STROJNISTVO.com • Poglej temo - Volkswagen je ku..c

Volkswagen je ku..c

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Volkswagen je ku..c

OdgovorNapisal/-a bilobil » 23.6.2010 0:30

Pozdrav.Imam Polo variant letnik 1999.Mašina 1.9 sdi.Pred tednom mi je odpovedala elektronika in so mi jo na servisu zamenal.Danes pa mi avto crke med voznjo.Potem je takoj vzgal zacela pa je utripati spirala(znak za predgretje) katera opozarja po knjizici za resno napako in da je treba avto odpelat do pooblascenega serviserja.Sedaj avto v prvo vzge in po 1 sekundi crkne.V drugo pa vzge normalno in dela.Kaj mislite da je napaka.Kaksne so lahko posledice ce se naprej vozim.

p.s.naslov je delno resnica delno pa da pritegne vec majstorv k mojemu problemu in posledicno k hitrejsi resitvi problema :)
bilobil
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Volkswagen je ku..c

OdgovorNapisal/-a MC » 23.6.2010 7:01

bilobil napisal/-a:Pozdrav.Imam Polo variant letnik 1999.Mašina 1.9 sdi.Pred tednom mi je odpovedala elektronika in so mi jo na servisu zamenal.Danes pa mi avto crke med voznjo.Potem je takoj vzgal zacela pa je utripati spirala(znak za predgretje) katera opozarja po knjizici za resno napako in da je treba avto odpelat do pooblascenega serviserja.Sedaj avto v prvo vzge in po 1 sekundi crkne.V drugo pa vzge normalno in dela.Kaj mislite da je napaka.Kaksne so lahko posledice ce se naprej vozim.

p.s.naslov je delno resnica delno pa da pritegne vec majstorv k mojemu problemu in posledicno k hitrejsi resitvi problema :)

----------------------------------------------------
11 let star avto :x , razmišljaj o novem sicer boš samo "šraufal"!!! Pa še SDI pa še 300.000 km...

lp
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 23.6.2010 7:19

11 let star avto , razmišljaj o novem sicer boš samo "šraufal"!!! Pa še SDI pa še 300.000 km...

Pa kaj vam je!

Od kje ideje da avto, ki je starejši od 5 let je za stran.
Če so zastave naredile 100 000km potem jih pri sedanji tehnlogiji današnji avti lahko tudi kaj več.

Če se usedeš v 10 l star avto, ki ga delajo še vedno ne boš pogruntal ker je ker. Če je seveda vsaj približno vzdrževan.

Pri prijatelju imajo Toyoto starlite ali nakaj takega, ki je stara čez 20 let. Dela kot urca. Original izpuh od začetka redni servis plus nekaj akumolatorjev to je vse kar so imeli stroškov. Izpuh omenjam zato ker smo mi menjali kar nekaj izpuhov na Kadetu. Na vsake 2 leti. Smo jih pri Laušu kupovali?! Bil je letnik 88 letošnjo zimo smo ga prodali. Prodali smo ga zato ker smo se ga zeellloooo naveličali in ker nima klime. Par izpukov redni servis in zamenjava cevi za gorivo.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ApfelŠtrudl » 23.6.2010 9:06

Odpelji nazaj na servis in povej da so nekaj zamutili.
Kaj točno so ti prejšnjič zamenjali/popravili ? Je bil enak simptom kot sedaj ?
Če so nesposobni (katera Avtohiša/Servis) je najbolje da najdeš spodobnega avto-električarja, pomagalo bo tudi da poveš iz katerega konca si, da ti ne bo nekdo predlagal električarja v MS, ti pa si v KP.

btw, vw Polo SDI ni ravno znan po neki hudi elekroniki (mogoče el. ura :D )
Na dotičnem avtu ti bo prej "pleh" šel kot motor.
AUDI = Another Ugly Deutsche Invention
ApfelŠtrudl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bozo » 23.6.2010 11:03

mam pola 1.4 bencinca letnik 96

do sedaj dela kot urca, na plehu pa že res kaže znake pubertete!

VW ni ku.ac maš pač smolo, sosed se je zajebu z Audijem A8, pač vedno in povsod so možne napake!

LP
strojništvo je kul
bozo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MC » 23.6.2010 11:12

Pa kaj vam je!

Od kje ideje da avto, ki je starejši od 5 let je za stran.
Če so zastave naredile 100 000km potem jih pri sedanji tehnlogiji današnji avti lahko tudi kaj več.

Tolažba za tiste, ki nimajo denarja :lol:
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 23.6.2010 12:36

moje vozilo laufa že 23 leto pa še ne misli crknit. da bi si pa vsak leto kupoval avto zaradi viška denarja ta je pa lovska....je pa res da nekateri ne znajo drugega kot zapravljat za ničvreden pleh...
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 23.6.2010 12:42

Tolažba za tiste, ki nimajo denarja

Ali pa se ne postijo nategnit vsakemu, ki mimo pride.

Zakaj rabiš vsake dve leti nov avto? A se z njim kaj boljše pelješ? Prideš kaj prej v službo, domov...
Po možnosti kupiš še isti model da je vsa razlika samo v barvi vse ostalo je pa isto kot v prešnjem. Druga barva je zato, da sosedje vejo da je nov.

Vse kar je, je to, da ti je prodajalec prodal(kredit, lizing...) iluzijo, da sedaj si pa uspel, si 'frajer', sej maš ja nov drag avto.
Potem pa prideš v trgovino pa gledaš, a bi vzel to salamo, ki jo imaš rad, al drugo salamo ker je tista dva centa cenejša. Odločiš se seveda za cenejšo ker denarja je pač bolj malo. Potem se pelješ domov v svojem dragem avtu in vsi avti hodijo napoti. Cel svet se je obrnil proti tebi. Avti so v napoto, ti ne moreš sprostiti svoj 150KM. Izsiljuješ rineš s ceste sej maš ti ja tako mašino da mora 'letet' Ti si car in noben noče tega upoštevat. Potem ves živčen prideš domov doma te še žena pa utroc mal čudn gledajo (vsaj ti tako misliš) pa se še mal na njih spraviš.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 23.6.2010 13:07

Enkrat mi je rekel direktor znane firme ki proizvaja avtomobile............Avto je narejen da naredi 100,000km, če bi delali avte da naredijo 500,000km bi že zdavnaj propadli!
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 23.6.2010 13:30

Povezava mobile.de/...

Ne vem koliko je realnih številk v kilometrih ampak so fascinantne.

Ponavadi zaokrožijo na dol :lol:

To potem pripeljejo v Slovenijo in naprogramirajo 98 001km in prodajo za lep denar.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a favorites » 23.6.2010 13:53

volkswagen je k...c haha kašne maš :)

imam golfa 3 GTI star je 15 let dela še ko urca. Tudi pikice rje še nima. 15 let str avto pa ma več opreme od marsikaterega novega.
Nemorš govor glede na eni svoji izskušni!!!
Treba vto redno vzdrževat pa dela. Glede na to da bi novi avtomobili zdržali več od starejših pa teško vrjamem. Ker je že sam princip dela tak da doseže tisti minimum uporabnosti. Čene se pa nič nebi prodala čeprov je glavni vir zaslužka v rezernih delih.
Jst sem osebno z volkswagnom zadovolen že nekaj časa imamo v družini same nemce pa še ni bilo kšnih večjih težav. Drugač pa stvar okusa bi reku.
favorites
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 23.6.2010 15:25

A je kak dim je ob vžigu? če vžge in ugasne in pol normalno vžge je lahko:
-Premali predvbrizg, ki se mora kontrolirati in prilagajati na vsakih 30kkm - razen če uporabljaš originalni jermen.
- Gorivo to steče nazaj po cevi, ker je nekaj narobe z črpalko ali kje na instalaciji ne tesni
- rele ....mislim da 109..
- razkodiran ključ - robaj z rezervnim, ali pa pokvarjen imobilizer

Druga pa pri SDI ne bi smelo biti. Tudi to z elektroniko je malo za lase privlečeno - pomoje so te nahecali, ali pa so jo skurili med diagnostiko z kako bedarijo in ti potem naprtili strošek.

Če pa je že šla elektronika bi bilo nujno poiskati vzrok, ker če je kje kak kurcšlus, ti bo šla še ta...
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 23.6.2010 16:29

moj mercedes dela kot urca, čeprav je 12 let star.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 23.6.2010 16:31

imamo pa še golf 4, ki je praktično že čist razpadel, menjalnik se je že polomil. v glavnem jajca. pa opel corsa, ki ima sicer super mašino, sam elektronika non stop zajebava.

taki majhni avtki so plastik fantastik. hitr se kej zlomi.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bilobil » 23.6.2010 23:49

veliiiko govorjenja.malo pravih odgovorov :D
No danes sem prsu ze blizje resnice.Zanc na servisu (amzs lj) so me nategnil.Z avtom pa je situacija sledeca.Vsakic ko pohodm bremzo skuri varovalko za stikalo bremze.Posledicno javi napako in po kaksnih 20 min delovanja elektronika blokira vzig motorja. Razdru sm zadnje luci in glej ga zlomka.obe pozicijski zarnci skurjeni,ena zarnca v luci mankala,in se ena napacna+malo rje ki bi lahko delala kratek stik.Jutri grem po varovalke in zarnice ter porocam :wink:
bilobil
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost