epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
clovek napisal/-a:Argumentiraj kaj bi ti bila v pomoč informacija o debelini in sestavi sten za katero si vprašal dvakrat.

Kaj slabega ti je naredil tvoj ućitelj matematike, da tako sovražiš računanje? Pa saj danes nobeden ne računa sam, imamo računalnike z ustreznimi programi (aplikacijami). Človek le še odčita rezultate ter po svojem znanju skontrolira, ali so bili izbrani podatki ustrezni.tucko napisal/-a:Jaz bi tako naredil brez kakršnega koli računanja

Morda res, vendar v tem primeru ni zaplankanje enega okna ampak zopiranje enega prostora kakih 16 m2. Koliko ljudi ima težave v zaprtih neogrevanih prostorih zaradi vlage, ...tucko napisal/-a: za eno okno zaplankat pa res ni potrebe po neki znanosti.

tucko napisal/-a:Ne vem zakaj toliko enga kompliciranje. Vrzite žaluzije dol, na okno privijačite mavčne plošče in boste kakoj videli koliko izolacije vam dopušča špalete.Za toplotno izolacijo uporabite kakoli hočete, se mi zdi da bi bil stiropor še najboljši - moje mnenje. Izolacije ddaste toliko da je potem mavčna plošča poravnana z zidom.
Jaz bi tako naredil brez kakršnega koli računanja

tucko napisal/-a:Med okno in izolacijo je potrebno montirat neko zaščito zaradi UV, ker drugače začne EPS in XPS raspadati.

clovek napisal/-a: EPS pa bi pobiral vlago ki bi šla mimo morebitnih špranj pritrjene folije.?

fikus_ napisal/-a:Po spominu izpred let, v vodo potopljen EPS lahko vpije do 5% volumna vode..

fikus_ napisal/-a:Po spominu izpred let, v vodo potopljen EPS lahko vpije do 5% volumna vode.
Kaj pa, če bi steklo na notranji strani temeljito očistil in pobarval z ustrezno barvo, ki ima dober oprijem na steklo. Potem pa daš toplotno izolacijo in mavčne plošče na notranji strani.

clovek napisal/-a: P.S.: Žerjavar prosim če se končno odstraniš iz teme ker jo smetiš že od samega začetka.
Še vedno ne razumeš bistva. S teorijo se zaletavaš ob povsem praktična vprašanja. Tvoje znanje na nivoju praktičnosti pa je povsem neuporabno....nasprotuješ celo trditvi da EPS iz zraka ne vpija vlage.
.bi voda lahko prišla v EPS le, če bi EPS vodo srkal (kot les)

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov