STROJNISTVO.com • Poglej temo - CNC čeljusti in vpenjanje

CNC čeljusti in vpenjanje

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

CNC čeljusti in vpenjanje

OdgovorNapisal/-a zigaze » 6.4.2018 10:46

Pozdravljeni

Letos sem šel v nakup cnc LT-2XL 500. Imam osnovno znanje pridobljeno v šoli.
Zanima me če mi lahko pomagate razrešiti problem vpenjanja obdelovanca.
Pojavlja se mi problem ko vrtam fi 11 luknjo s hardmetal svedrom ki ima hlajenje skozi orodje, se mi obdelovanec pomika nazaj. Vpenjam z mehkimi čeljustmi ki so bile prevrtane na 13.75 fi za nek drug kos ki mi ga je ze uspelo zaključiti, tako da je ta obdelovanec fi 20 ubistvu vpet na 6 tockah. Mislim da je tukaj problem lahko pa da se motim. Drug problem pa je ta da če hočem, da so čeljusti pritrjene z obema vijakoma, nemorem obdelovati manjši fi kot 20.

Zanima me sledeče.
Ali bi moral imeti trde čeljusti.
Ali je pritrjevanje čeljusti z enim vijakom zadostno.
Kakšna je standardna praksa, ali se mehke pakne prevrtavajao in postružijo za specifičen kos ali so lahko uporabne za več razl. izdelkov.
zigaze
Novinec
Novinec

Re: CNC čeljusti in vpenjanje

OdgovorNapisal/-a sop » 6.4.2018 11:24

Ali bi moral imeti trde čeljusti.

Ni nujno. Povečaj silo stiskanja čeljusti, če imaš ustrezne parametre obdelave in ti premika obdelovanec je očitno ta prenizka!
Ali je pritrjevanje čeljusti z enim vijakom zadostno.

Tega sam ne bi prakticiral....sem že videl posledice takega načina fiksiranja čeljusti na vpenjalno glavo, sicer brez posledic za posluževalca.
sop
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zigaze » 6.4.2018 12:52

Sepravi potrebujem daljše čeljusti da bom lahko obdelal 10-20 fi in imel čeljusti pritrjene z obema vijakoma.
Zanima me še sledeče:
Posredovali so mi informacijo da lahko cev v spindlu nastavim da se bodo čeljusti bolj zapirale. Ima kdo kaksno sliko kako to zgleda.
zigaze
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 7.4.2018 12:14

da boš s cevjo povečal gib čeljusti???, gib je odvisen od mehanizma v sami glavi je pa več načinov, forkardt ima enega, roem drugega, poglej kaj imaš, mora pa biti gib mehanizma in valja usklajen..., forkard valji imajo gib 40, 50 mm, če so pakne prekratke jih navariš, ne vidim problema ali pa kupiš daljše..., še to stružiš palice ali narezane kose..., če so narezani postružiš sedež in si rešil..., ma fint kolikor hočeš, se boš navadil..., mora ti pa tudi enkrat fajn zaropotati... :evil: :D , pol pa bo...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost