STROJNISTVO.com • Poglej temo - Puškarski posel

Puškarski posel

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Puškarski posel

OdgovorNapisal/-a Estel » 19.10.2007 16:20

Zanima me če je kdo na forumu puškar oz. če se (je kdaj) ukvarja/l z lovskim orožjem.
Ni mi namreč še čisto jasno kaj puškarski posel pomeni glede obdelave cevi, gravure in kopita. Vem da večina kopita in gravure kupuje pri drugih podjetnikih, vendar pa me vseeno zanima katere stroje puškar rabi za obdelavo cevi, ker če imam prav se ostale dele mehanizma dela ročno?
Se v puškarstvu uporabljajo tudi CNC-ji?
Strojnik&Proud
Estel
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 19.10.2007 17:27

Surovih cevi, kolikor jaz vem, nihče v sloveniji ne dela. S tem mislim risano cev za krogelne naboje. V Avstriji, Borovlje jih lahko nabaviš po želji, pri njih ni potrebnega nabavnega dovoljenja, cena cca 2 Eur za dolžinski cm. Ko pa prineseš k nam, je to že del orožja, ki ga moraš prijaviti po našem "specialnem" Orožnem zakonu.
Dalje pa delaš sam: rabiš najmanj stružnico in čimbolj univerzalni rezkalni stroj, CNC le za serije, puškarji tega običajno nimajo. Rabiš pa cel kup namenskih orodij, povrtal, grezil, ...
Najbolje da se oglasiš in povprašaš pri kakem puškarju. Če bodo ljubosumno skrivali, skoči do Borovelj, radi pomagajo, kaj povedo, eni celo obvladajo Slovensko.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 5os » 19.10.2007 18:34

O teh zadevah pri naših strokovnjakih težko kaj izveš, sem bil tudi na sejmu ter povprašal kako in kaj so bili kar zadržani. Pojdi na kakšno stran na netu in boš videl vse...

ps. malo si zakon o orožju še prej poglej!!!!
:-? :-? :-?
lp
5os
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov