STROJNISTVO.com • Poglej temo - FTPO 2. bolonjska stopnja

FTPO 2. bolonjska stopnja

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

FTPO 2. bolonjska stopnja

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 4.9.2018 13:00

Pozdravljeni,

končujem 1. stopnjo UNI programa FS v Lj... manjka le še en izpit in zagovor zaključne naloge. S študijem sem bil kar zadovoljen a kot pričakovano smo na RRP (UNI) programu vse jemali zelo splošno. Informativni dnevi za 2. stopnjo so žal pustili nekoliko mlačen vtis, saj noben program ni nekako zajel tistega s čimer se bom verjetno ukvarjal po šolanju.
- Polimeri ali verjetno kakšno vodenje kakovosti, čeprav so bile začetne ambicije konstrukterske. :cry:

Nekako na informativcih nisem dobil občutka, da bom dobil želena/potrebna znanja, prav tako so določeni izvajalci predmetov že na 1. stopnji pustili slab vtis. :(

BISTVO:
V oko mi je padel FTPO iz Slovenj Gradca. Mika me, da bi 2. stopnjo opravil tam, saj je po prebranih opisih sodeč to tisto kar potrebujem/iščem. Plastika je pač nekaj od česar doma živimo, zatorej menim da mi utegnejo ta znanja v kombinaciji s strojništvom koristiti. :)

Pomisleki:
Ali je to nek vaški hojladri program ? :o
Imajo akreditacijo ?

Povezava:
https://www.ftpo.eu/%C5%A0tudij/%C5%A0t ... II-stopnja

Predmetnik:
https://www.ftpo.eu/%C5%A0tudij/%C5%A0t ... Predmetnik

Ali kdo od sodelujočih pozna to šolo? Je kdo študiral tam? Mogoče se bom lažje odločil... 8)

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: FTPO 2. bolonjska stopnja

OdgovorNapisal/-a borisk » 4.9.2018 13:58

emm, na prvi pogled zgleda solidno, ampak po moje je to še vedno neki program vaške fakultete. če si prvo stopnjo naredil v lj, potem naredi še drugo. Vodenje kakovosti je po mojem mnenju iskana profesija, ki pa jo na faxu ne boš kaj prida osvojil, ker enostavno nimajo stika z aktualnimi stvarmi, boš pa obvladal statistiko. Je pa kakovost jebena stranka iz vseh strani, če ga vodstvo je podpira 110%. Večina sistemov kakovosti zahteva kadrovsko ločenost QA od proizvodnje in odgovarja samo šefu šefov. Če boš delal prakso v QA boš v tistih dveh mesecih tako ali tako izvedel več kot v 2 letih faxa (priporočam pa podjetje ki ima ISO/TS 16949 in iso9001 )
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 4.9.2018 15:52

Ampak za kakšen podoben program, je verjetno edina opcija tujina. :-?

Ker sem zamudil z diplomo bom lahko sedaj eno leto delal (praksa), šel na kak seminar...

Me pa ta smer s polimernimi materiali resnično zanima. Specializacija v to področje. Če je pa ta fakulteta nek čingum-čungalunga mimostrel bom verjetno res ostal na FS... pa najbolj, da se usmerim v mehaniko gradiv. Navsezadnje je namen pobrat čim več znanja.

Ena stvar, ki mi je čudna:
FTPO na letnik cca 7 predmetov, FS pa 12 oz 6 na semester.

FS:
https://www.fs.uni-lj.si/studijska_deja ... 717060671/

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 4.9.2018 16:21

boris:
Je pa kakovost jebena stranka iz vseh strani, če ga vodstvo je podpira 110%. Večina sistemov kakovosti zahteva kadrovsko ločenost QA od proizvodnje in odgovarja samo šefu šefov.

no če se GENERALNI ne zaveda, da je kakovost 200%, ta mora biti v hiši imperativ, potem je vse zastonj... :D
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov