STROJNISTVO.com • Poglej temo - Bron

Bron

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Bron

OdgovorNapisal/-a gregorci » 8.4.2004 15:38

A je mogoče že kdo slišal za KARO BRON ali nekaj podobnega in če obstaja kje bi se ga dalo dobiti

Prav tako bi potreboval bron za ležajne puše...

Če kdo kaj ve o tem naj mi prosim pove..;)

Hvala in lep pozdrav
gregorci
Strokovnjak
Strokovnjak

alcu

OdgovorNapisal/-a alcu » 7.5.2004 23:50

alcu doo kamnik
alcu

OdgovorNapisal/-a marko100 » 10.5.2004 6:25

zakaj pa mora biti ravno bron a si že pomislil na ležajno plastiko(novilon?. proizvaja podjetje akripol trebnje. če obratuje ta tvoja ležajna puša pri
(-40+100 je dovoljeno dolgotrajno, kratkotrajno tudi do 150 stopinj). so samo podmazani, itd. pozanimaj se ali pa napiši kakšne mehanske in termične lastnosti rabiš.
L.P. Marko
marko100
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a pomorc » 10.5.2004 14:01

V veliko pomoč pri izbiranju materialov so lahko zadnje strani v Savniku! Imaš pa nekaj dela da najdeš nove oznake materialov.
Se pa zelo strinjam z izbiro materiala iz umetne mase za ležaj - konkretno sem ga uporabil za ležaj v pregibu pri traktorju (varianta tomo vinkovič) odlično se je obnesel samo pazi na elastičnost materiala!!!
pomorc

OdgovorNapisal/-a pomorc » 10.5.2004 14:01

V veliko pomoč pri izbiranju materialov so lahko zadnje strani v Savniku! Imaš pa nekaj dela da najdeš nove oznake materialov.
Se pa zelo strinjam z izbiro materiala iz umetne mase za ležaj - konkretno sem ga uporabil za ležaj v pregibu pri traktorju (varianta tomo vinkovič) odlično se je obnesel samo pazi na elastičnost materiala!!!
pomorc

OdgovorNapisal/-a Gost » 5.10.2004 14:42

Ali lahko poveš malo več o ležaju za TV. Jaz imam enak problem v pregibu traktorja TV. Kje si ga dobil oziroma kdo ti ga je naredil. Glede na napisno obstajajo različne elastičnosti materialov. Katero si uporabil.
Nisem ravno strojnik pa bi prosil malo več info.

dane

pomorc napisal/-a:V veliko pomoč pri izbiranju materialov so lahko zadnje strani v Savniku! Imaš pa nekaj dela da najdeš nove oznake materialov.
Gost

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov