epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
ms1951rd napisal/-a:Šubler z digitalnim odčitavanjem - to bi pa šlo. Ky se ti iskreno opravičujem, vidim da na forumu nimam kaj iskati. 37 let dela v strojništvu, in spregledati digitalizacijo - adijo vsem.

Nekje sem zasledil, da so oznake na 100 mm premera - en razdelek (0,1 mm) je na dobrih 6 mm. Tudi če s sekačem "sfališ" za cel mm, si naredil napake za 0,02 mm. Ali želiš še večjo natančnost? Kakšna pa je natančnost vretena in zračnosti v matici?natančnosti obdelave z sekačem ne dvomim da kdo to stori zelo dobro. Prepričan pa sem tudi da je malo takšnih ki to zmorejo narediti tako kot se šika

promehanik napisal/-a:takšna kolesa se dobijo tudi standardno. Poglej v katalog od Ulmer-ja, Madler-ja, Halder, Misumi,...
Cena pa tudi ni astronomska.
lp, prom

Nicomajstr***???*** napisal/-a:na stružnici nimam takšnega kolesa s stopinjami, prav tako ne morem priti do glavnega vretena, da bi ga naredil, čeprav bi bila po kar uporabna zadeva...
Kako pa ste mislili z nonijem, ker si ne predstavljam čisto? Ali tako, da bi imel osnovno številčnico po 0,5mm potem pa na njej še samovrtečo po 0.1mm, pa samo 5 črtic na njej na pravilnih kotih, potem bi pa samo obrnil tja kjer bi rabil. Npr. če bi želel nastavit 4,6mm bi to dodatno številčnico zavrtel med 4,5 in 5 na glavni številčnici?
Sicer bi bilo za narediti precej manj črtic, ampak bi bilo pa potem bolj nerodno za uporabo...

Žerjavar napisal/-a:Nekje sem zasledil, da so oznake na 100 mm premera - en razdelek (0,1 mm) je na dobrih 6 mm. Tudi če s sekačem "sfališ" za cel mm, si naredil napake za 0,02 mm. Ali želiš še večjo natančnost? Kakšna pa je natančnost vretena in zračnosti v matici?natančnosti obdelave z sekačem ne dvomim da kdo to stori zelo dobro. Prepričan pa sem tudi da je malo takšnih ki to zmorejo narediti tako kot se šika
zunanjega premera 48mm.
torej vseh črtic 49.

bakterija napisal/-a:Daj... Od kot si? Jaz ti zastonj naredim to na centru z vrtlijivo paleto pa ti potegnem gor po cevi z zbrušenim špicom... Dej mi na mail pošlji točno kaj bi mel na kakšno cev pa to.. Ti pošljem po pošti na moje stroške.. L.P.
kacdejan@gmail.com
L.P., Dean

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov