STROJNISTVO.com • Poglej temo - Generator električne energije-650w-950w

Generator električne energije-650w-950w

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a .grm659 » 22.12.2011 21:41

Bom dodal še fotografije kako si pomagaš,če uničiš navoje pri šalčki vplinjača brez,da bi vrezoval nove!!! :wink: :wink: :wink:
več glav,več ve
.grm659
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mainman » 23.12.2011 6:58

Tole temo spremljam že od samega začetka in vse bolj kaže, da te igračke niso vredne niti cene odpadnega jekla, ne pa da bi dajali za njih 200-300 ali celo 400 EUR.

Kdor resno rabi generator naj nabavi kakšno hondo. Za 1000 EUR se že da dobiti vstopni model, pa ima celo življenje mir. Če se pa kaj pokvari pa vsaj lahko dobi rezervne dele.
mainman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a bpod » 23.12.2011 8:38

Kolega Grm659, koristno, hvala.

Mainman, o čemu ti to govoriš?? Mene je ta zadeva stala natančno 65€ in nekaj bonov pri Merkurju. 1000€ za eno ali največ dve uri uporabe letno je zame malo preveč, ti pa kar veselo...
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mainman » 23.12.2011 9:37

bpod napisal/-a:Kolega Grm659, koristno, hvala.

Mainman, o čemu ti to govoriš?? Mene je ta zadeva stala natančno 65€ in nekaj bonov pri Merkurju. 1000€ za eno ali največ dve uri uporabe letno je zame malo preveč, ti pa kar veselo...

Govorim o takih izvedbah:

http://www.hofer.si/si/html/offers/58_25591.htm
http://www.interdiskont.si/vsi-izdelki/izdelek.aspx/i5727

Znamko/trgovino lahko poljubno izbiraš.

O dveh urah uporabe pa toliko, ki imaš naročenih 5 kolegov, da ti pomagajo, tebi pa kitajček sploh ne vžge ali pa crkne po nekaj minutah delovanja si res prihranil. Če imaš pa nekega mojsta pa še toliko bolje.
Take situacije lahko poljubno dodajam.

Glede na to, da si pisal, da si nekaj ur porabil na njem, da si ga sploh spravil v pogon, bi rekel, da te je stal dosti več kot piše na računu. Mogoče zdaj celo dela, mogoče bo delal še čez leto, dve, potem pa ga lahko vržeš v koš in greš po novega.

V primerih ko zadevo rabiš redko je boljše iti v najem.

Če pa narediš naslednji izračun 30 let uporabe x 2 uri na leto je 60 ur. 1000/60 je pa nekaj manj kot 17 eur/h. Glede na to, da je praksa v večini primerov taka, da se zadeva, ki jo nabavimo uporablja še več kot predvideno, ker je pač pri hiši, lahko znesek ure obratovanja razpolovimo.
Torej ni tako drago kot si predstavljamo.

Ne vzemi tega osebno, imam izkušnje s podobnimi zadevami.
mainman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a bpod » 23.12.2011 10:49

Lej, saj sem ti napisal, da me nič ne moti, če si kupiš Hondo... Kaj zdaj pisariš na veliko?? :lol: :wink:

PS: Pred nekaj leti sem kupil v Hoferju večjega z aku vžigom za cca250€... Ker mi je ves čas delal napoto v delavnici, sem ga po dveh letih prodal za 300€ (stepli so se zanj :D ). Stroj za vikat. Danes mi je zelo žal, da ga nisem obdržal.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a .grm659 » 26.12.2011 19:57

Slika

Slika

Slika

Slika
Kot sem že omenil,gredo radi navoji pri lončku,ki ga je treba odvit in ščistit,če kaplja iz njega.Obvezno odstranit plovec in iglo,ki zapira dotok in prečistit.
Spodnji vijak ima skonca peclja utor v katerem pride tesnilo-oring-.Zelo je zaželjeno,da imaš-MASO-,ko zateguješ vijak,saj je material zelo mehak,pa le par navojev prime.
V primeru uničenja le teh je možnost,da vzameš vijak m8x1,tesnilo,podložko in matico,priviješ vijak do konca-do dize-in potem priviješ matico,da drži in tesni
Naj dodam,da je dobro prevrtat skozi vplinjač in vijak-fi-2 in potem vstaviti napero od kolesa,ki ima trdnost in je ravno tako fi-2.Zadevo fiksiraš,pobrusiš in nalahno stolčes iz obeh strani,da drži kot treba.
To je idealna rešitev in se 100% obnese!!!

Vijak je dobro prej odrezat,pustit dovolj navojev,da potem natakneš lonček,gumi tesnilo,podložko in priviješ z matico M8x1.5.
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
lonček.Višek vijaka odreži.
Lahko pobrusiš,malenkost,tudi dizo,da gre vijak-m8x1-čim dlje not.Držali bojo približno štirje navoji.
To je rešitev,ki je za enkrat najcenejša.
Dodajam par fotografij za lažje razumevanje!
Še enkrat; Masa zaželjena!"
:wink: :wink:

Slika
Zadnjič spremenil .grm659, dne 2.3.2012 21:44, skupaj popravljeno 2 krat.
več glav,več ve
.grm659
Strokovnjak
Strokovnjak

650W dvotaktar

OdgovorNapisal/-a piagolo » 16.1.2012 16:08

Ali je res, da originalna svečka na tem 650W strojčku ne omogoča ustreznega zgorevanja ter, da bi jo bilo treba nadomestiti neko paralelo bolj zvenečega proizvajalca?
Kako z vijakoma na vplinjaču regulirati osnovne obrate oz. razmerje gorivo/zrak, ko je le-ta na majhnih obremenitvah in obrati nihajo (se zaganja, morda preveč kadi, voltaža prenizka)?
903cc
piagolo
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a bpod » 16.1.2012 17:49

Zdaj imam že nekaj izkušenj s to "makino" tako, da lahko že odgovorim. Tisti vijak, ki je na uplinjaču poševno tako, da ga lahko dosežeš mimo tanka za gorivo zraven pipice brez, da bi karkkoli odmontiral, je za nastavitev zmesi goriva. Bolj ko ga privijaš bolj je mešanica bogata. Treba je imeti mirno roko ker lahko že z zasukom za cca 5 stopinj porušiš zadevo. Meni ga je uspelo odlično nastaviti. Ni vidnega dima, nobenega značilnega 2t vonja in tudi zelo mirno teče. Sem pa porabil za to nastavljanje več kot uro časa. Svečko imam originalno in lepo teče, vsaj zaenkrat.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a .grm659 » 16.1.2012 22:59

Zelo zanimivo,da je pri tvojem generatorju,vijak za uravnavanje zmesi za gorivo tako občutljiv!
Pri vseh,ki sem jih nastavljal,tudi novi imajo take nastavitve,je bil ta vijak odvit za dva,do tri obrate ali več.
To vsekakor dokazuje,da je še vedno nekaj narobe z dizo.
:wink:
več glav,več ve
.grm659
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 17.1.2012 8:30

.grm659 napisal/-a:Zelo zanimivo,da je pri tvojem generatorju,vijak za uravnavanje zmesi za gorivo tako občutljiv!
Pri vseh,ki sem jih nastavljal,tudi novi imajo take nastavitve,je bil ta vijak odvit za dva,do tri obrate ali več.
To vsekakor dokazuje,da je še vedno nekaj narobe z dizo.
:wink:

Ne trdim, da ne. Upam pa, da tako ostane, ker zdaj je vredu... :lol:

Ne vem koliko manjka do popolnega privitja vijaka, nisem probal. Je pa res občutljiv. Ob minimalnem zasuku se takoj bistveno odrazi na teku motorja. Sem se res namučil, da sem našel pravo nastavitev.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a .grm659 » 18.1.2012 22:31

Ne bom,pametnjačil,ker,Kitajci so,Kitajci!
Če,ti deluje,užiga tudi hladen,čeprav stoji več dni,potem je vse,ok. in pusti tako kot je!
Določene stvari so dobesedno skregane z logiko!?
Meni,zelo dobro in lepo deluje,služi in sem zadovoljen,tako z ceno samga agregata,kot s samo porabo goriva!
Sevada,kot sem že opisal,ko same napake obvladaš,jih odpraviš,šele potem dobiš tisto,kar si pričakoval!
---Brez muje se še ,čevelj ne-obuje-!! :wink:
Volja,volja,volja in ne obupaj,če maš le nekaj znanja!
več glav,več ve
.grm659
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a .grm659 » 25.2.2012 22:45

Slika
Slika
Vseeno pa moram napisat,kar je že moj predhodnik,japonske zadeve so zakon!
Ravno danes sem kupil Hondo,zelo ugodno in rabljeno le par ur ( se vidi po ispušni cevi,olju in samem motorju saj diši po novem )
Kitajske zadeve so pa čedalje bolj poceni in dostopne vsakomur.Imam pa dva mala za prodat-brezhibna-garancija!

Kot pravi stari rek:hlače se po riti merjo! :wink:
Slika
več glav,več ve
.grm659
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 26.2.2012 20:02

Saj ne, da bi hotel biti žaljiv ampak a ti to zbiraš al kaj? A nimaš komunalne elektrike, da potrebuješ toliko tega??
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a .grm659 » 27.2.2012 18:58

Ne zbiram,potrebujem v vikendu,ki ga imam v gozdu in sem oddaljen,od elektro priključka cca. 1.5km.
Situacija me je pripravila do tega,da sem pred leti naredil generator iz stare -SACH-mašine mešalca za beton in 75A altenatorja in s tem polnil akomulator,občasno sem imel priključen pa še -UPS-,če sem potreboval 220v.
Potem sem kupil kitajca,ki pa je še kar deloval ob prilki pa še enga za sina,da so mel za polharijo.Pol so se pa začel problemi,ki sem jih opisal že uvodoma.Da sam ne popravljam bi me drago stala ta elektrika.
Zato pa hočem ljudem povedat,da ni vse za kupit kar nam ponujajo trgovci in hvalijo vse počez,dajejo3 ali 5 letno garancijo!Kaj mi če garancija,če pa takrat,ko zadevo rabim ne deluje.
Potem pa sem pričel dobivat,za majhen denar -iz odpada-razne dele in kompletne generatorje,ki niso delovali tako,da sem se zavzel in iz desetihih spravil v delovanje sedem,zdaj pa se mi je te robe nabralo in mi dela napoto.
S tem se ukvarjam bolj ljubiteljsko,drugač pa popravljam mopede,vodne črpalke-(ves Tomos-ov program ) in ostale 2T motorje.
več glav,več ve
.grm659
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a .grm659 » 23.4.2012 21:40

Slika

Slika

Slika

Tej Hondi,ki dela odlično,sem dodal še volt meter in sedaj lahko z vijakom,ki je za dodajanje plina pri obremenitvi,točno določim napetost. Le zakaj nimajo taki generatorji že vgrajen ta merilni inštrument?! Imajo pa ga skoraj vsi Kitajski generatorji nižjega cenovnega razreda. :-?
Tak motor imajo vse Hondine rotacijske kosilnice.
Zadnjič spremenil .grm659, dne 4.11.2012 20:45, skupaj popravljeno 1 krat.
več glav,več ve
.grm659
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov