epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
ivo1111 napisal/-a:Demz napisal/-a:Možakar je povedal, da ima od izstopa iz prvega rezervoarja previh za cca. 3 metre. Zato ima tam zračni žep in posledično natega ne deluje. Njegov princip odzračevanja s črpalko kot ga je opisal v prvem postu, je (kar se mene tiče) čisto v redu.
Ker - na terenu je marsikaj, toda tole je šolski primer - točno terena.
Pozdravljeni
"
Zaradi novega zajetja je kota izvira sedaj približno 3 m nižja od obstoječe cevi. Vodo je treba dnevno prečrpati iz rezervoarja 1 v rezervoar 2. Po preučitvi več različnih možnosti sem pripravil predlog, ki sem ga tudi prikazal na priloženi skici.
"
Hvala, tole sem spregledal. Moj predlog je tako neizvedljiv, če bo cev ostala kot je opisano.![]()
L:p.
Ivo

primozb2005 napisal/-a:Bom izmeril z GPS-sem. Preverim in sporočim.
Hvala za komentarje.
LpP

primozb2005 napisal/-a:Bom izmeril z GPS-sem. Preverim in sporočim.

Demz napisal/-a:In - za nadaljevanje debate, ali velja višinska razlika med rezervoarjema 1 in 2 torej 30 metrov? Kar v skicah sicer ni razvidno. Je samo v tekstu.
Ali lahko kdo približno to kontrolira. S pretokom se nisem nikdar ukvarjal, sem to izračunal po teoriji iz priročnika. Ne vem pa v kakih enotah se vstavi dinamična viskoznost vode ( 1 ??)Po približnem računu bi pretok bil kakih 200 l/uro.

Demz napisal/-a: se bo vsakič ob nasprotnem pretoku v zgornjem rezervoarju dvignil mulj
i odzračevanje na vrhu natege? Da se tam nikoli ne bi tvoril mehurček zraka.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost