epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

mitt napisal/-a:iskra pa res nima nobene veze s porabo pri bremzanju.
se pa pri delovanju najbrž malo spreminja kot vžiga glede na obrate in obremenitev, vrsto bencina,... v času hitrih mikroprocesorjev je marsikaj možno.

T_Eclipse napisal/-a:Magnum44, iz tvojega prispevka se razbere kot da je razlika v litrih! Kdo pa pričakuje na centiliter točno porabo? Prikaz porabe je dokaj točen in če se razlikuje dejanska poraba za en ali dva decilitra sem ja čisto zadovoljen.
V bistvu pa je bilo moje vprašanje če ve kdo kako je z zgorevanjem goriva v prostem teku!
Edit:
Mi ni dalo mira pa sem šel pogledat na računalnik!
Sam vedno tankam 20 litrov in prevozim 290km +-5km, (v glavnem po avtocestah, vedno ista relacija, iste ceste). Torej če vzamem povprečno 290 je to 6,896l/100km, računalnik mi pa kaže povprečno porabo 6,8l/100km (po računalniku 121,3litri, prevoženo 1773,2km poraba 6,841l/100km). Torej je razlika minimalna! Tudi sam sem pričakoval večjo razliko!![]()
LP

Zaspanc napisal/-a:Spet nostalgija pri primerjavah: saj so še stoenke z vžig. sistemom na platine imele regulacijo predvžiga glede na vrtljaje in vakum v sesalnem kolektorju. Taprve sicer samo na vrtljaje, kmalu pa še vakum.

V glavnem jutri pri malci povej, da je v avtomobilih vožnja navzdol že upoštevana in da avto manj pije, če imaš v prestavi in ne tiščiš na plin, kot v prostem teku.
Debata končana

kopron napisal/-a: Da pa še jaz nekaj dodam: če gre avto v brzini po klancu navzdol brez gasa, bo le ta naredil bistveno krajšo pot kot pa v leru do popolne ustavitve. Sedaj pa računajte kaj se bolj splača. Jaz dajem v ler.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost