STROJNISTVO.com • Poglej temo - hurco

hurco

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

hurco

OdgovorNapisal/-a kondukter30 » 15.7.2018 14:06

Delam na stroju Hurco-cnc rezkalni stroj.Do sedaj sem delal v dialog načinu, to je programiranje 2,5d.Sedaj uvajamo program solid works in 3d rezkanje.Tu je treba preit v NC način.Pri prehodu iz dialoga v NC način se zgubijo obstoječe nastavitve orodij.Zanima me, če kdo pozna te probleme, saj tudi serviser ne pozna rešitve.Na stroju pa je inštaliran program ulti max.Za pomoč se vnaprej zahvaljujem.
kondukter30
Novinec
Novinec

Re: hurco

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 15.7.2018 15:06

Imam sicer starejši hurco (ultimax3) vendar dvomim, da je novi slabši od starega. Nastavitve se nič ne izgubijo. Najprej nastaviš orodja, nul točko, morda kako enostavno obdelavo v "dialog" načinu, obdelaš, kar lahko in shraniš program na disk. Potem zamenjaš NC editor (greš na G kodo) in vsi parametri ostanejo od tega zadnjega shranjenega "dialog" programa. Ko delaš s programi z "G" kodo, ti upošteva vsa orodja, če pa dodaš novo, ga moraš pač sedaj nastaviti. Tega novega po izklopu stroja ni nikjer v memoriji. Ko zjutraj ponovno zaženeš stroj, najprej pokličeš osnovni "dialog" program (sedaj tudi lahko dodaš orodja, jih shraniš in greš ponovno v menjavo editorja.....
Me pa čudi da serviser ne zna (kateri, če si upaš napisati)
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: hurco

OdgovorNapisal/-a peto » 6.8.2018 7:54

Zdravo,

Se je tudi pri nas dogajalo ( nebi vedel zakaj pride do tega ), rešili smo tako, da najprej naložiš nek kvazi program na stroj in šele potem nastavljaš orodja, koordinatni sistem in potem naložiš program katerega rabiš.

Lp, peto
peto
Novinec
Novinec

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov