STROJNISTVO.com • Poglej temo - Študij strojništva RRP

Študij strojništva RRP

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Re: Študij strojništva RRP

OdgovorNapisal/-a dakomat » 8.5.2015 19:52

@Mitja87; kaj boš to študiral, na višji ali visoki, da samo 4 jurje??
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mitja87 » 8.5.2015 20:19

dakomat napisal/-a:@Mitja87; kaj boš to študiral, na višji ali visoki, da samo 4 jurje??

V ljubljani je cena 4.360e, v mb je bila letos 3.878e (neki takega, kot sm hitro gledal) študiral bi pa VS, ker uni programa nimajo izrednega vpisa... In pa samo 4 jurje? :D eni se z minimalcom preživljamo in še družino zravn, tk, da je 4 jurje kar dosti :)
Mitja87
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a dakomat » 8.5.2015 21:56

4 jurje na letnik??? Jaz sem imel v Mb pred nekaj leti 3 na letnik, pa mi je bilo ogromno. Sem mislil da to misliš šolnino za vsa leta... Sory... Drugače pa kar vprašaj kaj konkretno te zanima... Predavanj je bolj malo, kakih laboratorijskih vaj še manj, testi enaki kot pri rednih - pa niso nek bav bav. Je pa zelo dobro če imaš strokovno podlago iz srednje šole.
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mitja87 » 9.5.2015 19:20

Zdravo.

Sicer imam en fax že pod streho, ampak ne dobim šihta in delam pač kot navaden delavec (nisem eden tistih, ki čakam na "boljše" cajte) in, ker ne morem več redno študirati, bi šel izredno strojno. Sam velike podlage sicer nimam (ekonomska šola) ampak mi pa trdo delo in učenje nista problem, zdj sm mel mehaniko + oet in sem naredil. Je pa res, da je na strojni vse skupaj precej na višjem nivoju. Zanima me, če je študij res tako zelo težek in če bi brez podlage pogrnil.
Mitja87
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a dakomat » 9.5.2015 22:29

Pa mislim da ni tako težek študij. Treba je določene zadeve pogruntat in gre. Meni je bilo lažje, ker sem imel podlago, to se mi je poznalo na strokovnih predmetih, matematika je razred zase... No, če si pa mehaniko zrihtal pa še boš ostalo.
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a VELIKI UM » 10.5.2015 16:12

Študiram na PAP (VSŠ) programu in ti lahko povem da je res podn študij (profesorji in program dokaj podoben RRP (UNI)). Težko pa verjamem da boš sposoben ob delu študij končati, ker nesmiselnega dela je veliko in veliko stvari moraš doma nagruntat sam (če želiš na koncu nekaj znati), saj so profesorji precej nesposobni (seveda so izjeme a teh je malo), da o nekaterih asistentih ne niti govorimo :-? .
Če pa si nadpovprečno pameten pa čim dlje od tega faksa in direkt na fmf.
VELIKI UM
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Miha90 » 10.5.2015 19:41

VELIKI UM napisal/-a:Študiram na PAP (VSŠ) programu in ti lahko povem da je res podn študij (profesorji in program dokaj podoben RRP (UNI)). Težko pa verjamem da boš sposoben ob delu študij končati, ker nesmiselnega dela je veliko in veliko stvari moraš doma nagruntat sam (če želiš na koncu nekaj znati), saj so profesorji precej nesposobni (seveda so izjeme a teh je malo), da o nekaterih asistentih ne niti govorimo :-? .
Če pa si nadpovprečno pameten pa čim dlje od tega faksa in direkt na fmf.

To, da so profesorji nesposobni se ne bi strinjal. Je precej zelo kvalitetnih (Diaci, Kosel, Nagode, Štok, Herakovič, Boltežar,...), so pa tako kot povsod izjeme. Sam zaključujem 2 stopnjo in kar se težavnosti tiče je znosno. Res pa je, da je dela veliko in nevem če bi zmogel izredno.

Iz faksa odneseš tolk kot sam hočeš. Ne moreš pričakovati, da se boš vse naučil na faksu. To ni več srednja šola. Če delaš po liniji najmanjšega odpora, se naučiš bolj malo, če se bolj poglobiš pa več. Seveda pa ni realno, da boš po faksu kar takoj uporaben v firmi.

Res pa je tudi, da je bolonjska reforma s seboj prinesla tudi nekaj dodatnega dela z raznimi poročili, ki pa so res večkrat samo zato da imajo nek papir.
Miha90
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a VELIKI UM » 10.5.2015 22:02

Do zdaj sem imel od tistih, ki si jih omenil samo Nagodeta in Štoka, in oba sta mi bila zelo uredu profesorja (čeprav imam občutek da Nagodetu tudi tu pa tam kaka osnova manjka :D ). Te sem tudi mislil kot izjeme. Kaj pa recimo Duhovnik, Žun, Bombač, Prebil, Šturm, Žerovnik (Podržaj, Kitanovski, Bajsič, Petkovšek). Brez dvoma so to talentirani ljudje, vendar so na področju poučevanja zelo oz. dokaj šibki. Z drugim kar si napisal pa se absolutno strinjam.
VELIKI UM
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a MartinD » 12.5.2015 8:24

Vedno je lažje profesorja splujvat kot pa zapiske, knjige izbrat in stvar naštudirat.
Me spominjaš na določene "specialce" iz faksa. :lol:
MartinD
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a VELIKI UM » 12.5.2015 13:31

Žal sem med top 10 študenti PAP programa glede na to koliko dela vložim v študij :D
Vem na koga ti ciljaš, vendar jaz nisem med njimi (pri nas je takih ogromno). Žal zakaj tako mislim glede profesorjev ne bom tu razlagal, ker mi bi uzelo preveč časa, s tem pa ne bom naredil nič koristnega.
VELIKI UM
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a fiatclub95 » 14.7.2015 19:51

a zna kdo rešit to nalogo?
Priponke
termodinamika1.png
termodinamika1.png (4.13 KiB) Videno 3186 krat
fiatclub95
Novinec
Novinec