STROJNISTVO.com • Poglej temo - Letalstvo

Letalstvo

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Letalstvo

OdgovorNapisal/-a Ch4ng3 » 29.1.2013 11:27

Pozdravljeni

Sem nov na forumu, registriral sem pa se, ker imam nekaj vprašanj. Mogoče malo sanjam, ampak saj to ni tako slabo, ali? Zato potrebujem nekaj pomoči, ali da me postavite na realna tla ali pa spodbudite, da res dosežem kar želim. :D

V glavnem. Trenutno sem študent FS MB, 3. letnik 1. stopnje. Komaj letos sem ugotovil, da tistih groznih omejitev o brezhibnem vidu itd., da lahko postaneš pilot ni več. Je pa to bila dolgo moja največja želja. Seveda sem začel takoj razmišljati, kako to doseči. Pisal sem na referat v LJ in dobil odgovor, da če se želim prepisati, mi lahko priznajo vse splošne strojniške predmete iz 1. in 2. letnika, moram pa opraviti vse letalske predmete iz 2. in vse predmete v 3. letniku. Edina težava je, da kljub temu, da če bi, medtem ko sem vpisan v 1. letnik, opravil dovolj izpitov, da bi se vpisal v 3., bi moral najprej v 2. Torej, preskakovanje letnikov ni mogoče.
Malo neprijetna stvar, saj bi na nek način 3 leta ponavljal 1. stopnjo VS študija, iz katerega sem diplomiral že na UN.
Gre se za to, da razmišljam ali se splača? Kake so vaše izkušnje z FS LJ smer letalstvo? Možnosti zaposlitve kot civilni pilot? Ker bi bilo popolnoma nesmiselno se vpisati dalje in potem ugotoviti, da brez vez sploh službe ne bom dobil.
Ali obstaja še kaka druga alternativa v Sloveniji, razen strojništva v Ljubljani?
Razmišljal sem tudi o tujini. Magisterski študij npr. v Nemčiji? Ali lahko na tak način tudi postaneš pilot ali je obvezno obiskovanje VS smeri letalstvo?
Hkrati me pe zanimajo tudi stroški? Vem, da je velik del poti do tega, da postaneš pilot samoplačljiv, ampak mi lahko kdo približno pove obseg? Koliko k€? Izpit za letalo, zdravniški pregled itd. moraš plačati sam, vem.

Torej, ima kar si želim smisel ali samo sanjam? :P

Lep pozdrav
Ch4ng3
Novinec
Novinec

Re: Letalstvo

OdgovorNapisal/-a march76 » 30.1.2013 14:55

Po moje je brez potrebe da se prepišeš na letalstvo. Ker da boš letel pri Adrii,vojski ,ali policiji so možnosti skoraj ničelne,drugje pa ne komplicirajo toliko s tem.Pa tudi pilotov je povsod dovolj,razen v Aziji bi jih naj primanjkovalo.Pred kratkim je imela GIO poslovna aviacija razpis za kopilota in pilota pa je bil pogoj 6. stopnja izobrazbe.
Kar se tiče pa denarja pa glava boli. Začneš z PPL licenco,ki te bo stala nekje 8-9000e,potem pa razni ratingi,za nočno letenje,pa instrumentalno letenje,večmotorno letalo,pa CPL licenca(poklicni pilot),ATPL licenca(prometni pilot).Potem,če boš hotel dobiti službo zunaj bodo hoteli da že imaš tip aviona vpisan v svojo letalsko knjigo. Na hitro,50000e maš premalo da prideš skozi.
march76
Pripravnik
Pripravnik

Re: Letalstvo

OdgovorNapisal/-a Ch4ng3 » 1.2.2013 23:16

Sem se že malo pozanimal okrog. Prepis je že čisto izven igre. Očitno ne bo nič iz tega :-?
Ch4ng3
Novinec
Novinec

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov