STROJNISTVO.com • Poglej temo - Ploščica

Ploščica

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Ploščica

OdgovorNapisal/-a links » 12.10.2007 7:29

Pozdravljeni.

Prvič sem na tem forumu in vas lepo pozdravljam.
Opravičujem se če sem postavil novo objavo v napačno temo-sem pač laik, kar se vaše stroke tiče.

Imam naslednji problem: V proizvodnji potrebujemo ploščico, ki je na spodnji sliki. Ploščica služi kot podlaga pod diamantnim brusom. Toliko let preteče in tudi če diamantni brus ne brusi direktno po ploščici se ploščica z časom obrabi oz. nastane na njej zajeda, kar pomeni, da ne služi več svojemu namenu (ne nudi opore obdelovancu-papirju, ki poteka med brusom in diamantom). Povedano mi je bilo, da je ploščica "vidia" zadaj na njej pa piše Carcoloy 370. Jaz sicer ne vem kaj to pomeni, vi pa zagotovo.
Potreboval bi kontakte podjetji (slovenskih), ki se ukvarjajo z izdelavo podobnih stvari, lahko tudi posameznikov.

Ploščica (kot je iz slike razvidno) ima obliko piramide brez vrha, je kvadratna, vrhnja ploskev ima stranico 17mm spodnja pa 19mm (merjeno kar z metrom :D )

Slika
Slika
Slika

Že vnaprej hvala za odgovore.

Links
links
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a BANE » 12.10.2007 9:04

Najbolje, da se obrnes na dobavitelja halterja kateremu ploscica pripada. Jo morajo dobaviti saj je to potrosni materjal.
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a links » 12.10.2007 11:00

Hvala za odgovor.

Kako pa veste, kdo je dobavitelj? Oz., da je Halter? Kakšen kontakt, spletna stran? Imajo predstavništvo v Sloveniji oz. je to slovensko podjetje?

LP
links
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Bricman Bojan » 12.10.2007 13:00

Halter = držalo

lp
BB
Bricman Bojan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zu-tech » 12.10.2007 13:25

Vprašajte v podjetju
FRIDRO d.o.o.
Radnje ob Dravi
tel: 02 88 79 140
info@fridro.si
Zu-tech
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a BANE » 12.10.2007 13:31

Cigav halter (drzalo) je bi moglo biti razvidno iz napisa na njem, a iz izkusenj vem, da mnogokrat ni tako.

Najbolje, da kontaktirate razlicne prodajalce takega oradja.
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 12.10.2007 14:17

Mislim, da se tukaj malo v temo brca, ali pa jaz edini ne razumem. Iz teksta se mi vidi, da tukaj ne gre za rezilno, ampak neko podložno ploščico in človek enostavno ne ve, o kakšnem "halterju" sanjamo. Ta ploščica je očitno rezervni del nečesa in če se jo kot to ne da nabaviti, jo bo potrebno narediti. Naredi se jo pa po moje najlažje tako, da se kupi kos Widie in zreže na žični eroziji.

LP
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 12.10.2007 15:55

zagotovo tisti, ki so prvi odgovarjali, sploh niso prebrali osnovnega vprašanja, sicer ne bi kvasili....
Po fotografiji je to čisto navadna karbidna ploščica od kake rezkalne glave. Ravna, kvadratna, samo s prostim kotom, brez žlebov. Malo sem pobrskal po dveh katalogih, vendar tako velike nisem našel (v katalogu Seco največ kvadrat 17, v Iscar samo 12). Sigurno se kje najde, standardna, in ne bo treba delati iz kosa karbidne trdine.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BANE » 12.10.2007 22:04

Kateri del nasveta, naj najprej poizkusi dobiti kot rezervni del pa je po vase kvasenje... :-?
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 13.10.2007 8:37

To da mu nakladaš o nekih halterjih, možakar pa očitno ni iz stroke in ne razume kaj je to, sicer ne bi napisal Halter z veliko začetnico-spet eden od razlogov, zakaj se priporoča na forumu vsaj približno knjižni jezik (in s tem beseda "držalo rezne ploščice", namesto halter)
Če bi mu preprosto svetovali, naj pri kakem kovinarju, ki dela z velikimi stroji (posledično velike rezkalne glave in s tem velike ploščice), ali pri firmah, ki prodajajo rezilno orodje, bi že zdavnaj dobil.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BANE » 13.10.2007 9:20

Ker ste eden redkih na tem forumu, ki ga smatram za strokovnjaka se z vami ne bom pregovarjal.

Vseeno pa mislim, da je bil moj nasvet na nekem nivoju, ki si ne zasluzi take graje saj se je zadeva z halterjem hitro razjasnila in se vedno trdim, da bi bila najboljsa resitev dobiti zadevo kot originalni rezervni del.

Ce pise na drzalu recimo HORN zakaj bi iskal kaj drugega kaj ni najbolj enostavno kontaktirati zastopnika, prebrati kodo in zadeva je resena.
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 13.10.2007 10:42

evo, našel sem nekaj podobnega, morda celo zelo podobno:
v katalogu SECO tools. Je stružna ploščica, kvadratna, gladka brez žlebov. velikost 19,05x19,05, debelina 4,76 mm, prosti kot 11 stopinj na steno. oznaka ploščice:
SPUN 190408 (vogalni radij 0,8mm, lahko do 1,6mm-po želji)
Seco ima predstavništvo v Mariboru, naslov poišči na mreži, sigurno ti bodo pomagali. en problem, morda boš moral kupiti 10 ploščic skupaj in ti bodo zadoščale za naslednjih 50 let.
pozdrav
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a links » 13.10.2007 11:25

Pozdravljeni.

Hvala za toliko odgovorov, pa ne se kregat zaradi mene. Pojma nisem imel, da bi halter lahko bilo držalo.

Malo premalo sem očitno napisal. Ploščica ni del nobenega rezkarja, služi le kot opora.

In sicer, smo firma, ki se ukvarja z izdelavo brusnih trakov. Brusni trakovi imajo zrna iz cirkona, navadnega alu oksida, silicija, keramike..., ki so vsa po vrsti zelo trdna. Da neredimo spoj moramo granulacijo izbrusiti iz papirne podloge. To lahko delamo le z diamantom, ker je vse drugo premehko. Torej krožni diamantni brus brusi iz papirnate podloge abrazivna zrna, da pa papir ne leži v zraku (ne vem kako bi drugače rekel) teče po železnem vodilu in ko pride pod diamant je spodaj ta ploščica, ki nudi papirju oporo. Večkrat se zgodi, da diamant prebrusi papir (slaba nastavitev) in potegne po ploščici in le ta se ščasoma izrabi-torej ne nudi več opore, papirju (ga ne tiši več v diamant.

Najbolj všeč, mi je bil tisti odgovor, da je potrebno ploščico izdelati, ker dvomim, da bi enako ploščico kdo prodajal. Zanima, me kdo bi to izdelal, seveda, če kje prodajajo enako, ni noben problem jo kupit, sam da bi vedel kje.

Evo še skica kako zgleda vse skupaj
Slika
LP
links
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a BANE » 13.10.2007 11:47

:o :o :o :o :o
1)ali ves od katerega proizvajalca imas drzalo?
2)ce ne ves ti je magnum nasel odlicen priblizek glede na to, da si izmeril kar z metrom.
3)ce se vedno ni prava jo je mogoce vpasati, prilagoditi ,pobrusiti.

Halo malo se obrni Ali prepisi podatke iz drzala ali upostevaj kak nasvet nobeden ti je ne bo pa domov prinesel. :-?
Zadnjič spremenil BANE, dne 13.10.2007 11:52, skupaj popravljeno 1 krat.
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BANE » 13.10.2007 11:52

Opla skico si pa naknadno prilimov.

Ce bi jo prej narisal bi bilo manj prickanja :D
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani