Napisal/-a heretic » 17.7.2025 6:42
Pozdravljeni. Imam problem z vrezovanjem navojev za colske cevi. Namrec vceraj sem delal reducirke za zrak in nato na roke vrezoval zunanji navoj (z rocnim setom, ker struznica nima avtmatskega pomika).
Kar se dogaja je da ko vrezem recimo 1/2 navoj ga potem ne gre zasraufat v luknjo. Vrezan je v nulo, tudi navojna celjust stece lepo po njemu ampak v lukno kompresorja ne naredi vec kot dva tri obrate in rata trdo kot da korak navoja ni pravi. Ce vzamem kupljeno koleno za vodl naprimer gre pa lepo noter. Je kaksna razlika v navojih?
Probal sem z instalaterskimi celjustmi in z celjustmi iz seta (profesionalma zadeva)..in je isto.
A je mozno da ga postrani malo vrezem?
Prav tsko me zanima kje bi dobil zunanje premere cevi na katere se reze navoj. Naprimer vceraj sem delal 3/8 ki naj bi bila cev 17.2 mm, ampak ce sem hotu spravt navojno celjust gor sem jo mogu postruzit na 16
5. Pri 1/2 cole je isto, na 21.3 cev ni sans da gre celjust, postruzena na 20.5 pa gre. Torej kje bi dobil tocne dimenzije koliko mora biti premer za colske cevi?