih. Kako se to odpravlja točno ne vem, predvidevam pa tako da se vodila čeljusti navari in nato porezka.
Žust
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 18.9.2017 9:14

Stružne glave s trdimi čeljustmi so namenjene za vpenjanje neobdelanih kosov. Dokler so nove, so točne, v tvojem primeru je pa že zrabljena. Če uspeš dobiti, kupi čeljusti na katere se privijači mehki del, ki se postruži.
Dvomim, da se ti ti glavo splača obnavljat. Če sem prav videl, imaš fi 250 glavo in takšna stane pri WD Tehniku pkrpg 160 eur+ mehke čeljusti kpl. za 33 eur.

Če pa kupiš glavo 250 z nasadnimi, je pa 185 eur + set mehkih čeljust za 35. Samo dvomim, da se ti bo dalo vijačiti mehke čeljusti gor/dol.

Preveri tudi, koliko zračnosti ima ležaj vretena in če se ga da nastavljati.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a international11 » 19.9.2017 6:05

tudi jaz sem mnenja, da se ti glavo bolj splača kupiti kot pa obnavljati.edino naredi novo prirobnico za glavo. Splača se ti pa obnoviti matice prečnega suporta in vzdolžnega suporta, ter obnoviti vreteno. To delam tudi jaz.
international11
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Žust » 19.9.2017 9:37

Sem se odločil za novo glavo. Vendar kot ugotavljam, bo potrebno izdelati tudi novo prirobnico za novo glavo. Sem upal da so vpetja glav standardna, pa temu ni tako.
Žust
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 19.9.2017 18:30

Najprej pa še preveri, kako je z zračnostjo ležaja.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marincspeedshop » 19.9.2017 19:08

Za wd tehnik glave ti lahko sporocim mere, postruzis pa kr staro prirobnico pa 3 nove lukne za glavo prisraufat ce stare nepasejo. Ce se ti pa po fiju ne izide pa 200mm glavo gor. Generalna obnova tnp160 pride pa med 8k-10k€ v Prvomajski.
marincspeedshop
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žust » 19.9.2017 19:45

fikus_ napisal/-a:Najprej pa še preveri, kako je z zračnostjo ležaja.

Kako pa preverim?

marincspeedshop napisal/-a:Za wd tehnik glave ti lahko sporocim mere, postruzis pa kr staro prirobnico pa 3 nove lukne za glavo prisraufat ce stare nepasejo. Ce se ti pa po fiju ne izide pa 200mm glavo gor. Generalna obnova tnp160 pride pa med 8k-10k€ v Prvomajski.

Stara prirobnica ima premer roba kjer se glava vsede 210mm, glava od WD-tehnika pa 206mm, vsaj tako piše v katalogu. So zraven glave pri WD tehniku tudi čeljusti za zunanje vpenjanje in ključ za glavo? (sem jih klical včeraj pa to pozabil vprašat)

Gledal sem tudi po bolhi, in našel na tale oglas: http://www.bolha.com/stroji-orodja/obde ... BEna+glava

Je cena za to glavo primerna? Kje zanjo dobiti še čeljusti za zunanje vpenjanje?
Žust
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 19.9.2017 21:50

žust; zunanje čeljusti, saj so na sliki poleg, zavite v folijo???, morda si mislil mehke...???
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žust » 20.9.2017 7:31

Zunanje sem mislil. Gledam na telefonu, pa sem mislil da so tisto zraven še ene notranje.
Žust
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a borisk » 20.9.2017 8:16

pri klasični wd tehnik glavi so zraven en komplet notranjih in en komplet zunanjih čeljusti, ključ in vijaki za pritrditev. mehke čeljusti so za doplačilo.

za nulti servis teh stružnih glav si poglej tale video:
https://www.youtube.com/watch?v=wKnvZnxXRaY

pri nas imam 315mm na prvomajski, in je sprejeljivo, ni pa odločno.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 20.9.2017 9:09

Preverjanje zračnosti glavnega ležaja; vpni eno daljšo palico, na glavo nasloni merilno uro in poskusi dvigniti konec palice. Tako boš videl na merilni uri, koliko ima ležaj zračnosti.
Koliko je dopustno/še uporabno, pa ti bo kdo drug napisal.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marincspeedshop » 20.9.2017 18:18

Prirobnico iz 210mm postruzi na 206. "Struznica postruzi samo sebe"+tko bos mel prirobnico v nulo narjeno. Struznice z kotalnim lezajem na vretenu max luft pol stotinke ( da se delat normalno pa ce ma tm do 3stotinke lufta,ostalo ze glava skace). Struznice z drsnim lezajem nekje 5stotink lufta (odvisno od fi vretena). Pri wd tehnik glavi dobis notranje in zunanje celjusti.
marincspeedshop
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov