STROJNISTVO.com • Poglej temo - Orodni spremni list

Orodni spremni list

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Orodni spremni list

OdgovorNapisal/-a bozo » 28.1.2010 8:52

Lep pozdrav kolegi,
v podjetju sem dobil nalogo, da moram izdelati nek spremni, evidenčni list oz obrazec za razna orodja! Trenutno imamo to zelo slabo urejeno (v bistvo sploh nimamo).

Me pa zanimajo vaše izkušnje oz kako imate vi to rešeno. Morda obstaja kaj tipiziranega, ker se še vedno štejem med zelence mi prosim pomajgajte???

Hvala in lep dan!
strojništvo je kul
bozo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » 28.1.2010 11:40

Odvisno za kater namen gre:

Če gre za izdelavo orodja, potem so gor vse faze skozi katere gre orodje, zraven pa datumi, ure, delavci,...itd ki opravljajo to fazo, (npr. tehnologija-konstrukcija-programiranje-CNC-montaža-preizkus-odprema)

Če pa gre za spremljanje že izdelanega orodja pa ime, številka, datum izdelave, datum zadnjega popravila, faza v kateri se trenutno nahaja, število izdelanih kosov, št izd kosov do remonta itd,... (npr. MERCEDES, št. 1100203020, izd. 1.1.2010, pregled vsakih 50,000 kosih,¸serijsko orodje za 300,000 kosov)

Za lažje sledenje predlagaj uporabo črtne kode in paletnega sistema-vsako orodje na svoji paleti ali zaboju, na tem zaboju predvidi tudi prostor za tvoj evidenčni list.
Zmago1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bozo » 1.2.2010 12:01

aha, hvala za namig nekaj podobnega sem tudi jaz imel v mislih! Kako pa je v primeru ko teh orodij nimamo v hiši, in so v kooperaciji?
Dostikrat se zgodi da livarji kar sami naredijo kakšne popravke oz kar sami kaj menjujejo?
Hvala
strojništvo je kul
bozo
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov