same6 napisal/-a:Namen imam kupiti visokotlačni čistilec,samo mora imeti max 1400W-1500W zaradi kapacitete agregata.Znjim bom opral kakšen lesen sod ,prešo skratka kletarsko opremo .Zanima me kakšnega naj kupim karcher ima plastično glavo in pravijo da rada poči,elektromaschine ima kovinsko glavo-litina,samo ne poznam tega proizvajalca.Ali morda Lavor. Prosim za kakšno vaše mnenje ali izkušnjo
Hvala!
Z LAVOR imam slabe izkušnje glede samega izdelka (z gretjem vode-conovni razred 600€) je po vsakodnevnem pranju 10 min/dan spustil dušo in ni bilo več pritiska. Šel je na popravilo, po dolgem času (mislim da po 1 mesecu) pride odgovor s popravila, da garancije ne upoštevajo, ker je bilo ugotovljeno, da je bil uporabljen v profesionalne namene. Zato sem ukrepal in se pogovoril z direktorjem in tako so potem priznali garancijo.
Glede KÄRCHER pa lahko povem le najboljše. Imel sem manjši stroj (1400W,120bar,360l/h z plastično glavo)...ki je deloval skoraj 10 let (brez problema), pralo se je z njim vsak vikend po cca 1h. Ko je bil čas prešanja pa tudi več (sodi, preše,....). Deloval je vse dokler, ga nisem en večer pozabil pospravit (bilo je pozno v jeseni) in dobil ga je mraz (-5°C)...bilo je usodno. Počila je glava in uhajal je pritisk.
Zato sem kupil seveda spet KÄRCHER serije 2.7xxx, ki ima tudi plastično glavo. Pogoje delovanje ima enake, deluje že leto dni brez problemov.
Tudi pri KÄRCHERJU imaš manjše stroje z 1400-1500W, 150/120bar z medeninasto glavo...vendar so to serije 5.xyxyx

...tako so vsaj trdili trgovci
lp,M