epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

zaki napisal/-a:Sem vgradil avtomatske odzr. ventile (pipice) in zopet težave z zrakom. ,

Žerjavar napisal/-a:zaki napisal/-a:Sem vgradil avtomatske odzr. ventile (pipice) in zopet težave z zrakom. ,
Ali imaš napačno vgrajene? Zrak se nabira v avtomatskem ventilu in ventil ga avtomatsko izpusti ven. Ni potrebe po ročnem odzračevanju.
Višje postavljen manometer ima lahko kako desetinko večji tlak od nižje postavljega, če je nižje postavljeni na sesalni strani črpalke. Poskusi spreminjati hitrost črpalke pa boš opazil spremembo razlike pritiska.

zaki napisal/-a:Sem zaprl radijator, odvil navadni ventil, privil novi avt. ventil, odprl radijator, ročno odzračil potem zaprl ventil in to je to.
Manometer na peči je višji od manometra, ki sem ga dal na cev. Bom probal spremenit hitrost pumpe.
... na ventil priteče čist malo vode brez kakršnegakoli pritiska. Se pravi voda le curi brez, da bi špricala.
EP posoda je na začetku kurjenja bila nastavljena na tlak 3,9bar
Mogoče manometer na peči ne kaže dejanskega pritiska?,

Žerjavar napisal/-a:zaki napisal/-a:Sem zaprl radijator, odvil navadni ventil, privil novi avt. ventil, odprl radijator, ročno odzračil potem zaprl ventil in to je to.
Manometer na peči je višji od manometra, ki sem ga dal na cev. Bom probal spremenit hitrost pumpe.
... na ventil priteče čist malo vode brez kakršnegakoli pritiska. Se pravi voda le curi brez, da bi špricala.
EP posoda je na začetku kurjenja bila nastavljena na tlak 3,9bar
Mogoče manometer na peči ne kaže dejanskega pritiska?,
Če si navadni odzračevalni ventil zamenjal z avtomatskim, kako si potem ročno odzračil?
Če sta manometra na različnih višinah, je samoumevno, da manometer višje kaže nekaj manj - za vsak meter 0,1 bar.
Avtomatski odzračevalnik ne sme spuščati vode, možno le par kapljic.
Ali nisi spremenil pritiska zraka v eks.posodi na 0,4 bar?
Vsak merilni instrument naj bi imel točnost približno toliko kot je razlika v prikazovanju (na manometru kotla 0,1 bar).

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov