Zanimam se za nakup manjše stružnice, tam do 1m stružne dolžine. Na netu sem našel ti dve, pa me zanima če ima kdo od vas kakšne izkušnje z njima(togost, natančnost...)?
Sicer nimam izkušenj z omenjenima stružnicama, predvidevam pa da te stružnice niso primerne za zelo natančne izdelke in za dolgotrajne obremenitve. Izdelane so vendar iz pločevine. Starejše stružnice imajo zelo togo lito ohišje/posteljo kar izdatno pripomore k togosti stroja. Naj podam še kak moj predlog v tem cenovnem razredu:
http://www.bolha.com/obdelava-kovine/st ... 1277827193
Sicer za večje stvari že imam večjo starejšo stružnico (fi500*1200), vendar če rabim pa kaj majhnega narediti je pa malo nerodno na veliki delat, pa še močan motor je na njej, mislim da preko 10kWh.Tako da bi potreboval nekaj manjšega, mogoče včasih samo za fino dodelavo. Rad bi kupil prvomajsko TNP160, vendar imajo precej visoke cene, pa še težko jih dobiš.
bpod napisal/-a:Bernardo ima Tajvansko robo. Pri njih sem kupil žago in ni slaba. Za stružnico pa ne vem...
Ja jaz tud trenutno uporabljam tajvansko tračno žago pa sem zadovoljen z njo, sm za stružnico pa nevem.zanima me če jo kdo že ima pa da mi iz prve roke pove kako se obnese.