STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nekaj vprašanj o strojnem faksu

Nekaj vprašanj o strojnem faksu

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a kajunc » 23.11.2012 9:25

Pozdravljeni!
O novem/starem programu: Glede na to, da sem bil zadnja generacija starega programa, je nekaj sošolcev šlo na bolonjski program.. rekli so, da je veliko boljše po bolonjcu.. sam ne morem pravit, ker nisem dejansko bil na obeh programih tako da je to sedaj stvar tolažbe vsakega posameznika, da je bil sam na slabšem :wink:
O težavnosti: Vse se da narediti, če ti strojništvo diši. Sem bil pa osebno razočaran z navijanjem teorije do onemoglosti.. o praktičnem delu skorajda nič. Zato ZELO priporočam proti koncu študija izmenjavo. Imam dva sošolca in sošolko, ki sta šla v tujino (UK), in tam tudi ostala, dpilomirala, ona dela magisterij in on že zaposlen. Ko sta bila na obisku v Sloveniji, vam povem da smo v šolstvu reveži proti njim.

Lep dan vsem!
kajunc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a srsen » 23.11.2012 14:43

Konec koncev pa kdo ti preprečuje da ustvariš svoj biznis?
V firmi pač ni nobene priložnosti pokazat vse svoje strojniško znanje, to pride najbolj v upoštev če greš na svoje. Takrat pa lahko v kombinaciji s trdim delom in dobro idejo tvoja plača ne pozna več nobene krize, ker nekateri znajo naredit biznis tud iz vsakega pasjega kakca.
Pa taki osebki ponavadi ne jokajo po forumih.[/quote]

to je to
srsen
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 23.11.2012 21:33

Takih postov ne vidim več na tem forumu. Zgleda, da je strojnistvo vseeno malo bolj togo kot druge stvari...

oja "socialna pomoč" za nedoločen čas s 4let d.d.:

- 800-850€ nakazilo na TRR /dipl.ing.metalurgije

- tehnolog, konstrukter, 3D modeliranje

Sošolec iz faksa me je nekaj dni nazaj vabu da zapijemo stanovanje ki si ga je kupil v LJ...ga nese celega jurja več pa plus ostali stroški. Dela pa v neki livarni v LJ.

Saj ne gre zato koliko drugi dobijo, gre za to da inženir naj dobi spodobnih 1200-1500€, konc koncu smo v EU??? To da firma nima dnarja lahko govorijo delavcev, resnica je v požrešnosti...delam v režiji, vidim kaj se dogaja

Me zanima kaj je sedaj s stanovanjem in kreditom zanjega :P
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov