epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Markus97 napisal/-a:Tile dve nalogi mi delata probleme. Če bi se jih kdo lotil, bi bil zelo hvaležen.
Pri prvi (41.) sem delal prvi del poti po enačbah za pospešeno gibanje, drugi del pa kot poševni met z neko začetno hitrostjo, pa mi pride čisto narobe.
Pri 42. pa enostavno ne razumem, zakaj se je ne da rešit po enačbah za prosti pad?? Saj tisto breme samo pade od aviona. torej s= 1/2gt^2 in t=√(2s/g) kjer je s višina, torej 100m.
pa ne dobim pravilnega rezultata na ta način..

Brusilec1 napisal/-a:Markus97 napisal/-a:Tile dve nalogi mi delata probleme. Če bi se jih kdo lotil, bi bil zelo hvaležen.
Pri prvi (41.) sem delal prvi del poti po enačbah za pospešeno gibanje, drugi del pa kot poševni met z neko začetno hitrostjo, pa mi pride čisto narobe.
Pri 42. pa enostavno ne razumem, zakaj se je ne da rešit po enačbah za prosti pad?? Saj tisto breme samo pade od aviona. torej s= 1/2gt^2 in t=√(2s/g) kjer je s višina, torej 100m.
pa ne dobim pravilnega rezultata na ta način..
najbrž si spregledal da se helikopter v trenutku izpusta tovora še vedno giblje z hitrostjo Vo (10m/sek).. zaradi tega to ni prosti pad.

Princip je pravilen. Pokaži izračun, da vidimo, kje imaš napako.Pri prvi (41.) sem delal prvi del poti po enačbah za pospešeno gibanje, drugi del pa kot poševni met z neko začetno hitrostjo, pa mi pride čisto narobe.

Poskusi drugi del računati kot poševni met v času 1,24 - 1,074 s. Koliko vertikalno je kvader po tem času?Skupen čas mora bit 1.24s,

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost