Napisal/-a midolina » 12.2.2014 9:34
Jaz sem diplomiral leta 1974 na visokošolskem študiju v Ljubljani. Že po prvem mesecu službe sem ugotovil, kakšna BEDA je moja izobrazba, in če bi imel takrat možnost in seveda denar, bi takoj začel z drugim študijem, karkoli drugega bi bilo bolje kot to. Poklic nima v Sloveniji nobenega ugleda, in tudi možnosti imamo zelo majhne, uveljaviti se. Industrija je takšna kot je, srednjeveška v primerjavi s starimi industriskimi državami. To lahko trdim, saj imam lastne izkušnje s tem, delal 4leta na Švedskem, 20let pa v Veliki Britaniji. Bil sem vse, od varilca v ladjedelnici na Švedskem, kjer sem varil pri -20c in vetru 70km/H, pa do navadnega kmetijskega delavca v Angliji. Leta 1988 sem odprl tudi zasebno dejavnost v Sloveniji, takoj ko je postala zakonodaja v Sloveniji bolj liberalna. V 6 mesecih sem bil ob vse prihranke in v bankrotu, zaradi inflacije in plačilne nediscipline. Vse danes videno je dobilo temlje že pred 26leti. Zato dragi kolega premisli še enkrat o svoji odločitvi. Raje se dobro izuči nekega poklica, da boš res mojster, in seveda če boš še vedno imel željo po akademskem znanju, boš to lahko storil kasneje. Kajti od diferencialnih enačb, integralov, termodinamike,statično nedoločenih nosilcev, itd, itd, boš zelo teško živel. Jaz osebno nisem mogel vnovčiti niti 1% znanja, ki sem ga dobil na fakulteti. Vse, od česar sem živel in dobil plačano, sem se moral naučiti kasneje, sam. želim ti čimbolj preudarno odločitev, da ne bo 5let najlepših let življenja vržen v prazno.