epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Deutz napisal/-a:Innn????.... bo kaj za pokazat????

napetost napisal/-a:Nalepim skice ko bom doma.

Deutz napisal/-a:Oooo..!! ...to smo pa že korak naprej! ....pa naj bo materijal za kaljenje...

napetost napisal/-a:Pozdravljeni
Nisem strojnik po poklicu, ampak me strojništvo le nekako zanima kot hoby uporabnika
Nabavil sem starejšo stružnico od metalac čakovec. Ker pa me mori vedno podlagat nože na pravo višino, sem si nekako zaželel nek sistem hitre menjave, da imam nož v nekem ohišju in zamenjam samo to. No saj vsi razumete v čem govorim.
Ko sem gledal cene na netu me je pa kap, tudi pri kitajcih zadeva ni nič kaj boljša. Ponovljivost pri menjavi mi (zaenkrat) ni pomembna Rad bi vpenjal nože 12 ali 14mm. Kitajski multifiks A ali Ab velikosti me pride nekje 250€, Kar pa se mi zdi nekako preveč, glede na to koliko se pač ukvarjam (igram) z njo. Ker vem, da ste na forumu tudi stari mački z vsemi žavbami namazani, me zanima če je kdo kaj takega naredil v svoji režiji in je pripravljen izkušnje deliti z mano.

ivo1111 napisal/-a:
Pozdravljeni
Lepo da imaš takšen hobi.
Tudi cene tega hobija te mučijo, poznam zadevo.
Morda nasvet za tako igračkanje, kot sam praviš temu.
Ko sem bil še v službi, sem dal nabaviti tak hitromenjalni sistem.
Imeli smo zelo dobrega strugarja. V omarici je imel lepo urejene nože od 1 do n .....
Pod vsakim nožem je imel podloge, ki so bile zato da je bil nož v sredini osi rotacije po višini.
Podloge lahko sam sestaviš ali pa ti kdo naredi zelo poceni.
Ko sva se s strugarjem pogovarjala zakaj tako malo uporablja novi vpenjalni sistem, mi je povedal da je tako navajen. Pa po starem odvije dva vijaka pri novem pa samo enega manj.
Morda namig, če si urediš nože tako boš imel zraven še podloge, boš finančno bolj ugoden.
Sam imam doma hitromenjalni sistem, bi ga zelo težko pogrešal. Toliko morda za namig.
Pa veliko veselja pri hobiju.
L:p
Ivo

napetost napisal/-a:nekaj je za predstavo

F1B napisal/-a:napetost napisal/-a:nekaj je za predstavo
Pozdravljen!
Vse lepo in prav se mi pa poraja vprašanje na kaksen način boš rešil poves orodja pri obremenitvi,ker lastovičji rep ne zategne držala na nosilec in bo drzalo posledično imelo "luft",ko boš nož obremenil se bo povesil in ne bo več v centru in to kljub temu da boš naredil zatego!
lp

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost