STROJNISTVO.com • Poglej temo - Varilni Aparat. mig mag 250 inverter

Varilni Aparat. mig mag 250 inverter

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Varilni Aparat. mig mag 250 inverter

OdgovorNapisal/-a mato454 » 3.11.2014 15:28

pozdravljeni
Zanimajo me predlogi glede nakupa varilnega aparata mig/mag 250 inverter,pripravljen tudi na E-bay kupiti vendar ne poznam firme teh varilnih aparatov.

gledal sem takšno ponudbo http://www.bolha.com/stroji-orodja/elek ... g+inverter

ampak me skrbi ta firma varilnega aparata IGBT, zelo malo sem našel po forumih o teh aparatih in tisti ki so komentirali so rekli da se hitro segrejejo. prosil bi za vaše izkušnje in mnenja, uporabljal bi ga za domačo uporabo (izdelava cepilcev in podobno) :) Našel sem pa tudi 2 leti star iskrin 300A varilni aparat brez inverterja in me zanimajo mnenja :)

prej sem imel varilni aparat mig 200c , zato pa me zanima kako je variti z inverterskim in če inverterski potrebuje enako amperov kot ti starejši.
Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem in hrati se opravičujem če sem kakšno neumnost rekel, ker sem malo bos na tej temi :)
mato454
Novinec
Novinec

Re: Varilni Aparat. mig mag 250 inverter

OdgovorNapisal/-a dakomat » 3.11.2014 17:18

Živjo. Inverterski ima bolj stabilen oblok in precej lažji je. Drugače je pri teh hobi aparatih problem pregrevanje - če ne misliš veliko varit naenkrat bo ok. Je pa na tem forumu veliko napisanega kateri varilni aparat kupiti pa tam malo preberi. Jaz sem pristaš klasike in imam raje stari trafo kot novi inverter. Odločitev je pa tvoja. Za cepilec že rabiš nekaj amperov... Odgovori si na nekaj vprašanj: -Ali imaš trifazni tok povsod kjer bi rad varil? - Ga boš prenašal okrog ali boš varil samo v delavnici in nekaj malega zunaj? Če si na obe vprašanji odgovoril pritrdilno je stari trafo dober....
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kenny » 3.11.2014 21:13

kot je dakomat povedal hočeš dober aparat skoraj zastonj, pojdi iskat en star mig/mag z amperažo od 300 naprej, ki dobijo že od 300€ naprej na bolhi. Res da je težek, so pa to industrijski aparati, ki so kvalitetno izdelani. Noter nimajo skoraj nobene elektronike in nima skoraj kaj crknit.

Drugače inverterski niso skoraj nič drugačni pri delu kot navadni, razen da porabijo precej manj štroma. Prednosti so predvsem pri dragih aparatih če jih misliš uporabljati za alu ali inox (lažje delo in nastavitev). Pri testiranju 350a transformatorskega kitajca sem dobil bolj stabilen pršeč oblok kot pri visokotehnološkem inverterju eu izdelave :-?

Nizka teža ne pomaga kaj dosti, ker moraš sabo vlačit še jeklenko. Je pa problem če kaj crkne, trafo aparat popravi skoraj vsak električar, inverterje pa le par servisov, pa tudi cene popravil hitro poskočijo.

Če boš varil predvsem debelejše stvari in ne tako pogosto, pa hočeš nekaj prenoslivosti aparata, pa priporočam en 200amp inverter na elektrode in evb50 elektrode. Se je pa potrebno naučiti delati z elektrodami.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 3.11.2014 21:29

kenny napisal/-a:Drugače inverterski niso skoraj nič drugačni pri delu kot navadni, razen da porabijo precej manj štroma.

@kenny verjetno imaš precej več izkušenj z varjenjem kot jaz ampak zgornja trditev ne drži. Saj inverterji nimajo ojačevalca. :o Porabijo mogoče toliko manj štroma, kolikor imajo boljši izkoristek od trafo aparatov, kar pa je zanemarljivo. Če rabiš za švasat 250 A jih je treba nekje vzet pa če je to trafo ali inverter.

LP!
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a andrej89 » 12.11.2014 18:12

Pozdravljeni,

tudi mene zanima, če ima kdo izkušnje z aparati tega proizvajalca (NTF IGBT). Če stvar deluje ali se res pregreva, ali kaj crkuje itd. ...
Tudi jaz namreč nikjer nisem našel kakšnih podatkov oz. informacij (niti internetne strani proizvajalca ?!).

Se pa zanimam za tale aparat:
http://www.bolha.com/stroji-orodja/elektro-stroji-orodja/varilni-aparati/varilni-inverterski-aparat-tig-ac-dc-210-p-igbt-digital-1294287888.html?aclct=1415757948&kw=inverter+IGBT

Aparat se mi zdi, da res veliko ponuja (tudi varjenje aluminija) in bi svoje (ne)znanje rad nadgradil, ker menim da mi zna priti še velikokrat prav.

Z inverterjem drugače nimam popolnoma nič izkušenj. Varil sem samo s starejšimi trafo varilniki, trenutno pa največ z varstrojevim varilnikom na CO2.

Če ima kdorkoli kakšne izkušnje s temi varilniki, kar na dan z besedo, kot izgleda nisem edini, ki ga to zanima.

pa vnaprej hvala za odgovore

lp
andrej89
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a borisk » 13.11.2014 7:00

v takšnem cenovnem razredu bi rajši zaupal WTL firmi, ki bolj kot ne najboljši od kitajcev
WTL WSME 200 HF AC/DC DIGITAL je praktično enak aparat, ampak mislim da lažje najdeš serviserja kot za tvojega.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a c354rxd » 13.11.2014 10:27

pozdravljeni!

zanimam se za nakup mig mag varilnega aparata, ki deluje na enofaznem elektricnem toku in ima amperazo vec kot 200A. zanimal sem se glede ameriskih 220v aparatov npr. Hobart ali Miller ampak ne vem ce se jih da prikljuciti na nas elektricni tok.

mi lahko svetujete glede menjave prikljucka( ce je le mogoce) ali za nakup nekega NE kitajskega aparata.
c354rxd
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a grega09 » 13.11.2014 12:39

andrej89 napisal/-a:Pozdravljeni,

tudi mene zanima, če ima kdo izkušnje z aparati tega proizvajalca (NTF IGBT). Če stvar deluje ali se res pregreva, ali kaj crkuje itd. ...
Tudi jaz namreč nikjer nisem našel kakšnih podatkov oz. informacij (niti internetne strani proizvajalca ?!).

Se pa zanimam za tale aparat:
http://www.bolha.com/stroji-orodja/elektro-stroji-orodja/varilni-aparati/varilni-inverterski-aparat-tig-ac-dc-210-p-igbt-digital-1294287888.html?aclct=1415757948&kw=inverter+IGBT

Aparat se mi zdi, da res veliko ponuja (tudi varjenje aluminija) in bi svoje (ne)znanje rad nadgradil, ker menim da mi zna priti še velikokrat prav.

Če ima kdorkoli kakšne izkušnje s temi varilniki, kar na dan z besedo, kot izgleda nisem edini, ki ga to zanima.

pa vnaprej hvala za odgovore

lp

Jaz sem kupil tega (trgovina Varesi), ki ga tu omenjaš in moram reči da sem zadovoljen.
http://www.varesi.si/trgovina/varilni-aparati/bmp/inverterji-tig-acdc-bmp/bmp-tig-210p-digital-acdc
Trgovina Varesi prodaja NTF pod svojo znamko BMP (2 leti grancije) - tako so mi sami rekli, zagotavljajo tudi servis - dokler bodo na voljo rezervni deli. Z WTL je menda tako, da je malo problem z dobavo rezervnih delov in potem obvisiš s pokvarjenim varilnim aparatom. Ni pa nujno, da ne bo v prihodnosti tako tudi z NTF...
Vsi malo bolj uveljavljeni proizvajalci so mi bili kljub želji trenutno predragi - mogoče kdaj ko bom in če bom več varil. Imaš rabljene zadeve - sam se nisem odločil za to opcijo.
Sem se pa odločal med NTF in WTL. Prebrskal sem vse možne konce interneta, klical po Sloveniji - odgovori so bili različni. Na koncu je prevagalo na stran NTF (BMP). Varil sem do zdaj navadno konstrukcijsko jeklo - cevi, inox cevi, aluminij sem testiral, v prihodnosti se bom še malo bolj poigral. S strojem sem pa trenutno zadovoljen. Zadeva je več kot dovolj močna za normalno uporabo. Ne morem ti govoriti o stabilnosti obloka in podobnih stvareh, ker nisem dovolj izkušenj varilec. Sem malo varil že z Froniusi - vendar ne dovolj, da bi močno opazil razliko.
Če te kaj zanima, vprašaj po tisti stvari, težko tako na splošno pišem.
Sem pa takrat našel to trgovino - meni izgleda zelo podobno kot ta zgoraj omenjeni NTF (BMP):
http://www.r-techwelding.co.uk/welding_equipment/Tig_Welder/Tig_Welder_R-Tech_Tig201
http://www.r-techwelding.co.uk/tig_welding_how_to_use_a_tig_welder_guide.php
Tole je tudi njihovo:
https://www.youtube.com/channel/UC5iubxTqtZ1GKUQTrz4-CXw

Bi pa se mogoče odločil za tole če bi imeli zastopnika tu blizu kje:
http://www.everlastgenerators.com/
Malo bolj kvalitetne kitajske zadeve - veliko mojstrov na Youtube-u jih uporablja in so zadovoljni z njimi - tako izgleda.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a andrej89 » 13.11.2014 22:39

Ja človek je ob ponudbi res v dilemi...

Za neprofesionalno uporabo je nakup profi stroja (npr. Fronius, Kemppi...) izredno velik finančni zalogaj. Pri teh kitajcih (WTL, NTF, Stahlwerk...) pa človek nikoli ne ve ali bo stvar delovala in kako bo sploh delovala. So nastavitve realne ali bolj tako tako. Kako je s servisem...

Poleg tega pa tudi profi aparati lahko crknejo (na firmi smo imeli primer Kemppi MasterTig) in po besedah serviserja ta napaka ni ravno redka poleg tega pa je izredno draga. (crknil je panel za nastavlajnje aparata).

Zanimiv se mi zdi tudi tale aparat:
http://www.varez.si/varilni-aparati/kombinirani-aparati/Varilni-rezalni-inverterski-aparat-AC_DC-200P-SUPER
omogoča namreč tudi rezanje s plazmo, kar bi mi do sedaj prišlo že zelo velikokrat prav.

Pozna kdo te Stahlwerkove stroje? Ga kdo mogoče ima?
andrej89
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a l0st » 12.12.2014 18:38

Tega Stahlwerka (AC DC 200P) tudi sam že kar nekaj časa gledam, ampak me, prav tako kot tebe Andrej, zanima kako je z zanesljivostjo teh zadev. Uporabljal bi ga popolnoma za hobi zadeve, torej aparat ne bi preveč trpel, ampak vseeno bi želel da zadeva deluje nekaj časa. Nima noben kakšne izkušnje s Stahlwerkom in trgovino Varez? :)

Andrej
l0st
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a dakomat » 12.12.2014 19:49

Živjo. Jaz občasno kaj kupim v trgovini varrez. Prodajalec je korekten. Izkušenj z varilno - rezalnimi napravami Stahlwerk nimam, me pa zanima kaka kombinirana naprava, kot je zgoraj omenjena. Imam avtomatsko varilno masko od Stahlwerk in sem zadovoljen. Edina hiba, ki sem jo opazil, je to, da včasih zatemni ko nebi trebalo.

LP!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a cupcek » 14.1.2020 9:06

Da malo obudim tole temo.

Glede na to, da je že kar nekaj let od zadnje objave in sem tudi sam pred nakupom mig aparata (za domačo uporabo), me zanima če je kdo kupil varilni aparat znamke NTF model MIG-250 IGBT?? Kakšne so vaše izkušnje, kako je s servisom in rez. deli? Nekaj mnenj sem videl in ga kar hvalijo.

https://www.ipotools.si/varjenje-in-rez ... 0-IGBT-NTF
cupcek
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a luxi » 15.1.2020 7:08

Zdravo,
z 250 IGBT sem povaril kar precej, dela bp, tudi če ga vlečeš npr 5x30cm zapored na 90%.Zdrži kar dolgo preden se pregreje, nato pa začne pljuvat. Z 0.8mm žico tudi štarta solidno, z 1.0 pa malo težje, ko pa začneš vleči pa je ok. Obvezno moraš vzeti 250A pištolo, 150 ki je standardna se ti bo hitro pregrela... Je pa to aparat za pohištvene cevi, ne za 20mm. :lol:
luxi
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Habegger » 7.10.2020 11:53

.
Ni materni govorec, uporabljam prevajalec (fluent in English)
Habegger
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost