STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mewag stroj za upogibanje cevi

Mewag stroj za upogibanje cevi

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Mewag stroj za upogibanje cevi

OdgovorNapisal/-a makave7li » 23.5.2017 13:30

Pozdravljeni,

V podjetju smo šli v nakup stroja za upogibanje cevi Mewag RB 42 FK Digi.
Stroj je sicer rabljen.
Ker smo stroj kupili pri nekem preprodajalcu v Nemčiji, nam ni bilo na stroju nič predstavljeno.
S sodelavcem sva ga le toliko zagnala, da sva videla, da vse funkcije nekako delajo.
Stroj je NC krmiljeni.

Zanima me, če ima mogoče kdo kake izkušnje s tem strojem in ga slučajno ve uporabljati, ker pri nas, ga vemo le zagnati.

Slika stroja je v priponki.

Hvala za pomoč in lp
Priponke
Mewag.jpg
Mewag.jpg (279.55 KiB) Videno 3407 krat
makave7li
Novinec
Novinec

Re: Mewag stroj za upogibanje cevi

OdgovorNapisal/-a borisk » 23.5.2017 16:01

Zdravo!

A si dobil kaj dokumentacije? kolikor sem imel sam izkušnje z kupovanjem strojev, sem dobil zraven vse, od original fakture do servisnih računov, če le ni bilo Balkancev ali posrednikov vmes. če tega ni pa bi se obrnil na proizvajalca stroja, načeloma ni težav, bolj je problem če je bil stroj kdaj obnovljen, in ima novejše krmilje.

Smem vprašata koliko ste dali za stroj? nekaj podobnega še manjka v naši delavnici.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a makave7li » 24.5.2017 6:21

Zraven smo dobili le neka zelo skopa navodila, s katerimi si nimam kaj za začeti.
Stroj se nam po dveh ogledih ni zdel kaj prida, vendar smo zaradi nekih interesov vseeno šli v nakup.

Cena pa nebi rad izdal, saj bo mogoče stroj šel naprej ven in boste lahko med kupci ;)
makave7li
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a igorb » 25.5.2017 8:15

stroj je od švicarskega proizvajalca,ki ima internetno stran in če jim pišeš bodo verjetno dali navodila vsaj po mojih izkušnjah,vendar je dokaj verjetno da bodo zanje zahtevali plačilo,sicer pa interes nizke cene po mojih izkušnjah nima nič skupnega z prihranki,enkrat sem slišal "samo da prihranimo naj stane kolikor hoče"
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov