epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

lesy1 napisal/-a:Pridi k nam, ti posodim 3 metrski drajpank....komad in orodje, ki ga boš ferderbal boš pa plačal.![]()
![]()
![]()
Isuse bože ... danes je težko biti glup...konkurenca je enostavno prehuda
V glavnem, tole ti ne bo podrejal noben.
petkovar napisal/-a:izvrtati tako luknjo v ne prevelikih tolerancah ni težava, postružit je pa še kr problem![]()

vili napisal/-a:kaj boš delal "prednjačo", samo vprašam..., ja bo kar tehnološki zalogaj...
ja vrtanje bi šlo, no lahko pa pride luknja tudi nekje na "sredini ven", sveder lahko zanese, če ni topovskih svedrov je potrebno običajen svedr navariti na palico???, potem pa vrtaj, bolj fu...k.., not pa ven, struženje odpade, morda po vrtanju "gladanje"- kalibracija z valjčki???, ampak zopet kup priprave...???, drago bo kot vrag...![]()
ne vem čemu boš to imel???

vili napisal/-a:no, če bo pri vrtanju preveč zaneslo, kar lahko, bo stena, lahko tudi malo tanka, pa boš vse dobil v glavo, ne bo prijetno, glede gladkosti in kalibracije, pa ne vem, kugle boš ulival sam...???
pa se loti najprej "kubure" ali jo že imaš...
no, da ima nekdo tak "topovski - gundrill" sveder malo dvomim..., sem že zgoraj omenil..., puškarji, da imajo kaj takega???, verjetno bolj težko ti cevi, če se ne motim kupujejo, pa potem konfecionirajo, dobro lahko se motim, morda borovlje, pa kranjska puškarna, saj je bila včasih tam

lebanj12 napisal/-a:lesy1 napisal/-a:Pridi k nam, ti posodim 3 metrski drajpank....komad in orodje, ki ga boš ferderbal boš pa plačal.![]()
![]()
![]()
Na žalost je danes moda očitno taka, da lahko na forumu pametuje vsak, pa tudi če je še brez dokončane osnovne šole in brez mozga v glavi.
Očitno ne veš, da so ljudje, ki se konkretno samo s takimi stvarmi ukvarjajo. Imenujejo se puškarji.
Vrtajo pa po tem principu:
https://www.youtube.com/watch?v=W3H5o2DHlocpetkovar napisal/-a:izvrtati tako luknjo v ne prevelikih tolerancah ni težava, postružit je pa še kr problem![]()
Ja, moja napaka. Mislil sem kakorkoli izvrtati luknjo.
Torej, ponavljam vprašanje.
Pozna mogoče kdo iz prve roke puškarja, ki bi bil pripravljen to narediti?

lesy1 napisal/-a:lebanj12 napisal/-a:lesy1 napisal/-a:Pridi k nam, ti posodim 3 metrski drajpank....komad in orodje, ki ga boš ferderbal boš pa plačal.![]()
![]()
![]()
Na žalost je danes moda očitno taka, da lahko na forumu pametuje vsak, pa tudi če je še brez dokončane osnovne šole in brez mozga v glavi.
Očitno ne veš, da so ljudje, ki se konkretno samo s takimi stvarmi ukvarjajo. Imenujejo se puškarji.
Vrtajo pa po tem principu:
https://www.youtube.com/watch?v=W3H5o2DHlocpetkovar napisal/-a:izvrtati tako luknjo v ne prevelikih tolerancah ni težava, postružit je pa še kr problem![]()
Ja, moja napaka. Mislil sem kakorkoli izvrtati luknjo.
Torej, ponavljam vprašanje.
Pozna mogoče kdo iz prve roke puškarja, ki bi bil pripravljen to narediti?
Brez skrbi da vem da se ljudje s takimi stvarmi ukvarjajo...ampak, taki ki imajo nekaj v glavi...ne samo idejo...jst bi mel pa puško... Itak pa se tega ne sme, je prepovedano, oziroma so postopki predpisani, kdo lahko to dela in kako se nato preizkusi in žigosa zadeva.
Sveder, ki ga ima tip v rokah na linku od YT išči pod einlippenbohrer...ampak v SLO...kaj pa vem mogoče vprašaš v Hypos Muta...če se hoče kdo s tabo igrat. Premer je zelo mali.
Mi globoko vrtamo z Botek sistemom samo tam od nekje 20mm premera dalje, pa gredo luknje do dolžine cca 4 metre...seveda na namenskem stroju z primernim hlajenjem in transportom špene....
Evil ON
Ampak to verjetno ti, ki imaš narejeno OŠ pa še očitno mozak v glavi tako vse veš![]()
![]()
Evil OFF
pa lep večer
ALG200 napisal/-a:Ta mu je pa dobra, dajete mu dobronamerne nasvete on se pa kao no.........,čeprav mu neki pojmi v strojništvu delajo težave. :
Njegov citat iz .............. :
Vprašal sem strojnike, kjer pa je bil prvi odgovor, da se to ne da narediti .
Tukaj pa je očitno tudi forum "Mehanika in strojništvo" torej, zakaj ne vprašati tudi tukaj? Dobil sem precej konkretnih odgovorov, oziroma več kot pri strojnikih.
- See more at: posting.php?mode=quote&f=52&p=161716#sthash.CInm3Pvi.dpuf

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov