Imam tri generatorje električne energije-650w-950w.Prvega-STARKE- sem kupil pred 5-imi leti-32000sit- in ta mi je nagajal ves ta čas.Kupil sem še enga v E-leclerku,ki je bil zelo poceni-48eurov,vse isto samo napis drugi-PRATIKO-.Ta je še kar deloval-cca.-60ur,ko ni hotel užigat.Med tem sem kupiltudi še enega-INTERDISKONT-,bolj za rezervo-120eurov-.Delal je 3 ure,ko je začelo iz njega smrdet in to par dni po poteku garancije.Vseeno sem ga reklamiral in po daljšem času in ponovnem dopisu so se odločili,da mi dajo novega,če doplačam 50eurov,kar sem tudi storil.Po krajšem delovanju--cca. 6ur-- mi je zopet skurilo stator,odprlo kondezator,oba semeringa potisnilo iz ležišč-20-30-7-,tako,da nisem mogel verjet.Kitajska roba je pač taka,malo dnarja,dost problemov! Zakaj težko vžiga in neenakomerno laufa-se zaganja-in ropota-odtrgala se je vetrnica hlajenja na rotorju-.Potem sem dobil na odpadu, enga zaribanga,mu pobral dobre dele in usposobil še tizga,ki mu je skurilo stator.Odločil sem se razdreti vse in pogledati kako je z semeringi.Pri vseh treh so bili potisnjeni ven iz ležišč!!! Menjal sem semeringe in jih zalepil z loctite črnim lepilom,ki je namenjeno za lepljenja,guma aluminij.Najbolj interesantno pa je,da sem imel generator obremenjen le z cca. 160w in na izhodu 12v,priklopljen akomulator,ki se je polnil.-vse prav priklopljeno-. Problem pa je sledeč;opazil sem,da imajo tudi različne kondezatorje na primer; 15uf-+-5% sh-25/70/21,450vac-50-60hz,11uf +-5%,sh 40/70/21,350vac,50/60mh, 12uf +-5%,20-75 stopinj-C,300vac 50hz, 16uf- 400vac.Ko sem imel priključenega 11uf-350vac,sem moral povečat obrate motorja,da je bila dosežena napetost 230v,ki pa je nihala 2-6voltov.Potem sem priklopil 16uf 400vac in sem moral precej zmanjšati obrate,ker je bila napetost prevelika,sam motor pa je lepše tekel in tudi avtomatski regulator vplinjača se je zelo lepo odzival pri večji obremenitvi.Priključen porabnik 150w + dodatnih 150w.Tudi nihanje napetosti niso velike-cca.-2-4volte. Ker le nisem strokovnjak na področju elektrike sprašujem nekoga,ki se v take zadeve razume,kako je s temi kondezatorji,kakšne lahko vstavim?! Kupil pa jih bom pri Elektro Dekleva v Ljubljani. Kar se tiče samega motorja ni problema,saj sem jih popravil že več in tudi na splošno se ukvarjam z popravili 2T mašin.Na sliki je tudi eden,ki sem ga dobil na odpadu in ga usposobil.