epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
vili napisal/-a:pri mrzem sistemu ga iz vodovoda napolni z nekim NADTLAKOM, recimo 0.5 bar potem zakuri in spremljaj tlak na manometru sistem, bo šlo, da pa ti v sistem z nadtlakom vleče zrak iz atmosfere z nižjim tlakom, mi pa oprosti ne gre U LAJŠTO![]()
![]()
, če pogledamo kar tako, avtomobilsko gumo in jo predereš a se morda napolni, ali pa sem res bedak..., samo še zadnjič, kotel ti uparja, če ga pičiš na 80...90+++!!! in v žepih se ti nabirajo uparjeni plini, daj na šporhet pisker z vodo pa malo glej kako se sproščajo mehurčki plinov raztopljeni v vodi, ker nimajo kam iti, ja daj na radiatorje avto odzračevalnike - odplinjevalnike, jebiga tako je, sem pa nekaj o tem napisal zgoraj...
oprostite me je žrejavar prehital..., pa vseeno...
pa še to: kak razvod do radiatorjev imaš, "spodnji", če je ta so radiatorji kot žep in se v njih nabirajo plini na vrhu radiatorjev ne glede na hitrost črpalke, ker so lažji od vode so nad gladino vode, drugače niti ne gre, da bi jih pa en tok vode odnesel s seboj, pa malo dvomim , jebiga malo fizike, hidromehanika, če imaš pa "gornji" ravod pa plini ne morjo priti v radiatorje, jebiga so lažji od vode, zelo enostavno..., no bi bilo pa dobro to videti me zanima..., tako na daljavo je kar nekaj, ni steklene krogle...

lesy1 napisal/-a:Sem imel sam podobne težave s spodnjim priklopom na radiatorjih + cevi imam razpeljane v estrihu...razdelilec pa višje...je dejansko narejeno kot sifon more voda gor in nato dol...idelano mesto za zračni žep...
Rešitev je bila da sem na vsak radiator posebej na mestu odzračevalnega ventila priklopil vrtno cev in skozi radiator točil vodo (preko sistema ogrevnja cca 5 minut).Med tem sem na razdelilcu ostale radiatorje zaprl. Od takrat dalje dela brez posebnosti.
Je pa bilo tečno opravilo
Glede spodnjih priklopov pa mi je monter v radiator vstavil daljše dovodne cevi, da je dotok tople vode nekje na 2/3 radiatorja gledano od ventila naprej.
LPL

zaki napisal/-a:A lahko malo bolj pojasniš kako priklopiš vrtno cev na radijator?
Odviješ odzračevalni ventil, priviješ ventil za vodo, priklopiš vrtno cev in točiš vodo?
Če sem te prav razumel.
Lp,

vili napisal/-a:zadnjič:
v redu morda nimam prav, naj me kdo popravi, sem vedno za učenje..., učenje je stalno...

vili napisal/-a:ja lesy:
malo tudi nate, haha oprosti, glej zrak - plini so lažji od vode, so ali niso???, ma kjerkoli boš polnil boš dobil v ŽEP radiatorjih s spodnjim razvodom zrak - pline v gornjem delu, a ne gre tako nekako, moja shema je pa taka kot je narisana - našmirana, če pa imaš plin v raditorju, običajno zgoraj, pa to čutiš, da radiator ni topel - vroč po celi dolžini, zelo enostavno, ma sem jih danes malo kontroliral, pa je bilo vse BP..., ma se stalno učimo..., aja še to, pa ja neboš s črpalkami ustvarjal niagare v sistemu, da boš iz žepov odstranjal pline???, še vedno so lažji od vode ali niso, saj boš popizdil v bajti od šumenja, ne ga biksat no, meni šumijo danfosi, ko začnejo pripirat...

vili napisal/-a:lesy:
ma, a nebi našmiral kako shemo in jo prilimal, jebiga strojniki, besede so en drek, haha, pa ne bodi hud..., saj me razumeš...
tudi tebi lep dan![]()
..., samo mimo grede, tu malo sneži..., kar kurim...
![]()

vili napisal/-a:lesy:
tista vezava na radiatorju mi pa ne gre čisto u "lajšto", kaj se tam sploh dogaja...,a je to kao enocevni - zaporedni sistem, kako pa voda zakroži po radiatorju in ga ogreje, če se vrača že na ventilu radiatorja..., popravite me..., če ga biksam..., ma jebiga tu je zima..., ni heca...

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov