Pozdravljeni, bom kar v to temo napisal, zanima me,če ima kdo za prodati rabljeno,najraje starejšo manjšo (150-300kg) stružnico. Edini pogoj je,da ni kitajska. Ponudim do 400€,lahko tudi več,če je stvar korektna.
Za tak denar stružnice niti za hobby program mislim, da ne boš dobil sploh pa če nočeš kitajskega izvora. Za solidno se boš mogel stegniti kar tja do 1000€. Malo si priračunaj kaj misliš delat na njej potem pa poglej kakšne licitacije ali pa poglej pri kakih privatnikih, če se jim kakšna vala kje.
Sicer pa mislim, da je že blo nekaj govora o tem na isto temo.
Ne vem,ampak ni hudič,da se nebi komu iz tega foruma doma valjala kakšna namizna stružnica,sem si ogledoval eno metalac čakovec,pa bi jo vzel,samo je imela vodilo poškodovano. Rabil bi jo pa bolj za naučiti se osnov,za kakšne male bolcne naredit pa zato,ker mi špene dišijo... lp
Na vodilu,po katerem teče suport je jekleni profil(ali...) kateri je pod vpenjalno glavo zvit,zato tudi suport ne teče gladko. Mogoče bi se dalo to vodilo na novo izdelati,vendar je spet uprašanje,kaj je še poleg vodila "fasalo" Drugače je pa solidna stružnica. lp,Miha