STROJNISTVO.com • Poglej temo - Šolanje za orodjarja

Šolanje za orodjarja

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Šolanje za orodjarja

OdgovorNapisal/-a mumin » 5.11.2014 15:28

Pozdravljeni!

Pred leti sem diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko. Poleg dosedanjih hobijev, ki jih imam bi rad svoje znanje izpopolnil na področju strojništva. Predvsem me veseli področje orodjarja. Na spletu sem našel kar nekaj tečaje za oblikovalca kovin – orodjar (Ljubljana) oz CNC opraterja. Večina tečajev je v okviru izobraževanja odraslih.

Moje vprašanje pa je katero šolo oz. tečaj bi priporočili, da bi prišel do znanja, ki se ga potrebuje pri opravljanju strojev za obdelavo kovin (rezkar, stružnica, brusilni stroj …).

Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor!
Lep pozdrav
mumin
Novinec
Novinec

Re: Šolanje za orodjarja

OdgovorNapisal/-a moi » 5.11.2014 16:08

fotr naj te nauči na brusilni. struznica, rezkar ipd. pa itak bolj ne rabiš doma.
alpa si naredi svoj rezkar za tiskana vezja.

drugace pa raje stopi do kaksnega privatnika, kot pa da plačuješ.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Brusilec1 » 5.11.2014 19:51

največ se naučiš z delom, v šoli te bojo mučil z neko brezvezno teorijo..
tako da kot je napisal MOI.. k privatniku hitro.
Brusilec1
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a mumin » 6.11.2014 8:21

Hvala za odgovore ...

Osnove brušenja in dela z orodjem poznam. Če ne prej si ga pridobiš pri praktičnem pouku v OŠ oz. v SŠ. Zelo rad bi se pa naučil pravilno opravljati s stružnico in rezkarjem. V službi dokaj pogosto uporabljam tudi rezkar za izdelavo tiskanih vezij. Tako da nisem čisto brez znanja.

Idejo o privatniku oz. kakšnemu gospodu, ki je v penziji in ima čas in opremo, sem tudi sam malo razmišljal. Za enkrat osebno ne poznam nobenega, ki bi bil pripravljen me naučiti. Najprej se bom pozanimal če se kdo v domačem kraju ukvarja s podobnimi stvarmi in bi bil pripravljen naučiti se mene.
Nebom imel nič proti, če se kdo na tem forumu najde, ki bi me bil priravljen naučiti.

Želje po tem znanju se mi je pojavila, ko sem na spletu zasledil modelarje ki izdelujejo radisko vodene gradbene stroje in tovorna vozila v velikosti cca 1:14. Vem, da je izdelava omenjenih modelo finančno kar velik zalogaj.
mumin
Novinec
Novinec

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov