Pozdravljeni.
Hvala za toliko odgovorov, pa ne se kregat zaradi mene. Pojma nisem imel, da bi halter lahko bilo držalo.
Malo premalo sem očitno napisal. Ploščica ni del nobenega rezkarja, služi le kot opora.
In sicer, smo firma, ki se ukvarja z izdelavo brusnih trakov. Brusni trakovi imajo zrna iz cirkona, navadnega alu oksida, silicija, keramike..., ki so vsa po vrsti zelo trdna. Da neredimo spoj moramo granulacijo izbrusiti iz papirne podloge. To lahko delamo le z diamantom, ker je vse drugo premehko. Torej krožni diamantni brus brusi iz papirnate podloge abrazivna zrna, da pa papir ne leži v zraku (ne vem kako bi drugače rekel) teče po železnem vodilu in ko pride pod diamant je spodaj ta ploščica, ki nudi papirju oporo. Večkrat se zgodi, da diamant prebrusi papir (slaba nastavitev) in potegne po ploščici in le ta se ščasoma izrabi-torej ne nudi več opore, papirju (ga ne tiši več v diamant.
Najbolj všeč, mi je bil tisti odgovor, da je potrebno ploščico izdelati, ker dvomim, da bi enako ploščico kdo prodajal. Zanima, me kdo bi to izdelal, seveda, če kje prodajajo enako, ni noben problem jo kupit, sam da bi vedel kje.
Evo še skica kako zgleda vse skupaj
LP