STROJNISTVO.com • Poglej temo - Moč svetih krav

Moč svetih krav

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Moč svetih krav

OdgovorNapisal/-a uros21 » 31.8.2012 6:33

Moč svetih krav
Franc Markelj

Zgodba opisuje skoraj petletno tavanje idealista po pašniku svetih krav, ki ga tu imenujemo strojna fakulteta. Lahko bi ta pašnik imenovali tudi z drugim imenom, vendar je to vseeno, ker so vsi igralci v tej žaloigri izmišljeni, čeprav je zgodba popolnoma resnična. Da se kaj takega lahko dogaja, je zasluga izredne moči svetih krav na pašnikih v lasti univerzitetnih ustanov.

http://www.nakupi.primus.si/knjige/moc-svetih-krav
uros21
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a diferencialna enačba » 2.9.2012 10:39

To bi se splačalo prebrat. :D

Je mogoče kje na netu kaka verzija?
diferencialna enačba
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a uros21 » 2.9.2012 11:45

diferencialna enačba napisal/-a:To bi se splačalo prebrat. :D

Je mogoče kje na netu kaka verzija?

imaš jih po vseh knjižnicah. omenjeni so Glum (grum), Kešut (tušek), nekaj asistentov, Grabel (Grabec...).

lp
uros21
Pripravnik
Pripravnik

Re: Moč svetih krav

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 2.9.2012 18:50

uros21 napisal/-a:Moč svetih krav
Franc Markelj

Zgodba opisuje skoraj petletno tavanje idealista po pašniku svetih krav, ki ga tu imenujemo strojna fakulteta. Lahko bi ta pašnik imenovali tudi z drugim imenom, vendar je to vseeno, ker so vsi igralci v tej žaloigri izmišljeni, čeprav je zgodba popolnoma resnična. Da se kaj takega lahko dogaja, je zasluga izredne moči svetih krav na pašnikih v lasti univerzitetnih ustanov.

http://www.nakupi.primus.si/knjige/moc-svetih-krav

Verjetno isto kot v vsaki firmi, kjer so na vrhu zaključeni krogi. Tale idealist je rabil pa 5 let, da je pogruntal pri svojih 60-ih, če je letnica rojstva pravilna na cobisu. Od vsake firme, bi se dalo tako knjigo napisat.

The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants. It is it’s natural manure. Thomas Jefferson (1743–1826)

Da se karte premešajo vsake tolk časa....
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Moč svetih krav

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » 3.9.2012 6:46

ktm1001 napisal/-a:Verjetno isto kot v vsaki firmi, kjer so na vrhu zaključeni krogi. Tale idealist je rabil pa 5 let, da je pogruntal pri svojih 60-ih, če je letnica rojstva pravilna na cobisu. Od vsake firme, bi se dalo tako knjigo napisat.

Povprečni študent tega niti ne občuti če pa se študent ukvarja s tem namesto s študijem in žurkami in babami potem pa bog mu pomagaj,...
Sklepam da gre za kakega zagrenjenega asistenta ki že desetletja čaka na stolček,....bom pa z veseljem prebral to knjigo da obudim malo spomine na študentska leta,....čas brezskrbnosti.
Zmago1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 3.9.2012 8:06

Povprečni študent ne naredi doktorata pri 60-ih. :O

1. Markelj, Franc, 1944- Optimizacija tehnoloških parametrov s pomočjo algoritma pri varjenju nerjavne pločevine AlSl 304 debeline 0,9-1,5mm : magistrsko delo magistrsko delo slv 1975 za izposojo - v čitalnico
2. Markelj, Franc, 1944- Matematično modeliranje toplotnih in strukturnih procesov pri TIG varjenju feritnega nerjavnega jekla = [Mathematical modelling of thermal and structural processes in welding of ferritic stainless steel] : doktorsko delo disertacija slv 2003 za izposojo - v čitalnico

Kešut je bil pa mentor. Jst tut gledam, kje bi jo dobil knjigo.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Bojan J. » 4.9.2012 10:01

In kaj je pol smisel študija? Koliko med vami pa je dobilo popotnico od teh predpotopnih krav?
Če bi vsaj hodili v smeri razvoja in časa. Pa ne. Stvari se vrtijo vsaj zadnjih 20 let enako.
Brezveze. Le čir na želodcu fašeš...
Vsaka normalna družba gradi na znanju in toleranci. Tisti, ki bo to doumel, bo zmagovalec
Bojan J.
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sergej » 4.9.2012 15:17

Smisel študija je na eni strani titula s katero potem lahko paradiraš okrog. Vendar, kot je baje nekoč izjavil nek nemški 'gazda', ga diploma ne zanima, ker se pri njemu dreja z znanjem in ne papirjem.

Na drugi strani je to zagotovljena služba do penzije s spodobno plačo. Torej predpostavljam, da je v tej knjigi mila tožba nekoga, ki ga ne spustijo h koritu.

LP
Sergej
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Krajnčan » 5.9.2012 9:42

Pozdravljeni,
mislim, da podcenjujete znanje, katerega ste pridobili. Sem še generacija, ki smo imeli sprejemne izpite za vstop na strojno fakulteto in le prvih 200 nas je šlo na takrat visoko.
Se strinjam s profesorico Mizori, ki je rekla:" Strojnik je vreden toliko, kolikor zna matematike in fizike!". Nekako sem ugotovil, da vse ostalo hitro zastari....
Tole je sedaj moja peta služba in področja na katerih sem delal do sedaj so tako različna, da ni mogoče, da bi me na vsa pripravili na fakulteti. Sem si pa dobro pomagal ravno z znanjem katerega sem dobil na fakulteti, malo je pa treba pljuniti v roke in poiskati še druge vire informacij, malo premisliti in tudi kaj preizkusiti...
Priznam pa, da je bilo malo profesorjev, ki bi segli Pavlini do kolen !
Glede diplome: diploma je dokaz, da je nekdo sposoben speljati stvar do konca; tudi tiste stvari, v katerih je slab in/ali mu gredo na živce.

Lep dan
Ni lepše rožice na svet, kot je ta vinska trta...
Krajnčan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 5.9.2012 10:50

Krajnčan napisal/-a: Sem še generacija, ki smo imeli sprejemne izpite za vstop na strojno fakulteto in le prvih 200 nas je šlo na takrat visoko.

Zdaj pa pridejo na FS, taki katere ne vzamejo na visoki varnostni(v moji skupini jih je bilo 5/20, pa skoraj vsi so naredili po 6-7 letih), toliko od cveta strojniške inteligence. Ne izključujem pa še možnosti, da je kakšen zašel s filofaksa in naredil po pomoti.

In sedaj po raznih proizvodnjah in kakovostih gobec vrtijo, ker za tehniko itak niso nikol bli. In še po 15 letih bodo ponavljal, da oni so gimnazijci da niso nikol delali kaj takega, le kako bodo znali, tako kot so na faksu.... kot papagaji.

Slika
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Steinboy » 18.9.2012 9:41

Kzupil in prebral. Edini komentar, ki ga imam, da gre za neumnost za katero je škoda 16€.
Sveča je krasana če ti žarnce vidu nis.
Steinboy
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a uros21 » 25.9.2012 6:30

Steinboy napisal/-a:Kzupil in prebral. Edini komentar, ki ga imam, da gre za neumnost za katero je škoda 16€.

verjetno si član kardela FS ali pa nisi imel stika na faksu z vpletenimi (v kar dvomim)... knjigo lahko prodaš na bolhi, saj je v tem trenutku vroča žemljica...
je res, da ima vsako podjetje svoje probleme, a podiplomsko šolanje na FS je ena sama igra in podajanje študentov med vnaprej dogovorjenimi profesorji z borbo za članke, ki slovenski industriji skoraj nič ne koristijo... edina metla za "svete krave" je javna objava v časopisu, knjigi... ZATO JO PODPIRAM (in večina asistentov na FS, ki se hihita po hodnikih...)

kdo sploh še bere revijo Strojniški vestnih? je sploh napisana za industrijo? ne, ker so jo uspeli spravili v revije ti. "impact faktorja", kjer se dobivajo točke za "mednarodne" objave in izpolnjevanje pogojev za dr. študij, javne razpise, bla, bla...

torej, če stopiš mačni na rep, ... MIJAV.
lp uros

lp uros
uros21
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 25.9.2012 7:47

Steinboy napisal/-a:Kzupil in prebral. Edini komentar, ki ga imam, da gre za neumnost za katero je škoda 16€.

Janez si to ti?

Slika
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 30.11.2012 22:34

Zdaj tudi jaz dobil...

par odlomkov od raznih gat od gospodičen, posojanja denarja, posranih gat, smrti prijatelja, prometne nesreče... je preveč.

drugače ktm approved Slika

Ostalo je ok, sem na dušek prebral v 3.5h 8), po čefurjih raus, druga "slovenska" knjiga :P v zadnjih 10 letih :)

En odlomek.. Ta Franc je en pacek :P

Slika
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov